Zdarvím fórum. Vidím, že to tu super funguje a když někdo ví, není mu "líto" poradit. Takže se na Vás i já obracím s dotazem. Uvažuji (opět po čase) o koupi BMW, a to 525 tds nebo 530D kolem roku 1998. Asi je dobrý nápad si to nechat před koupí v servisu (nějaké typy mimo např. autorizovaný servis BMW?) napíchnout na diagnostiku (pokud to majitel dovolí ), ale trápí mě možnost stočení najetých kilometrů. Odhalí diagnostika skutečný stav? Nebo se to dá ošidit nezjistitelně? Moc díky za cenné rady!! Hezký zbytek dne!
Kilometry neres, je to naprosto nic nerikajici velicina, zvlaste u BMW. 100k km ve meste je uplne neco jineho, nez na dalnici. Res stav, v jakem to auto je.
brta píše:Zdarvím fórum. Vidím, že to tu super funguje a když někdo ví, není mu "líto" poradit. Takže se na Vás i já obracím s dotazem. Uvažuji (opět po čase) o koupi BMW, a to 525 tds nebo 530D kolem roku 1998. Asi je dobrý nápad si to nechat před koupí v servisu (nějaké typy mimo např. autorizovaný servis BMW?) napíchnout na diagnostiku (pokud to majitel dovolí ), ale trápí mě možnost stočení najetých kilometrů. Odhalí diagnostika skutečný stav? Nebo se to dá ošidit nezjistitelně? Moc díky za cenné rady!! Hezký zbytek dne!
pokud ti to majitel nedovoli napichnout na diagnostiku tak rovnou ruce pryc...
jen tipuju, ale myslim ze v autor. servisech delaji kontrolu najetych km s tom ze km musi sedet ze 3(?) zdroju(RJ,budiky, naka dalsi pamet?) strilim, nekde sem slysel/cetl.
Kazdopadne tu kontrolu neni problem udelat na diagnostice zapar stovek myslim...
jo v bmw servisu by ti to meli zjistit, jestli jsou km realny nebo ne.
nekde sem dokonce slysel ze u novejsich bmw to snad jde nacist i z klicku do zapalovani, ale nic blizsiho o tom nevim.
I když, ještě možná jedna maličkost.....dá se nějak, alespoň orientačně, soudit na to, že auto hodně tahalo těžké náklady? Myslím s tažným zařízením. Asi dost těžko, že jo.....
nesmi byt prilis unavene zadni pruziny a tlumice...auto nesmi "lezet na prdeli" ale i to neni problem, daji se nove pruziny a jede se dal, neni to tak nakladna oprava. Sleduj spis celkovy stav vozu
km neries za par korun ti ich upravia na pockanie jedine ako to zistis pokial uz bolo dakedy v bmw servise na kontrole jedine tak to zistis ked ti nebudu sediet km po poslednom servise a realnom stave km na budikoch.novsie modely zapisuju km aj do svetelneho modulu,imobilizer,budiky+kluc ale aj toto sa da upravit,jedine ta diagnostika a ak bol servisovany porovnanie
jj, když zajedeš do servisu tak se možná dozvíš zajímavé hodnoty, měl jsem hondu, která údajů v servise ujela za poslední 2 roky 2000km . To asi bylo dost přetočený...
když bude mít najeto třeba 110000km a je z roku 1998 - je téměř 100% přetočené, podívej se na mobile.de kolik mají auta z toho roku najeto a musí to být jasné...ideální je kupovat auto se servisní knížkou servisované v německém servisu
alesjungmann píše:když bude mít najeto třeba 110000km a je z roku 1998 - je téměř 100% přetočené, podívej se na mobile.de kolik mají auta z toho roku najeto a musí to být jasné...ideální je kupovat auto se servisní knížkou servisované v německém servisu
nevim co vsichni porad mate se servisni knizkou ,auto bylo kupovane od znameho,veskere opravy,vymeny oleju,atd jsme vzdy delaly sami,ale kdyz budu chtit nekdy auto prodat tak servisni knizku si nechat vyplnit u bychla neni problem,servisni knizka nic neresi
Je fakt, že jsem se setkal s tím, když známý prodával auto, že ho "omladil" o slušnou porci km a dostalo i "novou" servisní knížku. Bohužel, rozhodně to není výjimka a tak taky nevím, jak moc má smysl na té servisce při koupi lpět! Teda smysl asi jo, ale jistota stejně není
Bohužel máš pravdu, mno. Dnes se snad nedá věřit ničemu. Taky jsem kupoval E-39 se serviskou. Na to, že jí bylo 4 roky a měla nalítáno 195 tis. km soudím, že tachák nebyl přetočenej. Servisováno ve Švýcarech pravidelně. A zatím echt Gold!
Chystám se teď na nějakou E39 a asi si pro to zkusím dojet do Německa, nebo jsem teď na mobile.de viděl i pěknou v Rakousku. Člověk si to prohlídne stejně tak, jako tady, ale navíc bych rád věřil tomu, že aspoň ví, na čem je s kilometrama. Myslím, že se v drtivé většině případů přetáčí až tady, tam to snad nedělají, ani bazary. Doufám. Ono stačí, už to někdo psal, mrknout na auta určitýho ročníku zde a třeba v Rajchu a je opravdu vidět ten rozdíl v kilákách
servisní knížka má smysl německá, tam mají pořádek...takové to naše - nechám si jí napsat u Bychla neexistuje...spolehlivě, pokud to není Autohaus s tureckým nebo ruským jménem .-)
Maxiczech píše:Bohužel máš pravdu, mno. Dnes se snad nedá věřit ničemu. Taky jsem kupoval E-39 se serviskou. Na to, že jí bylo 4 roky a měla nalítáno 195 tis. km soudím, že tachák nebyl přetočenej. Servisováno ve Švýcarech pravidelně. A zatím echt Gold!
A u nás by se stočila aspoň na 110tis, přitom to neni nějaká extra porce za 4roky 200tis... Ale u nás chce běžnej člověk auto do 120tis km, představa, že koupí něco s dvoumakilama je na něho moc