Když zapnu klimu, začnou se ozývat strašné zvuky, těžko to popsat. Po nějaké době je klid, ale pak to zase začne. Jinak z výdechů jde ledový vzduch, takže funguje. Chtěl jsem se zeptat-má s tím někdo nějaké zkušenosti? Bude to nejspíš něco s kompresorem. Kdyby tam bylo třeba něco, co by šlo vyčistit nebo vyměnit ložiska v uložení hřídele nebo tak něco. Dost mně to teď štve (v těch vedrech), takže uvítám každou radu. Nemá někdo zbytečnej kompresor doma?
Jo a ke kompresoru se dá dostat asi jen zespod, že?
Hledal jsem to ve fóru,ale skoro nic jsem nenašel.
Díky za rady
je to na hovno, je to asi tím, že předchozí majitel klimu prej nepoužíval, tak zatuhl kompresor. Třeba by se to rozchodilo, ale mám strach to nechat puštěny, aby to neudělalo něco s řemenem, kdyby se to kouslo úplně.
Srovnávat řemen s klimou asi moc nejde. Řemen koupíš za babku a za klimu vytopíš pěknou ránu. Co takhle BMW servis? Tam ti přesně odhalí závadu a ve finále tě to možná vyjde levněji, než zkoušet a spekulovat, čím by to asi tak mohlo být..
Maxiczech píše:Srovnávat řemen s klimou asi moc nejde. Řemen koupíš za babku a za klimu vytopíš pěknou ránu. Co takhle BMW servis? Tam ti přesně odhalí závadu a ve finále tě to možná vyjde levněji, než zkoušet a spekulovat, čím by to asi tak mohlo být..
No tak právě klima je asi odpálená. Psal jsem sem proto, že jsem myslel, že by s tím někdo mohl mít zkušenosti, ne proto, aby mi někdo řekl, že mám zajet do servisu. Kdybych to tak chtěl udělat, tak bych sem asi nepsal, ne?
Jinak zdá se, že už se to celkem rozběhalo, je klid. Sem tam to trošku zavrže, ale s tím předchozím stavem se to nedá srovnávat.
Player1 píše:Když zapnu klimu, začnou se ozývat strašné zvuky, těžko to popsat. Po nějaké době je klid, ale pak to zase začne. Jinak z výdechů jde ledový vzduch, takže funguje. Chtěl jsem se zeptat-má s tím někdo nějaké zkušenosti? Bude to nejspíš něco s kompresorem. Kdyby tam bylo třeba něco, co by šlo vyčistit nebo vyměnit ložiska v uložení hřídele nebo tak něco. Dost mně to teď štve (v těch vedrech), takže uvítám každou radu. Nemá někdo zbytečnej kompresor doma?
Jo a ke kompresoru se dá dostat asi jen zespod, že?
Hledal jsem to ve fóru,ale skoro nic jsem nenašel.
Díky za rady
(525 TDS rv.94)
Co se třeba podívat, jestli je v tom klimakomresoru ještě nějakej olej a popřípadě dolít nebo vyměnit
TAk to mě se stává, že když jedu se zapnutou klimou, dojíždím na semafory a třeba i zastavím.... tak mi zepředu něcozačne skřípal, rámusit.... jenvymáčknu klimu a je klid. Nestává se to pravidelně, ale sem tam někdy jo....a chodci docela koukaj..... Čím to....že by se taky přidírala?
mkalous píše:TAk to mě se stává, že když jedu se zapnutou klimou, dojíždím na semafory a třeba i zastavím.... tak mi zepředu něcozačne skřípal, rámusit.... jenvymáčknu klimu a je klid. Nestává se to pravidelně, ale sem tam někdy jo....a chodci docela koukaj..... Čím to....že by se taky přidírala?
To je přesně ono. Právě jsem hledal, kde se tam dá dolít olej nebo něco, ale nic jsem nenašel. Ani nevím, jestli se to tak dělá. Nikdy jsem to moc nezkoumal
Ale jak jsem psal výš, tak už je to skoro OK, stane se to jen málokdy a jde to slyšet stejně jen když mám otevřeny okna.
mkalous píše:TAk to mě se stává, že když jedu se zapnutou klimou, dojíždím na semafory a třeba i zastavím.... tak mi zepředu něcozačne skřípal, rámusit.... jenvymáčknu klimu a je klid. Nestává se to pravidelně, ale sem tam někdy jo....a chodci docela koukaj..... Čím to....že by se taky přidírala?
To je přesně ono. Právě jsem hledal, kde se tam dá dolít olej nebo něco, ale nic jsem nenašel. Ani nevím, jestli se to tak dělá. Nikdy jsem to moc nezkoumal
Ale jak jsem psal výš, tak už je to skoro OK, stane se to jen málokdy a jde to slyšet stejně jen když mám otevřeny okna.
s tím olejem.Lije se tam něco? náhodou jsem narazil v prodejně na olej do klima-kompresoru a sem tam mě to zavrže taky, takže by mě to i zajímalo. Ale spíš bych to viděl v ložisku kompresoru (pokud není mazaný právě tím olejem, ale pochybuju)
2Player1: no podle toho co ti to dneska dělalo na srazu tak doporučuju navštivit klima servis, dobrej je jeden chlap na lazcích, někde tu mám na něho číslo kdybys chtěl. jinak olej by měl být součást chladícího média, takže to bude asi výměna media. zajed s tím někam a poradí ti.
JaraX píše:2Player1: no podle toho co ti to dneska dělalo na srazu tak doporučuju navštivit klima servis, dobrej je jeden chlap na lazcích, někde tu mám na něho číslo kdybys chtěl. jinak olej by měl být součást chladícího média, takže to bude asi výměna media. zajed s tím někam a poradí ti.
Jo, číslo by se hodilo, zavolám a domluvím se s ním. Taky už jsem to někde právě četl. Zkus to číslo, prosím, pohledat. Díky moc
JaraX píše:2Player1: no podle toho co ti to dneska dělalo na srazu tak doporučuju navštivit klima servis, dobrej je jeden chlap na lazcích, někde tu mám na něho číslo kdybys chtěl. jinak olej by měl být součást chladícího média, takže to bude asi výměna media. zajed s tím někam a poradí ti.
Jo, číslo by se hodilo, zavolám a domluvím se s ním. Taky už jsem to někde právě četl. Zkus to číslo, prosím, pohledat. Díky moc
Servis klimatizace Zamykalova 6 Lazce, Olomouce, kousek od finančaku,
číslo 585246077, mě to vyšlo tuším na 1400 cela vyměna, borec v poho, dává i záruku.,