Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

potkávací světla - spálené nebo zamlžené

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof
Klubové ID: 1044

#1 Příspěvek od Filozof »

Večer když jedu tak potkávací světla jsou bud zamlžené nebo spálené.
Je tam jakoby mlha a přes to svetlo špatně svítí.
Jde to nejak odstranit nebo se musí koupit nové svetla ?
Díky.
Maxiczech

#2 Příspěvek od Maxiczech »

Teče ti do nich. Nebo ti tam nějakej chytrolín paťák (majitel před tebou) dal silnější žárovky, než předepisuje výrobce. Potom můžou být death paraboly (vytavené) a ty světla svítit zkrátka už nebudou :(
Filozof

#3 Příspěvek od Filozof »

Maxiczech píše:Teče ti do nich. Nebo ti tam nějakej chytrolín paťák (majitel před tebou) dal silnější žárovky, než předepisuje výrobce. Potom můžou být death paraboly (vytavené) a ty světla svítit zkrátka už nebudou :(
No je tam jen mlha na tech sklech ,,,,,tak doufám že bude problem pouze v tomto. a bude stačit vyměnit skla nebo je nějak vyčistit.

myslel jsem že už to někdo řešil ...slyšel jsem že to je častý problem u techto BMW .... akorát nevím jak to řešit. :(
Miguel
Klubové ID: 1507

#4 Příspěvek od Miguel »

Asi by blo nejlepší vyndat celé světlo, sundat chromovej rámeček a horkým vzduchem oddělat sklo, které je tam přilepené (pravděpodobně už ty spáry nebudou nic moc a proto se světla mlží). Odstranic staré lepidlo nechat světlo pořádně vyschnout a znovu zalepit.
Filozof

#5 Příspěvek od Filozof »

Miguel píše:Asi by blo nejlepší vyndat celé světlo, sundat chromovej rámeček a horkým vzduchem oddělat sklo, které je tam přilepené (pravděpodobně už ty spáry nebudou nic moc a proto se světla mlží). Odstranic staré lepidlo nechat světlo pořádně vyschnout a znovu zalepit.
díky za info mrknem na to a sna to pomuže.
moc si mi pomohl.
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pivson »

z vlastní zkušenosti se o opravu nepokoušej, stejně bude KO parabola (vypalená, zkroucená) to platí pro světla Hella

Bosch má kov parabolu, tam je oprava možná.

Sklo se prodává samotné, společně s tím plastem kolem a do něj je na třech šroubech parabola s čočkou.

Klidně kup třeba nějákou druhovýrobu světel, rozhodbně lepší než ty staré umřelé
stanley07
Klubové ID: 1032
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stanley07 »

Opravovat to moc smysl nemá. Opravdu na to E34 trpí. Já jsem na svojí ex34 kupoval světla od In-Pro i s angel eyes (cca kolem 10tis), dal jsem do nich předepsané žárovky od Philipsu +30% a dost lidí si myslelo, že mám xenony, jak to pak šajnilo :wink: Asi nejlepší řešení a naprostá spokojenost.
Odpovědět