Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nejde webasto e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Peter
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Peter »

Fugo píše:no může být problém kdekoliv, webasto po zapnutí začne žhavit a spustí se vodní pumpa, potom začne pumpovat palivo a spustí se ventilátor pro přívod vzduchu do spalovacího prostoru a nastartuje (třeba u mě naskočí až v druhém cyklu) pokud nenaskočí cyklus se opakuje ještě jednou a pak se vypne, proč nejde? musíš zkontrolovat všechny čidla na bufiku, je tam čidlo ve spalovacím prostoru, čidlo na přehřátí vody (je to jen spínač který když to vaří se rozepne a musi se vyměnit) ,vodní pumpa zda běží, ventilátor zda běží, žhavička že žhaví,palivová pumpa jestli dává (dost často bývá přilepená-je membránová, takže kolikrát stačí lehnout pod auto nebo kde ji máš sundat z ní kabely, natáhnout si kabely od baterky a cvakat s pumpou tak dlouho než se membrána odlepí a začne dávat palivo) takže toho je celkem dost, zapojení ECU webasta tu mám jen z roku 91.

to bol ale nápad umiestniť webasto hned za podblatníkom, kopec bordelu atd. a hlavne asi sol, dva káble uplne rozpadnuté, zoxidované, tak som to spojil, začal isť, asi to je len ventlilátor, zachvilu sa vypne, ešte pozriem či pumpa dáva naftu, ak hej tak ma čaká ho asi zložiť,rozobrať a skontrolovať zrejme čidlá..
lupo

#22 Příspěvek od lupo »

sorry za trosku OT, ale nechcem otvarat dalsi prispevok.

mam E39 530dA a ku webastu nemam dialkove - da sa dokupit samostatne? ak ano, treba nieco programovat? diiik..
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hyri »

jj aj mna vy to zaujmalo,a ja mam problem z webastom ze mi vyhadzuje poistky, na BC zapnem ventilation a fuka to ,ale webasto asi nejde bez poistky :D ,Takze chcem to pozret ako su zoxidovane kable,mam dat dole kolo a podblatnik a tam nekde to najdem? na bc mam tie 2 casy,ale ajtak neviem ci je plnohodnotne alebo len prigrivani... Dik
Peter
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Peter »

Hyri píše:jj aj mna vy to zaujmalo,a ja mam problem z webastom ze mi vyhadzuje poistky, na BC zapnem ventilation a fuka to ,ale webasto asi nejde bez poistky :D ,Takze chcem to pozret ako su zoxidovane kable,mam dat dole kolo a podblatnik a tam nekde to najdem? na bc mam tie 2 casy,ale ajtak neviem ci je plnohodnotne alebo len prigrivani... Dik

ked sú tie časy tak by teda malo byť plnohodnotné, ja mám tam tlačítko luft (vtedy len fúka) a heiz (vtedy fúka a zapína webasto)
ano, je to hned za podblatníkom treba popozerať tie káble,zrejme to skratuje, ak ho budeš chcieť zložiť tak sú tam odspodu dve šrouby desiny a potom sa len vysunie smerom do motora :wink: (som sa natrápil kým som nato prišiel :evil: )
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hyri »

Aj ja som sa natrapil pokial som to dal von ale zistil som ze napajacie kable zhorete az po plosak... a plosak cely zaroseny a oxidovany :cry: takze chcem sa spytat ci sa to da zohnat ako diel ten plosak alebo zohnat cele webasto? .... mam to aj nafotene... a neviem ci je plnohodnotne ...bc mam po anglicky..
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Fugo píše:2. baterie která je určena pro nez. topení (já ji mám vpravo v kufru)

Já ji mám v e34 525i vlevo v kufru pod bočním tapecírungem
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Hyri »

Neviete nikdo kde by som nieco take zohnal? kludne aj cele pouzivane funkcne webasto....zima sa blizi a ja nechcem zarzat rano v aute....
Peter
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Peter »

Hyri píše:Aj ja som sa natrapil pokial som to dal von ale zistil som ze napajacie kable zhorete az po plosak... a plosak cely zaroseny a oxidovany :cry: takze chcem sa spytat ci sa to da zohnat ako diel ten plosak alebo zohnat cele webasto? .... mam to aj nafotene... a neviem ci je plnohodnotne ...bc mam po anglicky..

do čerta ja sa nemôžem k tomu plošáku dostať,neviem či ho mam tiež dobrý, nejde mi povoliť tie šrouby, skús poslať fotky či je to také isté ako mam ja,mam tiež 530d a plnohodnotné
dáky elektrikár nech sa ti naň pozrie či sa dá spraviť
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Hyri »

Ja som elektrikar a vyzera t odost zle...inak ja som 3 sroby utrhol jak bol i zakusnute takze tak je to pod tym plastom.. a bolo to cele zvnutra mokre proste zarosene takze to bola pricina zkratu... teraz poterbujem zohnat druhe a neviem kde..
Peter
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Peter »

som sa trochu hrabal na nemeckom ebay(dražba) a je tam kopec nahradných dielov na BMW, síce nikdy som odtial nič neobjednával a neviem presne aké sú tam podmienky,ale našiel som tam aj webastá
http://fahrzeugteile.search.ebay.de/web ... catZ131090
prípadne skús pozrieť na stránke webasto servisy v okolí, či nemajú diely do toho (len aby nestáli viac ako celé webasto niekde pod rukou)
Fugo

#31 Příspěvek od Fugo »

na vrakáči v Přišimasích chtěli za komplet webasto 5tis kč
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Hyri »

To mate dobre u nas take nieco nezozeniem....Keby ste o niecom u vas vedeli tak dajte vediet Diki.
Peter
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Peter »

Hyri píše:To mate dobre u nas take nieco nezozeniem....Keby ste o niecom u vas vedeli tak dajte vediet Diki.

Podarilo sa ti už zohnať to webasto? Nevieš ako je to so servismi na webasto na Slovensku, či sú drahé, alebo sa radšej oplatí pozhaňať druhé
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Hyri »

zhanam teraz mam 1 vo vyhlade.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Hyri »

MAm doma teray 1 y touarega a nema vodnu pumpu tak rozmyslam ci ho tam mam hodit.na mojom mam aj vodnu pumpu ale zda za ze je KO . Ked na nu dam 12V tak sa netoci.ale kdo mi vysvetli ze ked mam na BC len Luftung tak preco je na Webaste zapojena aj wasserpumpe.....
RSak

#36 Příspěvek od RSak »

měřil jsi odpor cívky té vodní pumpy?
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Hyri »

Meral ale uz si nepametam kolko bol... ale nulovy nebol a ani nekonecny nebol...
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Hyri »

Jo takze ukazuje odpor 76 Ohm...
RSak

#39 Příspěvek od RSak »

to je proud 0,15A, to se mi zdá docela málo (cca 1,8W)

podle mého názoru by měl být proudový odběr řádově v A
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Hyri »

tak asi bude pumpa v haji.....
Odpovědět