Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Gumy 255/40 ZR17 - Problém
-
- Klubové ID: 754
- Kontaktovat uživatele:
Měl někdo z vás, co na autě máte vzadu gumy těchto rozměrů, problém u přihlašování na úřadě nebo na technické? Nemám je zapsany v TP a nedostal jsem evidenční ověření. Ale podle mě by mi je měl technik z MÚ v pohodě přepsat do TP. Tak se ptám: Můžou tam být 235 vpředu a 255 vzadu, že jo? Někde jsem četl že je to max rozměr, co tolerují.
-
- Klubové ID: 710
- Kontaktovat uživatele:
Mně přepsali pneu přesně 1:1 z německýho techničáku a nebyl s tím problém.
V CZ techničáku je uvedeno:
předek 235/45 R17 a zadek 255/40 R17 na diskách 8Jx17 ET20 a 9Jx17 ET26 nebo
předek 235/45 R18 a zadek 265/35 R18 na diskách 8Jx18 ET20 a 9Jx18 ET24.
Nutno dodat, že technik STK měl v úmyslu mne vyhodit nejdříve s tím, že mám rozdílné pneu (rozměrově) na přední a zadní nápravě - to jsem ho upozornil, že to není auto, ale BMW a to má výjimku. Uznal svůj omyl a začal hučet něco ve smyslu "stejně ale není tenhle rozměr povolenej ...". Přinutil jsem ho dočíst velkej techničák až do konce - pak to vzdal a s omluvou provedl TK během 10 minut.
Nutno dodat, že technik STK měl v úmyslu mne vyhodit nejdříve s tím, že mám rozdílné pneu (rozměrově) na přední a zadní nápravě - to jsem ho upozornil, že to není auto, ale BMW a to má výjimku. Uznal svůj omyl a začal hučet něco ve smyslu "stejně ale není tenhle rozměr povolenej ...". Přinutil jsem ho dočíst velkej techničák až do konce - pak to vzdal a s omluvou provedl TK během 10 minut.

-
- Kontaktovat uživatele:
Nj, to je pohoda, ale já právě v techničáku mám jen 225. A koupil jsem to takhle. Ale jo, potřeboval jsem akorát vědět, jestli je to normál. Abych se měl čím ohánět, až je půjdu podmáznout. DíkyMarwin píše:Mně přepsali pneu přesně 1:1 z německýho techničáku a nebyl s tím problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
jj, na technické ve Štbk má tatík hodně známých, ale dneska jsem jel jinam, kde jsem za to zbytečně vyhodil 150kč, protože u nás mají dovolenou a já to potřebuju. Tak nic no...zaplatím 250 u nás a hotovo. Ale stejně nevím jestli mi to v techničáku přepíšou na STK nebo až na úřadě. A když to v TP nebude, tak budou mít fízli blbý kecy při případné kontrole a hned bude problémMarwin píše:Vzhledem k tomu, že ČR je v korupčních skandálech a v podplácení jen malý krůček před Albániísi myslím, že to hravě zvládněš.
Držím palce
A užší gumy tam nedám, tyhle se mi líbí.
-
- Klubové ID: 710
- Kontaktovat uživatele:
Máš přece rychlý auto nééééPlayer1 píše:... když to v TP nebude, tak budou mít fízli blbý kecy při případné kontrole a hned bude problém...Marwin píše:Vzhledem k tomu, že ČR je v korupčních skandálech a v podplácení jen malý krůček před Albániísi myslím, že to hravě zvládněš.
Držím palce

-
- Kontaktovat uživatele:
Marwin píše:Máš přece rychlý auto nééééPlayer1 píše:... když to v TP nebude, tak budou mít fízli blbý kecy při případné kontrole a hned bude problém...Marwin píše:Vzhledem k tomu, že ČR je v korupčních skandálech a v podplácení jen malý krůček před Albániísi myslím, že to hravě zvládněš.
Držím palce![]()
a bodů je ještě dost

-
- Kontaktovat uživatele:
Jovally píše:V malým techničáku to neni, ne? Takže fízlové nemůžou ani prd.... Já mam v TP 205/65 R15 a na autě 235/45 R17 a nikdy mi nikdo nic neříkal... A na stk jezdim v zimě a zimáky mam předepsaný rozměr..

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si myslel že se bude dívat jen na kódy, ale díval se i na barvu, motor a kola. No budu to muset zkusit jinde.free24 píše:je mi divny ze ti neudali evidencku,protoze tam jde jen oto,zkontrolovat vin a nic jineho,chytl jsi nakyho magora,pokud to ma tk a potrebujes jen evidencku na prihlaseni,tak byhoto nemelo zajimat.to je muj postreh pri evidencnich kontrolach,nikdy se mi na gumy nekoukali
-
- Klubové ID: 567
- Kontaktovat uživatele:
To si fakt natrefil na nějakýho tramtejla... Mně jen koukli na vin a víc je nezajímalo... teda ještě si neodpustil poznámku, že BMW je sráč, protože je prej na vin blbě vidět a špatně se hledá...Player1 píše:Taky jsem si myslel že se bude dívat jen na kódy, ale díval se i na barvu, motor a kola. No budu to muset zkusit jinde.free24 píše:je mi divny ze ti neudali evidencku,protoze tam jde jen oto,zkontrolovat vin a nic jineho,chytl jsi nakyho magora,pokud to ma tk a potrebujes jen evidencku na prihlaseni,tak byhoto nemelo zajimat.to je muj postreh pri evidencnich kontrolach,nikdy se mi na gumy nekoukali

Tak to nemáš pravdu: Evidenční kontrola má za úkol zjistit, zda skutečný stav vozidla souhlasí s údaji uvedenými v originále TP (technickém průkazu) a v ORV (osvědčení o registraci vozidla). Při této časté kontrole se neprověřuje pouze VIN vozidla, jak se mnozí majitelé domnívají, ale provádí se mnohem více úkonů.Speedy píše:Technický stav vozidla na evidenční kontrole ho vůbec zajímat nesmí. Evidenční kontrola je od toho, zda-li má auto správné VIN a typ motoru. Pokud Ti to nedal kvůli kolům, chtěl bych peníze z5 za neodbornost a stžoval bych si u jeho nadřízeného.
Co vše zahrnuje evidenční kontrola:
VIN - mnohdy časově velmi náročný úkon, číslo bývá nečitelné a na nepřístupných místech
číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce
číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
výrobní štítek a jeho údaje
vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)
tachograf (je-li předepsán)
rozměry ráfků
rozměry a typy pneu
Nicméně uvedený rozměr pneu je pro uvedený typ vozidla povolen a pokud je na správných discích, tak by neměl být s evidenční kontrolou být problém. Doporučoval bych si nechat zapsat tuto a další eventuální alternativy zapsat do TP.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to je ono. Takhle mi to vysvětloval, když sem se divil, že se na to dívá. No ale nakonec to spravila flaška v jiným STK. Dneska sem dostal čísla a hotovo.Vlasta píše:Tak to nemáš pravdu: Evidenční kontrola má za úkol zjistit, zda skutečný stav vozidla souhlasí s údaji uvedenými v originále TP (technickém průkazu) a v ORV (osvědčení o registraci vozidla). Při této časté kontrole se neprověřuje pouze VIN vozidla, jak se mnozí majitelé domnívají, ale provádí se mnohem více úkonů.Speedy píše:Technický stav vozidla na evidenční kontrole ho vůbec zajímat nesmí. Evidenční kontrola je od toho, zda-li má auto správné VIN a typ motoru. Pokud Ti to nedal kvůli kolům, chtěl bych peníze z5 za neodbornost a stžoval bych si u jeho nadřízeného.
VIN - mnohdy časově velmi náročný úkon, číslo bývá nečitelné a na nepřístupných místech
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)
rozměry ráfků
rozměry a typy pneu
Nicméně uvedený rozměr pneu je pro uvedený typ vozidla povolen a pokud je na správných discích, tak by neměl být s evidenční kontrolou být problém. Doporučoval bych si nechat zapsat tuto a další eventuální alternativy zapsat do TP.
-
- Klubové ID: 1934
NO,, TOTO JE NÁZORNÝ PŘÍKLAD TOHO ŽE V ČESKU JE LEPŠÍ UPLÁCET HNED ZE STARTU,VÝJDE TO LEVNĚJ A VŠICHNI ZŮČASNĚNÍ MAJÍ HNED TO CO CHTĚJÍ,PROTO UPLÁCÍM UŽ 10 LET A MÁM TAK HODNĚ ZNÁMÝCH VŠUDE PO ŮŘADECH.Player1 píše:Jo, to je ono. Takhle mi to vysvětloval, když sem se divil, že se na to dívá. No ale nakonec to spravila flaška v jiným STK. Dneska sem dostal čísla a hotovo.Vlasta píše:Tak to nemáš pravdu: Evidenční kontrola má za úkol zjistit, zda skutečný stav vozidla souhlasí s údaji uvedenými v originále TP (technickém průkazu) a v ORV (osvědčení o registraci vozidla). Při této časté kontrole se neprověřuje pouze VIN vozidla, jak se mnozí majitelé domnívají, ale provádí se mnohem více úkonů.Speedy píše:Technický stav vozidla na evidenční kontrole ho vůbec zajímat nesmí. Evidenční kontrola je od toho, zda-li má auto správné VIN a typ motoru. Pokud Ti to nedal kvůli kolům, chtěl bych peníze z5 za neodbornost a stžoval bych si u jeho nadřízeného.
barva karoserie
zápis tažného zařízení
počet míst k sezení
zápis ABS a řazení
rozměry ráfků
rozměry a typy pneu

-
- Klubové ID: 58
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem kvuli hnupovi na evidencce, musel zadat o vyjadreni oficialniho dealera AuTec, protoze v papirech jsem mel rozmer 235 vsude a ja jsem mel 255 vzadu.
To ze je to tak na M5 spravne a ze to dokazuje i stitek na boku dveri jsem mu nevysvetlil a tak me tato zbytecnost stala 450kc.
Jedina vyhoda je ta , ze jsem si ted nechal napsat do TK vsechny pripustne rozmery.
To ze je to tak na M5 spravne a ze to dokazuje i stitek na boku dveri jsem mu nevysvetlil a tak me tato zbytecnost stala 450kc.
Jedina vyhoda je ta , ze jsem si ted nechal napsat do TK vsechny pripustne rozmery.