Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problem s 530d POMOC!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi to při přeřazování do kopce přestalo jet tak jak má, prostě při sešlapnutí plynu šly otáčky nahoru hodně pomalu. Při volnoběhu nehulilo ale už při menší zátěži jo. Vypadalo to na turbo ale jak jsem odjížděl tak bylo zřetelně slyšet že fouká a i při trochu vyšších otáčkách to začínalo jet. Dole ale uplně mrtvý a ručička spotřeby nadoraz. Myslel jsem si že možná váha by to mohla dělat, ale bohužel asi 100m před barákem jsem slyšel divnej zvuk, neco začlo klapat a při volnoběhu se to zřetelně klepe, vypada jak kdyby šel na 5. Auto jsme dotalačili domu a teď potřebuju někoho seriózního kdo se v motorech fakt vyzná, nejlíp speciálně s 3.0d, aby se mi na to juknul, přijet s tím samozřejmě nemůžu, cestu a práci samozřejmě hradím. Bydlim 10km od Mělníka takže z Prahy to taková dálka není. Tak se pls někdo ozvěte. Díky. tel. 724023452, icq 162372409
stanley07 píše:Dělalo mi to úplně to samý a taky jsem se bál, co z toho vyleze. na diagnostice to pak ukazovalo na jednu cívku a ve finále to byla svíčka!!!
Jo jasně! Naf?ák má svíčky! Tak možná žhavící.

Tenhle problém vypadá na vstřiky nebo netěsnost mezi Turbem a motorem. Prostě ti jdou tlaky někam do pí.. Mrkni ještě na vejfuk. Kdyby byl fest zasranej nebo ti tam z prdele někdo něco nacpal, taky je to možný. Možná i vzduch filtr... Těžko říct, takhle z hlavy ...

-
- Kontaktovat uživatele:
Maxiczech píše:stanley07 píše:Dělalo mi to úplně to samý a taky jsem se bál, co z toho vyleze. na diagnostice to pak ukazovalo na jednu cívku a ve finále to byla svíčka!!!
Jo jasně! Naf?ák má svíčky! Tak možná žhavící.Mám tě dost..
![]()
Tenhle problém vypadá na vstřiky nebo netěsnost mezi Turbem a motorem. Prostě ti jdou tlaky někam do pí.. Mrkni ještě na vejfuk. Kdyby byl fest zasranej nebo ti tam z prdele někdo něco nacpal, taky je to možný. Možná i vzduch filtr... Těžko říct, takhle z hlavy ...
Tak to neříkej z hlavy a jdi mu na to mrknout,já to mám daleko...
-
- Kontaktovat uživatele:
dnes tu u mě byl Alp s diagnostikou, žádná chyba v řj nebyla, po nastartování to ale začlo opět klapat a vibrovat, potom přestalo a zase začlo, a pak ustalo napořád.. podle diagnostiky vše v pořádku, motor jde jak má.. tak já se budu jenom modlit aby to už nikdy neudělalo.. jinak jsem vyjížděl celou nádrž OMV super diesel, jestli třeba nebyla chyba v naftě.. ještě jednou díky moc Alpovi za pomoc 

Nevím, jestli Carsoft odhalí malý tlak na liště. U mně byl při podobných projevech problém v podávacím čerpalde.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Nevím, co Carsoft diagnostikuje, já měl v haj*lu podávací čerpadlo a projevovalo se to podobně. Carsoft není plnohodnotná BMW diagnostika. Jiná, běžně použitelná mimo autorizovaný servis, bohužel, není.Fazeey píše:Vlasta píše:Nevím, jestli Carsoft odhalí malý tlak na liště. U mně byl při podobných projevech problém v podávacím čerpalde.
myslíš jako že by to přečet špatně? hodnota tlaku na liště byla stejná jako požadovaná
Já nevím, nemůžu posoudit na dálku, ale když jsem popsal v servisu symptomy, tak šli téměř najisto.
-
- Kontaktovat uživatele:
Doktor1 píše:Pochybuju že to zmizelo nadobro,to je divný
a měl jsi pravdu, dnes mě zas táhli, motor nešel vubec do otáček a občas chcíp, už to mam na dílně a snad se mi na to přes tejden někdo koukne jestli neni nějakej bordel v nádrži, ucpaný vedení nebo špatný podavací čerp(ale diagnostika nic nehlasila)...
-
- Kontaktovat uživatele:
Teď nevím jestli jste měřili tlak na volnoběh nebo i v otáčkách,jestli je novej palivovej filtr atd... Je tam toho víc,co to může dělat-vstřik propouštějící do přepadu nebo ukapávající do motoru,špatný kontakt na ventilu vysokotlaké lišty,slabý tlak podávacího čerpadla nebo vysokotlakého,ucpaný filtr atd... JSEM ZVĚDAV....