Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

spotreba pri dojezdu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
miculash
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od miculash »

je normalni, kdyz pri dojezdu rucicka spotreby stoupa k hodnote 10 a pri zastaveni pak spadne? nebo je tam neco spatne? :)
e39, rv 97, 520
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fazeey »

taky mi to dělá :D jedu pomalu z kopce za 10 :D .. ale v létě jen za 7 .. což se vyplatí :lol:
Deli
Klubové ID: 914

#3 Příspěvek od Deli »

Neni ;) Mě tohle dělalo ve všech autech :lol: Vykvaltuješ a třeba při 90 jedeš třeba za 1/100, ale při 20km/h už třeba za 15/100. Na tom přece neni nic divnýho, nebo ne? :wink:
Anton
Klubové ID: 905
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Anton »

Neni to náhodou tim, že ňák nad 1500 otáček to neukazuje nic a když se to pod ně dostane tak to začne brát benzín aby se udržovali volnoběžný otáčky???
miculash
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od miculash »

Fazeey píše:taky mi to dělá :D jedu pomalu z kopce za 10 :D .. ale v létě jen za 7 .. což se vyplatí :lol:
mne to teda prijde dost divny.. treba ve VW, ktery tam ma digitalni ukazatela, tak to nedela.. .. jen rucicka u bmw..
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fazeey »

miculash píše:
Fazeey píše:taky mi to dělá :D jedu pomalu z kopce za 10 :D .. ale v létě jen za 7 .. což se vyplatí :lol:
mne to teda prijde dost divny.. treba ve VW, ktery tam ma digitalni ukazatela, tak to nedela.. .. jen rucicka u bmw..
tak mě to příde taky divný, protoze v podstate už stojíš máš vyřazeno a ukazujet to takovou spotřebu, a zastavíš a hned je tam 0... u vwgroup na volnoběh to bere třeba 0.5l a u bmw se ručička ani nehne ..
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fikop »

Fazeey píše:
miculash píše:
tak mě to příde taky divný, protoze v podstate už stojíš máš vyřazeno a ukazujet to takovou spotřebu, a zastavíš a hned je tam 0... u vwgroup na volnoběh to bere třeba 0.5l a u bmw se ručička ani nehne ..
Bmw ručička ukazuje aktualní spotřebu na 100km, po zastavení neumí ukázat spotřebu na 1hod.....na velkém BC v E36 si můžu navolit jestli se chci dívat na akt. spotřebu na 100km nebo za 1hod. jsou to funkce 2 a 3...u vw se to automaticky přepíná na displaji akt.spotřeby.
miculash
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od miculash »

Fikop píše:
Fazeey píše:
miculash píše: mne to teda prijde dost divny.. treba ve VW, ktery tam ma digitalni ukazatela, tak to nedela.. .. jen rucicka u bmw..
Bmw ručička ukazuje aktualní spotřebu na 100km, po zastavení neumí ukázat spotřebu na 1hod.....na velkém BC v E36 si můžu navolit jestli se chci dívat na akt. spotřebu na 100km nebo za 1hod. jsou to funkce 2 a 3...u vw se to automaticky přepíná na displaji akt.spotřeby.

jasny, ale ja jsem spis myslel to, ze se mi digitalne neukazuje pri dojezdu treba 8l/100km :)) tak jak ukazuje rucicka v bmw
AdaM5
Klubové ID: 1110
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AdaM5 »

miculash píše:je normalni, kdyz pri dojezdu rucicka spotreby stoupa k hodnote 10 a pri zastaveni pak spadne? nebo je tam neco spatne? :)
e39, rv 97, 520
Ja nevim tohle uz se tu resilo hodnekrat ale pritom je to logicka vec.Prece motor na volnobeh taky neco zere ne?takze kdyz te nekdo potahne na lane a ty budes mit nastartovano tak budes mit taky nejakou spotrebu na 100km ne?A cim rychlejc pojede ten co te tahne tak tim mensi ta tvoje spotreba bude a kdyz zastavis tak klesne na nulu protoze je i rychlost nulova takze ti ze vzorce pro vypocet okamzite spotreby vyleze nekocneno.Stary BMW meli pri zastaveni na BC 30l spotrebu(az na konci ty rucicky)u novejch spadne na nulu.
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fazeey »

myslim že nemluvíme o tom samem:

jedu z kopce na volnoběh - ručka na nule, a čim víc přibržďuju tak tim víc mi leze spotřeba (až na těch 10) a rychlost je třeba o 5km/h nižší, a až zastavim tak mi zas klesne na nulu (volnoběh)... prostě podivný, ale asi v tom něco bude no :lol:
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od AdaM5 »

Fazeey píše:myslim že nemluvíme o tom samem:

jedu z kopce na volnoběh - ručka na nule, a čim víc přibržďuju tak tim víc mi leze spotřeba (až na těch 10) a rychlost je třeba o 5km/h nižší, a až zastavim tak mi zas klesne na nulu (volnoběh)... prostě podivný, ale asi v tom něco bude no :lol:
Takze to myslis tak, ze jedes z kopce treba 70km/h na volnobeh (rucka se hejbe kolem nuly) a pribrzdis na 65km/h a rucku mas na 10l az do zastaveni?
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RedBaron »

Probíraj se tu naprosto logický věci s neuvěřitelným podivem. Pokud ujíždíte míň km a motor vykonává stejnou práci, pak vaše spotřeba roste a rafika má pravdu. Stejně tak není nic divnýho, že na palubáku naskakujou desetinky na spotřebě jedna za druhou když stojím na křižovatce, prostě motor pálí benál, ale auto stojí a tak nemůže přičítat kilometry.
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od AdaM5 »

RedBaron píše:Probíraj se tu naprosto logický věci s neuvěřitelným podivem. Pokud ujíždíte míň km a motor vykonává stejnou práci, pak vaše spotřeba roste a rafika má pravdu. Stejně tak není nic divnýho, že na palubáku naskakujou desetinky na spotřebě jedna za druhou když stojím na křižovatce, prostě motor pálí benál, ale auto stojí a tak nemůže přičítat kilometry.
No dyt tohle sem psal pred chvili, ale Fazeey pise ze ma spotrebu nula a pribrzdi o 5km/h a naskoci mu 10l.Aspon tak sem to pochopil ja.Ted jen cekam jestli mi to potvrdi
miculash
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od miculash »

AdaM5 píše:
RedBaron píše:Probíraj se tu naprosto logický věci s neuvěřitelným podivem. Pokud ujíždíte míň km a motor vykonává stejnou práci, pak vaše spotřeba roste a rafika má pravdu. Stejně tak není nic divnýho, že na palubáku naskakujou desetinky na spotřebě jedna za druhou když stojím na křižovatce, prostě motor pálí benál, ale auto stojí a tak nemůže přičítat kilometry.
No dyt tohle sem psal pred chvili, ale Fazeey pise ze ma spotrebu nula a pribrzdi o 5km/h a naskoci mu 10l.Aspon tak sem to pochopil ja.Ted jen cekam jestli mi to potvrdi
jo, je to tak, ale rozdil je, ze kdyz to samy udelas treba ve VW, tak ukazatel se takhle nezblazni.. a to tu resim :)
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od AdaM5 »

miculash píše:
AdaM5 píše:
jo, je to tak, ale rozdil je, ze kdyz to samy udelas treba ve VW, tak ukazatel se takhle nezblazni.. a to tu resim :)
No tak to rozhodne normalni neni aby ti rucicka takhle litala pri rozdilu 5km/h
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fazeey »

AdaM5 píše:
jj přesně tak
miculash
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od miculash »

AdaM5 píše:
miculash píše:
AdaM5 píše: No dyt tohle sem psal pred chvili, ale Fazeey pise ze ma spotrebu nula a pribrzdi o 5km/h a naskoci mu 10l.Aspon tak sem to pochopil ja.Ted jen cekam jestli mi to potvrdi
a cim to teda muze byt?
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RedBaron »

Vem foťák a udělej video, budeme mít lepší představu, jestli je to stejný jako u našich aut nebo jestli je to rozbitý.
AdaM5
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od AdaM5 »

miculash píše:
AdaM5 píše:
miculash píše: jo, je to tak, ale rozdil je, ze kdyz to samy udelas treba ve VW, tak ukazatel se takhle nezblazni.. a to tu resim :)
a cim to teda muze byt?
mmmm :sarcasm: ... mmmmm :sleepy: ......mmmmmmmmmm :stern: ...........mmmmmm :wacko: nevim :sorry:
kajanak

#20 Příspěvek od kajanak »

Nejezdit na neutrál :!: :wink:
Odpovědět