Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

530D - problem s automatem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
530d

#1 Příspěvek od 530d »

Zdravim vsechny.
Muzete mi poradit kdo OPRAVDU rozumi automatickym prevodovkam BMW ? :?: Prevodovka mi tak dvakrat denne skoci do nouzoveho rezimu,vetsinou kolem rychlosti 80-90 km/hod a tiptronic si dela co chce i kdyz v nouzaku neni. Volal jsem do dvou servisu kde delaji prevodovky, ale zda se mi to nejake divne. Aniz by se tim nejak moc zaobirali, rovnou mi rekli, ze takhle se neco tezko pozna .Prevodovka pry musi ven a at si pripravim 30-40 tisic.
:?: Mate nekdo DOBRE zkusenosti se servisem ? :?: Pokud ano, dejte mi prosim vedet.
Diky moc
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Doktor1 »

A co na to diagnostika? Asi neproběhla že?
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milo »

vyrazil bych urcite do autorizovaneho bmw servisu, kdyztak aspon na diagnostiku.
530d

#4 Příspěvek od 530d »

Diagnostika probehla dnes v BMW.
Vysledek byl ,alespon podle technika, ,,sledovani 5ky,,.Kdyz jsem mu rekl, ze z toho nejsem moudry ( myslim, ze ani on ne ) , rekl mi, ze by to chtelo nechat tam auto na hlubsi kontrolu. Pri jejich hodinovych sazbach bych si mohl rovnou koupit novou prevodovku.
Fugo

#5 Příspěvek od Fugo »

Ono taky záleží co to bylo za BMW servis, byl jsem kdysi dávno tady u nás v BMW na diagnostice (vyčtení paměti závad v řídící jednotce motoru) bylo to napíchlí asi 30min a ve finále mě ten člověk řekl že mu to hlásí chybu zapalovacího modulu, což moje auto vůbec nemá, nakonec jsem sám zjistil že problém byl v propáleném kabelu na svíčku, na tom kabelu je čidlo a jak to házelo bokem tak to čidlo hlásilo nějaký nesmysly a nejelo to. Takže bych zajel do nějakého velkého servisu kde se ty auta točej a mohli se s tím už setkat.
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Doktor1 »

To je celkem běžná závada,stává se to.Možná by nebylo od věci jednotku převodovky přeprogramovat,smazat adaptační hodnoty a určitě vyměnit olej v převodovce. Pak s tím jezdit chvilku slušně(klobouka),aby se ty adaptační hodnoty znovu nastavily... Až pak bych se bavil o nové převodovce.
Odpovědět