Nevíte někdo jak je řešná kontrola brzdových destiček přes čidlo ?Je to zapojené jednodrátově na probrošení o kotouč na zem,pak svítí.Nebo dvoudrátově při rospojení okruhu dvou drátů přes čidlo a potom svítí?Popř. máte někdo schéma nebo link na el. zapojení.Mám problém rosvítila se mi kontrolka závady brzd (!) ,ale destičky mám nové,ale staré čidla,takže se ptám,než půjdu koupit zbytečně nová čidla.Děkuji
Elektro píše:Nevíte někdo jak je řešná kontrola brzdových destiček přes čidlo ?Je to zapojené jednodrátově na probrošení o kotouč na zem,pak svítí.Nebo dvoudrátově při rospojení okruhu dvou drátů přes čidlo a potom svítí?Popř. máte někdo schéma nebo link na el. zapojení.Mám problém rosvítila se mi kontrolka závady brzd (!) ,ale destičky mám nové,ale staré čidla,takže se ptám,než půjdu koupit zbytečně nová čidla.Děkuji
kontrolka destiček vypadá jinak, pokud Ti svítí červenej vykřičník znamená to nízká hladina brzdové kapaliny, mrkni kolik ji máš
Jen pro informaci : kontrolka (!) je podle mého názoru společná jak pro výšku hladiny brzdové kapaliny,které mám dost ,tak pro kontrolu úrovně brzdových destiček.Na co by tam ty čidla na levém předním a pravém zadním kole byli.Popřípadě kterou jinou kontrolkou by měli být signalizovány ? Zajímalo by mě spíše zapojení těch čidel protože mám podezdření na LP. Děkuji za odpověd.
Záleží jaké máš provedení přístrojové desky a to jsi nenapsal, buď máš zvlášť kontrolku, když máš desky sjetý a ta se ti rozsvítí nebo ti napíše na kontrolním panelu Bremsbelag prüfen a to znamená že jsou sjeté.
Bohužel mám pouze kontrolky bez check kontrolu,ale nevím jak je to čidlo zapojené.Protože bych ho nerad kupoval zbytečně.Kapaliny mám určitě dost na Max.Koukal jsem se.
obě čidla jsou zapojena společně do jednoho okruhu.. pokud nenáš na přístrojovce kontrolku "kolečko s přerušovanejma závorkama" (O) tak ti ty špatný desky může signalizovat ta s ! (!) ... ale může to být i špatný kontakt,uhnívají sem tam dráty...
Dobře díky za info a nevěděl by jsi jestli je to zapojený jednodrátově,tak aby tam musela nebo nesměla být kostra a nebo dvoudrátově,kdy se okruh rospojí,tak svítí ?
Díky moc takže jestli to je dvoudrátově,tak vím kde bude asi problém,jedno z těch čidel bylo trochu obroušené ale fungovalo,tak jsem ho tam po výměně desek nechal. Ale jestli jsou v sérii a je přerušené tak je to jasný.Pravděpodobně se přerušilo.Děkuji za informace.