Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

brzdový spínač

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jumbo

#1 Příspěvek od jumbo »

Čau, mám prosbu:
nesvítí mě brzdové světla a potřebuji zjistit, jak se vytahuje spínač co je na brzdovém pedálu. Je tam 4 pin. Nechci ho zničit, kdyby byl dobrý. v manuálu to není poznat jakým způsobem je uchycen.
dík
trolli

#2 Příspěvek od trolli »

Na E34 jsem ho sundaval. Zmáčknout pedál brzdy, nejlíp si ho něčím zablokovat a pak z něj vytáhnout takový červený "čudlík", který blokuje spínač (rozpírá zoubky)vytahuje se směrem dolů k podlaze a nejde ven úplně, případně jde ven, ale i s "páčkou" spínače, ale nic se neděje. Pak tahem k sobě (nahoru) vytáhnout spínač, někdy jde ztuha.

Měl jsem spínač vadný, vyčistil jsem ho a po půl roce znovu, tak jsem koupil nový a mám klid.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pietro »

Novej stojí v BMW +- cca pětikilo.....
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BMWAK »

Pietro píše:Novej stojí v BMW +- cca pětikilo.....
pietro asi snídal katalog dílů na E34 že je tak našláplej :-)
mike525
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mike525 »

No ja treba na e34 zadny cerveny cudlik nemam.
postup je s tim pedalem stejny ale ze spinace vytahnout primo ten cudl kterym se spina, hned za nim je treba vyndat takovy bily blbinec (skorovalecek-nevim jak to popsat) ktery aretuje zobacky ktere potom staci na bocich zmacknout a spinac vyndat...
mike525
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mike525 »

mike525 píše:No ja treba na e34 zadny cerveny cudlik nemam.
postup je s tim pedalem stejny ale ze spinace vytahnout primo ten cudl kterym se spina, hned za nim je treba vyndat takovy bily blbinec (skorovalecek-nevim jak to popsat) ktery aretuje zobacky ktere potom staci na bocich zmacknout a spinac vyndat...
jeste dodatek, ze na brzdovem pedalu je cep, na nem kovovy jazycek, ktery doseda na "ten cudl ktery spina" ... takze nejdriv povytahnout ten čep..
trolli

#7 Příspěvek od trolli »

Ten váleček jsme měl na mysli. V originále je červený. Italská druhovýroba měla bílej plast.
mike525
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mike525 »

trolli píše:Ten váleček jsme měl na mysli. V originále je červený. Italská druhovýroba měla bílej plast.
Ja ty spinace mam ze 2 aut a ve vsech byl bily valecek, ktery se da vytahnout pouze s tim spinacim cudlem, tj. tahem smerem k brzdovemu posilovaci. Neco co by se dalo povytahnout smerem k podlaze na nich neni.. :wink:
trolli

#9 Příspěvek od trolli »

Ano směrek k posilovači - podlaze, ne kolmo dolů.

http://www.kupca.cz/Fotky/spojka.jpg
http://www.kupca.cz/Fotky/brzda.jpg

Na spojce mám spínač s bílým plastem - originál, na brzdě mám s černým plastem (originál byl taky černý), oba mají červenou pojistku proti vysunutí spínače. Na tom spojkovém je to dobře vidět.

Nevytahoval jsem ten čep, jen jsem si zmáčkl brzdu dolů a zajistil kladivem[/url]
mike525
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mike525 »

trolli píše:Ano směrek k posilovači - podlaze, ne kolmo dolů.

http://www.kupca.cz/Fotky/spojka.jpg
http://www.kupca.cz/Fotky/brzda.jpg

Na spojce mám spínač s bílým plastem - originál, na brzdě mám s černým plastem (originál byl taky černý), oba mají červenou pojistku proti vysunutí spínače. Na tom spojkovém je to dobře vidět.

Nevytahoval jsem ten čep, jen jsem si zmáčkl brzdu dolů a zajistil kladivem[/url]
Tak ja lehce povytahl cep, protoze do kladiva vrazis ramenem a pedal ti jednu liskne :D
Spinac mam pouze na brzde (to bude tim automatem :wink: ) kazdopadne porad nevidim nic, co by se dalo vytahnout smerem k podlaze... Ten cerveny cudl (u me bily) se da povytahnout pouze smerem dopredu jakoby k brzdovemu valci-posilovaci, k podlaze tam nic k vysouvani neni..
Delal jsem to vcera a mam to v zive pameti tak machruju :twisted:
A jeste doplneni, ten bily(cerveny) valecek jsem musel vytahnout cely uplne ven, protoze po vysunuti se stejne ty packy nedaly zmacknout..
jumbo

#11 Příspěvek od jumbo »

pánové, díky všem, mám ten stejný jako je na foto, nový skutečně stojí cca 500,- , demontáž podle postupu (směrem k posilovači)
Odpovědět