Čau klucí. Než pojedu někam do servisu mám dotaz. Když přeřadím třeba ze 4 na 5 a není to ani nijak vysoká rychlost a zátěž, z pod auta se ozve takový bouchnutí. Myslím si dobře, že by to mohlo být uložení kardanu, nebo hardy spojka??
Tak jsem se k tomu ještě nedostal, ale nejvíc to bouchne, když lehce roztáhnu 3, vyšlápnu spojku, nechám otáčky spadnout na volnoběh, zařadím 4 a rychle pustim spojku...
momento píše:Můžou to klidně i dělat svislý silenblocky zadní nápravnice. Když jsou utržený, mlátí nápravnice do karoserie.
Tohle se projevuje prave vetsinou pri rozjezdech a pri prejeti nerovnosti. Zalezi na mire opotrebeni toho sb.
Osobne si netroufnu ted rict co by to mohlo byt. Chtelo by to slyset.
ty silenbloky jdou jednoduše zkouknout. jen budeš asi potřebovat ještě někoho i když možná to zkoukneš i sám.....zajeď si někam na rovinu....nech tam kvalt a povol ručku....pak si lehni před zadní kolo, ať vidíš na nápravnici...ideální je,když ti pak někdo jinej zahoupá autem dopředu a dozadu....uvidíš jestli nápravnice v místě silenbloků mlátí do kastle nebo ne......nejlíp se to dělá na jámě
Sám doufám, že to převodovka nebude. Během tohohle týdne bych si na to měl udělat čas a pak poreferuju. Díky za názory a kdyby vás ještě něco napadlo, rád si to tady přečtu
stanley07 píše:Tak jsem se k tomu ještě nedostal, ale nejvíc to bouchne, když lehce roztáhnu 3, vyšlápnu spojku, nechám otáčky spadnout na volnoběh, zařadím 4 a rychle pustim spojku...
A ještě dodatek, když tohle zopakuju, tak už to podruhý neudělá. Zase bych musel dát auto do mírnýho tahu a pak spojka atd. Jakmile jenom opakovaně vyšlápnu spojku, nechám spadnout otáčky,a dám za 4, tak se nic neozve...
Když jsem auto zvednul, byla skoro na hadry. Na E34 jsem jí roztrhal taky, ale jak už tady někdo psal, při záběru to dost tlouklo do spodku auta. Tohle byly uplně jiný zvuky, nicméně stejná závada...
Jak vidíš, projevy jsou ruzné, někdy to skoro vypadá na děravej vejfuk, jindy na klepání čepu nebo jakoby blbě dotažený kolo, vždy je to ale různé v záběru a při brždění motorem. Na první pohled na spodek auťáku to ale poznáš - začíná se sápat a je chlupatá - v tý gumě je tkanina, která se začne trhat a ta hardyspojka je těmi bílými provázky celá obalená.