Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e34 chlazení a klimatizace

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
miloshm
Klubové ID: 1992
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od miloshm »

1. Chlazení. Ne, že by to nechladilo, ale někde mě teče voda. I podle teploměru je vše OK, ručička nepřeleze prostřední čárku, takže termostat bude asi v pohodě. V neděli jsem si všiml, že mám pod autem loužičku - byla až někde v prostoru pod spojkou a převodovkou. Po zkušební jízdě jsem všechno prohlížel, ale na žádný místo, kdy by to teklo jsem nenarazil. Ráno jsem dolil vodu (cca 0,5 litru) a víčko dostatečně utáhnul a teď když se dívám z okna kanceláře, tak vidím loužičku pod chladičem. Byl jsem na to mrknout a voda tekla pod víčkem vyrovnávací nádržky. I když jsem víčko ráno dotahoval, tak teď bylo povolený. Chladič byl loni novej, motor měněn před 14 dny. Kde hledat příčinu? Na co mrknout?
2. Klimatizace. Auto jsem měl přes zimu odstavený a nejezdil s ním a teď mě nejde zapnout klimatizace. Mohla se "ztratit" náplň? Bude stačit to naplnit nebo bude ještě potřeba vyměnit těsnění na kompresoru? Taky mě nejde zapnout vnitřní okruh - souvisí to nějak s tím, že nejde klimatizace?
Díky za všechny rady k věci.
hopiondra
Klubové ID: 3523
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hopiondra »

co se tyce chlazeni taky sem mel po koupi auta louzicku pod chladicem, vzal sem to do servisu a system sem natlakoval pumpickou a pak ,uz sem jen koukal kde to tece ,mel sem stesti protoze to bylo jen gumovy tesneni na nadobce
524td

#3 Příspěvek od 524td »

Možná bych zkusil vyměnit víčko nádržky. S tou klimatizací zajeď do servisu, kde mají plničku a většinou ta mašina umí zjistit i únik náplně.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matal Moderátor »

524td píše:Možná bych zkusil vyměnit víčko nádržky. S tou klimatizací zajeď do servisu, kde mají plničku a většinou ta mašina umí zjistit i únik náplně.
S tou klimou to chce servis,kde Ti udělají vakuový test (těsnosti), neboť náplň je dost drahá a doplňovat několikrát za rok se moc nevyplatí.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od miloshm »

Díky za rady! Víčko nádržky už mám objednaný, bude zejtra. S klimou zajedu do servisu - kterej doporučujete? Myslím v Brně a okolí.

Jestli jsem to teda dobře pochopil, tak když není v klimatizaci náplň, tak se ani nerozběhne? Je to nějak jištěný? Když totiž mačkám tlačítko s vločkou, tak se vůbec nerozsvítí.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matal Moderátor »

miloshm píše:Díky za rady! Víčko nádržky už mám objednaný, bude zejtra. S klimou zajedu do servisu - kterej doporučujete? Myslím v Brně a okolí.

Jestli jsem to teda dobře pochopil, tak když není v klimatizaci náplň, tak se ani nerozběhne? Je to nějak jištěný? Když totiž mačkám tlačítko s vločkou, tak se vůbec nerozsvítí.
V Brně jsem byl před dvěma roky s klimou,ale nemůžu najít číslo ani adresu..je to když pojedeš od hl.nádraží na Křenovou ul.,tak hned 1.do leva (k Feroně?) a hned další doleva (slepá ul.) je tam malej servis a byla s pány rozumná domluva..

Mimochodem když pouštíš klimu tak musíš mít zaplej ventilátor.. :wink:
524td

#7 Příspěvek od 524td »

Jestli jsem to teda dobře pochopil, tak když není v klimatizaci náplň, tak se ani nerozběhne? Je to nějak jištěný? Když totiž mačkám tlačítko s vločkou, tak se vůbec nerozsvítí.[/quote]

Když je v okruhu klimatizace malý tlak, tak nesepne kompresor.
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od miloshm »

to matal: Klimu se pokouším zapnout při zapnutým ventilátoru a nic :( Ani se nerožne kontrolka. Stejně jako ten vnitřní okruh.
Miguel
Klubové ID: 1507

#9 Příspěvek od Miguel »

I když teď mam okruh uplně prázdný tak když zmáčnu vločku tak se tlačítko rozsvítí, ale kompresor nesepne. Což si myslim, že je správně.
Zkoušel si vyndat celej ten panel s tlačítkama a zkontrolovat např. konektory?
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mkalous »

předloni jsem řešil něco podobného.....klimatizace někdy sepla s rozsvícenoukontrolkou,někdy nesepla, někdy nešla vypnout, svítila stále,pak nešel vnitřní okruh.....takže jsme vyměnil panel ventilace (jsou dva typy lišící se táhlama a chlazením toho panelu), potom jsem měnil řídící jednotku ve středovém tunelu...a nakonec jsem šel po kabelech, a předělal jsem koncovku na klimakompresoru a pak jsem našel jeden přetrhnutej kabel v konektoru, který je na kondezační nádobě někde pod nádobkou ostřikovače skla....a od té doby mi to šlo..... prostě taková blbost...kabel :-(
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matal Moderátor »

miloshm píše:to matal: Klimu se pokouším zapnout při zapnutým ventilátoru a nic :( Ani se nerožne kontrolka. Stejně jako ten vnitřní okruh.
Hele,našel jsem to číslo-608 330 761,zkus tam zavolat a domluvit se s nima.. :wink:
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od miloshm »

Miguel, mkalous - zkusím se podívat po drátech a konektorech

matal - díky za kontakt
Odpovědět