Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zadne okno touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pysta

#1 Příspěvek od pysta »

Zdar panove. Neviete mi niekto poradit co robit ked sa zadne okno na touringu nechce otvorit? Prehladal som cele forum, ale s tymto asi problem nikto nemal. Neviem ci je tam nejaky servomotorek, alebo nieco ine, poistky su vsetky ok...
ajfel
Klubové ID: 321

#2 Příspěvek od ajfel »

nehledej ve foru, ale v elektrice - pokud teda motorek slysitelne nezabira ... :) predpokladam polamane draty v ohybu dveri ...
ja se na to chystam uz pul roku ... postupne prestava na zadnich dverich fungovat uplne vsechno :(
petr
trolli

#3 Příspěvek od trolli »

Jak psal Aifel, polámané dráty v ohybu pátých dveří, nebo taky možné jako mám já vadný spínač otevírání. Na okno mám dobrý, ale na celé dveře je vadný a někdy otevře a někdy ne. čistil jsem to, rozebíral, chvilku chodí a pak zase ne. Nedá se koupit jako druhovýroba, takže vrakáč, nebo za 800 BMW.
ajfel
Klubové ID: 321

#4 Příspěvek od ajfel »

trolli píše:Jak psal Aifel, polámané dráty v ohybu pátých dveří, nebo taky možné jako mám já vadný spínač otevírání. Na okno mám dobrý, ale na celé dveře je vadný a někdy otevře a někdy ne. čistil jsem to, rozebíral, chvilku chodí a pak zase ne. Nedá se koupit jako druhovýroba, takže vrakáč, nebo za 800 BMW.
tak to mi dela u patch dveri taky .. nekdy jde hned, nekdy otevre az na 20ty pokus .. uz tam chodim s klicem :(
uvidim, az dam dohromady ty draty ...
delawega

#5 Příspěvek od delawega »

co by kostovala nova kabelaz na komplet dvere...vidim ze ked sa do toho pustat tak asi porobit vsetko naraz a je,..
ma to nejaky konektor komplet zvazok na zadne dvere alebo sa musia pre kazde svetla a motorvek tahat zvalst?.
pysta

#6 Příspěvek od pysta »

No ... kable som pozrel, jeden bol strihnuty. Odizolujem, spojim ... a zrazu mi svieti koncove svetlo co je zvnutra. To je sice fajn, ale ostatne kable boli ok a servo ani nepipne. Vie niekto ako to otvorit manualne?
dafa

#7 Příspěvek od dafa »

pysta píše:No ... kable som pozrel, jeden bol strihnuty. Odizolujem, spojim ... a zrazu mi svieti koncove svetlo co je zvnutra. To je sice fajn, ale ostatne kable boli ok a servo ani nepipne. Vie niekto ako to otvorit manualne?
Pokud to zapajis,tak na dlouho to nemas.Spajeny spoj je tvrdy i kdyz spajis jen malou plosku dratu,tak se vytvori kousek tvrdeho spoje ktery je pro ohyb nepoddajny a casem se opet prelomi a v lepsim pripade protrhne izolaci druheho dratu.Nedoporucuji pajet v ohybech.Delam v tomto,tak vim za ty leta co to dela a ze se to nevyplaci.Pokud je v ohybu zlomen 1 drat,tak je to na vymenu vsech.Je to otazka casu kdy se zlomi dalsi,bud pajenym spojem nebo naclym dalsim dratem.Pro natahnuti dratu neni potreba tahat cely original svazek,ale udelat konektor pro draty ve dverich a dalsi konektor u koncovych zadnich svetel.To je pak asi 1,2m dratu.To se da pak menit snadneji nez origo asi 2,48m.
Otevreni zadniho okna jde udelat oddelanim tapecu s plastem dveri.U skla je servo s tahlem,za ten zatehnout a je otevreno.To samy lze u celych dveri.
Napajeni pro okno je veden v pravem sloupku koncovych svetel,je to drat asi barvy zluto modro zeleny.Je to 0,25mm drat.Melo by tam byt trvale napeti.Pokud neni tak je zlomeny drat ,pokud neni spalena pojistka(ta stejne zhorela zkratem 12V na kostru).
pysta

#8 Příspěvek od pysta »

Diiiky dafa, presne takuto odpoved som potreboval ;-)
Toe droty sa sice neskratuju, kedze su seknute presne v tom gumenom vedeni, ale ajtak to komplet cele vymenim.
Esteraz dik ;-)
dafa

#9 Příspěvek od dafa »

pysta píše:Diiiky dafa, presne takuto odpoved som potreboval ;-)
Toe droty sa sice neskratuju, kedze su seknute presne v tom gumenom vedeni, ale ajtak to komplet cele vymenim.
Esteraz dik ;-)
To je omyl.Ze svazek dratu je v gumovem vedeni nebo ochranne mrizce neznamena,ze se draty nemuzou v tomto ochrannem pouzdre zkratovat navzajem.Vetsinou jak je prelomeny 1 drat uplne,tak druhy je misto nej namahan a je vetsinou nacly a pak staci otevrit nebo zavrit dvere a mile draty se spoji.Takto jsem zazil vyhoreni komplet dveri.Sam jsem mel stejny problem.Nejvic nebezpeci se skryva v ochrannych pouzdrech.Ale jak jsem psal je dobry a odzkouseny,ze je lepsi vycvakat draty na prave a leve strane dveri dat na draty autokonektor je tam asi na prave strane 8 dratu a na leve 13 dratu. a to samy ve sloupcich u svetel a mas klid.je to prace na 3h.
Odpovědět