Pro nás chudčí - jsem to tam už naťukl, vážně teda uvažuju o fakt zachovalym 525tds s tim, že bych to očipoval. Jistěže to nebude výkonově 530d, to a ni nechci. Taky je jasný, že s chipem musim jezdit opatrněji. Ale jako slušnej kompromis mi to připadá, co vy na to ?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW 530d (E39) vs. 525 tds + chip = dobrej kompromis !!??
Jsem před časem dole založil téma, kde jsem žádal o radu, zda koupit konkrétní, ojetý 530d. Po zralym uvážení jsem od toho odstoupil. Je to skvělá kára, jenže při mym projezdu 50.000 km ročně se prostě tý výmeny vstřikovačů u common-railu bojim, a dřív nebo pozdějc by mne ty šílený výdaje kólem 70.000 Kč stejně asi neminuly
Jsně, když někdo střídá auto po 100-150.000km, tak je mu to fuk, to neni ale můj případ........
Pro nás chudčí - jsem to tam už naťukl, vážně teda uvažuju o fakt zachovalym 525tds s tim, že bych to očipoval. Jistěže to nebude výkonově 530d, to a ni nechci. Taky je jasný, že s chipem musim jezdit opatrněji. Ale jako slušnej kompromis mi to připadá, co vy na to ?
No tak já jsem si postupně prošel vším co píšeš tzn. TDs potom Tds s chipem a teď mám 530d.. Chip do TéDéesa můžu jen doporučit, nižší spotřeba a fakt to jede úplně jinak. Nicméně v 530d je ten motor úplně o něčem jiným a celková charakteristika motoru je příjemnější. Spotřeby pro porovnání byly takovýhle TDS-9.8 TDS+chip-9.2 530d-7.8. Výměna vstřikovačů se dá řešit levněji než za 70, origo stojí tuším 8500,- repasovaný 6300,- a použitej cirka 3000,- + práce a případně kabeláž cca 2000,- a navíc ti neodejdou všechny najednou.. U TDs ti zase může prasknout hlava a uděláš si čerpadlo a jsi na tom stejně.. Nebo máš možnost koupit auto za zajímavější peníze s vadnými vstřikovači jako jsem to udělal já, dostal jsem se sic téměř k normální prodejní ceně ale mám tam tři nový vstřikovače.. Pro mě by byla volba jasná - 530d
Tak to bych polemizoval, co padá rychleji...Marten píše:Takže v klidu za sekvenční vstřikování plynu dáš jenom 40 tis. oproti 70k za vstřiky. Benzína koupíš zase levněji ale rychleji padá z ceny...
Já bych se radši vrátil k nenačaté diskuzi o naftových strojích.
Já se přimlouvám za sekvenční vstřik.
-
Kuba
Ta spotřeba co uvádíte mi připadá trochu vysoká, TDS kolem 9 i víc a D kolem 8 . Stejně nebo podobně výkonný, pochopitelně hlučnější VW jsou na tom se spotřebou lépe. Možná to ale je tim, že se sportovním BMW-motorem se holt jezdí sportovnějc. taky asi bude hrát roli skutečnost, že nízká hlučnost CR-motorů oproti motorům VW (čerpadlo-tryska i obyč.TDI) je vykoupená o něco vyšší spotřebou, jelikož CR vstřikuje až 5 pilotních mini-dávek před hlavní dávkou nafty do válce, což významně snižuje hlučnost dieselu ale bouhužel snižuje o něco i účinnost motoru ( taky to snižuje emise ) .
-
Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
???P-J píše:První typy x30d nebyly ještě CR.Atila píše:Co je na x30d od BMW novinkoveho, kdyz uz se dodava od roku 1998, coz je skoro deset let?gyrous píše:Jestli ti vadí cena vstřikovačů, tak si buď jistý, že ta cena časem spadne a to až nebude tento motor novinkou a vyhledávaným zbožím. Určitě 530D
-
Kuba
To je pravda !!! |Ten motor neni vůbec novinkovej, co píšeš není pravda !! Navíc cena vstřikovačů se od počátku výroby nezměnila a neklesla !! jelikož se jedná o vysoce precizní díl ( možná ještě patnetovaný ), pak je nelze nahradit ničim jinym. BOSCH má monopol ! BOSCH taky zpočátku uvažoval že bude dodávat jako náhr.díly spodky tzn. tu jehlu a pak do toho ustoupily..... Výsledek: 1 vstřikovač stojí - podle modelu - 9 - 13.000,-- Kč x 6 kousků....... výtečnýAtila píše:Co je na x30d od BMW novinkoveho, kdyz uz se dodava od roku 1998, coz je skoro deset let?gyrous píše:Jestli ti vadí cena vstřikovačů, tak si buď jistý, že ta cena časem spadne a to až nebude tento motor novinkou a vyhledávaným zbožím. Určitě 530D
Podle mých informací se v BDS dá částečně repasovat i spodek - výměna jehly (2300 Kč zřejmě bez DPH), ale je otázka jak na tom v daném vstřiku bude sedlo a jestli se to vůbec vyplatí.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
No nevim, ale Bosch dodava vstrikovace vsem automobilkam co delaji Common Rail motory a vetsinou pak stoji vstriky kolem 4000Kc, takze by se chtelo mozna poptat u Bosche jestli je nemaji i na BMW neznackove. Na Fiat Group se takhle daji primo u Bosche koupit vstriky za polovicku ceny originalnich a jde uplne o ten stejny dil.Kuba píše: To je pravda !!! |Ten motor neni vůbec novinkovej, co píšeš není pravda !! Navíc cena vstřikovačů se od počátku výroby nezměnila a neklesla !! jelikož se jedná o vysoce precizní díl ( možná ještě patnetovaný ), pak je nelze nahradit ničim jinym. BOSCH má monopol ! BOSCH taky zpočátku uvažoval že bude dodávat jako náhr.díly spodky tzn. tu jehlu a pak do toho ustoupily..... Výsledek: 1 vstřikovač stojí - podle modelu - 9 - 13.000,-- Kč x 6 kousků....... výtečný![]()
![]()
a je to "Verschleissteil! = díl, kterej se opotřebovává
![]()
![]()
![]()
... to nejsou dobrý vyhlídky, proto jsou taky BMW x30d s 150-200.000 km relativně tak laciný
Oprava: skoro vsem, vstrikovace dela jeste Delphi pro Fordy.
Common Rail vstřikovače dělá ještě Denso pro rejže a ty se kupodivu vůbec neserou. Co jsem se informoval, tak u Bosche by stál vstřik do BMW ještě o malinko víc, než podle on-line ceníku BMW.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014