Zdravím všetkých. Nevie mi nahodou niekto poradiť? Na mojom BMW 530d Touring mi zahadne a občas svieti kontrolka ABS a sučasne aj kontrolka prešmyku kolies. Nerobí to stale ale len občas. Raz sadnem do auta a svieti to celú dobu, dôjdem na miesto vypnem motor - auto postoji chvilu a potom keď naštartujem zrazu to už nesvietí. Dôjdem znova niekam, vypnem motor opäť naštartujem a znova to svieti. Keď to svieti a stláčam tlačítko ASC tak kontrolka nereaguje a vieti stale. Kontrolky svietia len súčasne. Budem vďačný za akúkoľvek radu. Ďakujem
Hoj, mě u mojí E34 svítila kontrolky ABS občas. Rozjel jsem se a svítila.Dojel jsem někam a nic. Bylo to slabším napětím na baterce.Jaklmile klesna napětí pod 10,5V tak se vypne ABS a svítí kontrolka. ALe nevím jestli je to tvůj případ.Cestou se to dobije a je vše OK.
diagnostika napíše vadný čidlo... pokud to bude čidlem,tak je to ok.. pod to bude psát chybu dál,je chyba ve vedení,což se dá proměřit,nebo je vadná elektrická část řídící jednotky abs...
Doktor1 píše:diagnostika napíše vadný čidlo... pokud to bude čidlem,tak je to ok.. pod to bude psát chybu dál,je chyba ve vedení,což se dá proměřit,nebo je vadná elektrická část řídící jednotky abs...
pokud to bude psát chybu i po výměně čidla jsem myslel..
Měl jsem ten samý problém a byla to ŘJ ABS. Na daignostice je problém že nehlásí že je vadné čidlo,jak to na první pohled vypadá, ale pouze odkazuje že není signál (a to je rozdíl zásadní) z některého kola. A porucha v kabelu na trase mezi čidlem a ŘJ bývá málo pravděpodobná - maximálně projdi konektory mezi čidlem a "zbytkem světa"které jsou ale dobře řešené.
Takže buď čidlo or ŘJ. Naštěstí nemáš velký výběr