Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Spatne startuje e39 525d ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#21 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Hyri píše:mne v bmw povedali ze to ide otestova
t...
Diagnostika BMW (Modic) vadné vstřiky nedokáže otestovat. Vstřiky musí ven, možná mají v nějakém autorizovaném servisu zkušební stolici na CR vstřiky, ale nějak o tom nevím. Další věc je, že je nedokážou opravit, žádný z dealerů není v seznamu BDS http://bcs.bosch.cz/Mapa.html#allBDS . Autorizovaný servis se vyznačuje tím, že jsou to měniči dílů a ne opraváři. A nechávat vstřiky vyndat v BMW a potom je vézt na repasi do BDS mně přijde trochu zcestné.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hyri »

mne nekdo aj tu na fore spominal dud kosa alebo doktor ze to ukaze nejake hodnoty ale nevidel som to na vlastne oci...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Hyri píše:mne nekdo aj tu na fore spominal dud kosa alebo doktor ze to ukaze nejake hodnoty ale nevidel som to na vlastne oci...
Velký průtok nafty do přepadu měří v BMW při nevyndaných vstřicích kapilárami (jsou i jiné metody, ale bylo mě řečeno tohle).
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Hyri »

jasne aj ja som to meral kapilarami...ale proste som to pocul od mechanika nic vic.
roan
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od roan »

taky to muze delat regulator tlaku paliva. staci aby na nem byl horsi tesnici krouzek. za studena to startuje, za tepla uz ne. ale samozrejme to muze byt i nejaky vstrik
MAJKL525d

#26 Příspěvek od MAJKL525d »

Tak tady stale kecame o tom samem. Dneska jsem se zastavil primo u BMW dealera a jsem zabukovanej na patek na diagnostiku. Tak Vam reknu co a jak vice. Mluvil jsem tam s chlapkem (servisakem) a ten mi rikal ze primo poznaj kolik jich je v haji a kolik to tam strika nafty vic a nebo naopak. Jelikoz jsem v Anglii tak mi taky rikal ceny. Tady vyjde diagnostika na 35 liber. A jeden vstrik na 230 liber bez prace. :roll: Tak nevim jak to s tou diagnostikou je. :?: Ale myslim si ze nini zadnej rozdil mezi diagnostikou mezi CR a Anglii. I kdyz tady to je kazdy 3 auto BMW.
MAJKL525d

#27 Příspěvek od MAJKL525d »

roan píše:taky to muze delat regulator tlaku paliva. staci aby na nem byl horsi tesnici krouzek. za studena to startuje, za tepla uz ne. ale samozrejme to muze byt i nejaky vstrik

Jo jak psal Roan muze to byt i tohle. Doufam ze mi nereknou ze to 6 vstriku v haji. To bych si to sel hodit. :(
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hyri »

uvidis,aj ked tu stoji diag tak 300 .. ale vsech 6 to je mala pravdepodobnost,skor to bude neco okolo jak samotne,tazko povedat,potom budes moudrejsi.hodne zdaru...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#29 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

MAJKL525d píše:Tak tady stale kecame o tom samem. Dneska jsem se zastavil primo u BMW dealera a jsem zabukovanej na patek na diagnostiku. Tak Vam reknu co a jak vice. Mluvil jsem tam s chlapkem (servisakem) a ten mi rikal ze primo poznaj kolik jich je v haji a kolik to tam strika nafty vic a nebo naopak. Jelikoz jsem v Anglii tak mi taky rikal ceny. Tady vyjde diagnostika na 35 liber. A jeden vstrik na 230 liber bez prace. :roll: Tak nevim jak to s tou diagnostikou je. :?: Ale myslim si ze nini zadnej rozdil mezi diagnostikou mezi CR a Anglii. I kdyz tady to je kazdy 3 auto BMW.
Tak je pondělí, už by měly být nějaké výsledky. By mě zajímalo, oč mají v Anglii v BMW lepší diagnostiku na CR vstřiky?
Petris

#30 Příspěvek od Petris »

Hele chlapy nerad se vám do toho pletu,ale takto popsaná závada u tohoto motoru ukazuje spíše na hlavu čerpadla.Taky záleží na tom kolik má motor najeto ,protože se časem povytáhne řetěz,který rozhodí předvstřik.(nezbývá ti nic jiného než ho někde nechat seřídit.)Těch příčin může být samozřejmě víc.Udělej ty vstřiky a uvidíš.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Petris píše:Hele chlapy nerad se vám do toho pletu,ale takto popsaná závada u tohoto motoru ukazuje spíše na hlavu čerpadla.Taky záleží na tom kolik má motor najeto ,protože se časem povytáhne řetěz,který rozhodí předvstřik.(nezbývá ti nic jiného než ho někde nechat seřídit.)Těch příčin může být samozřejmě víc.Udělej ty vstřiky a uvidíš.
Nepleteš si CR s TDS?
Petris

#32 Příspěvek od Petris »

OK beru zpět.Někdy jsem asi zbytečně moc chytrej. :oops: Samozřejmě máš pravdu tyto závady se týkají 2,5TDS.Příště si to budu muset pozorněji přečíst než budu reagovat.
Odpovědět