ajfel píše:jak demontovat vzpery?
prosim nekoho, kdo uz to nekdy delal

po shozeni tapeciru zevnitr nevypada, zeby tam byl nekde pristup ...
jak je to uchycene v kastli??
diky
petr
Zdravim.....
No, já to dělal a je to pěknej voser... Třeba jsme to dělal špatně, ale

První pokus byl takový, že jsme sundal tapecirunk na stropě, jsou tam dva velký šrouby, ty jsme povolil v tomění, že to bude ok a normálně vyndám...ale ejhle. TY dvy šrouby slouží pouze pro přichycení tlumičů toho okna.
TAkže, jak jsem to dělal já. Otevřel jsem celé páté dveře, povolil jejich závěsy, vyndal klasické uložení tlumičů a abych nemusel odpojovat všechny kabely, dveře jsem prakticky otočil až na střechu

pak tam uvidíš dva malé tlumiče v takových kapsách, které jsou přichiceny k pátému oknu jen na takových malých čepech se závlačkou (sundat závlačku a sundat z těch čepů)...dostaneš se do nich jen po odmontování těhle dveří. ty tlumiče jsou nacvaknuté právě na těch šroubech, které jsi viděl při sundání tapecáku ze střechy

(šrouby maj kulovou hlavu)..takže prachsprostě něco strčíš pod ně a vymáčíš směrem nahoru..... až posud bylo vše ok. Tlumiče vyndáš, vyměníč, dáš na ně zpět takové gumové "kalíšky" a budeš se snažit je zase zpátky nasatit na tu kulovou hlavu toho šroubu....pruser je, že to musíš nacvaknout, k tomu potřebuješ určitou páku a v tá dutině je minimísta

KDyž to nacvakneš (mě to trvalo asi hodinu a půl), tak musíš nasadit zpátky dveře, srovnat je na pantech, nasadit uložení "velkých tlumičů a až to budeš mít, tak nějak nasadit zpátky ty malé tlumiče na ty čepy a hodit tam závlačku....
Mě se podařilo při prvním pokusu nahodit ty malé čepy ještě během manipulace s celejma dveřma......špatně, malé tlumiče vyskočili z uložení, což znamenalo opět sundat dveře........ na druhý pokus jsem usadil celé dveře a až nakonec jsem nasazovalty malé tlumiče...taky špatně, nepoužívat žádnou hrubou sílu a násilí...jinak ti malé tlumiče vyskočí z těch kulovejch hlav na těch velkejch šroubech a pak se budeš snažit v prostoru nula krat nula najit něco, co tam strčíš a čím budeš moct zapáčit tak, abys to nasadil zpět......já to řešil opětovným sundáním dveří a opakování celého postupu........
Celá debilní výměna mi trvala celé odpoledne a vylítlo ze mě takovejch sprostejch slov, to svět neviděl.........
Přeji mnoho úspěchů a méně trápení, než jsem měl já.....
Jinak sorry za tenhle chaotickej postup, ale až to uvidíš, tak to půjde skoro samo.....