Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Koupě 525TDS-poraďte

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
momento

#1 Příspěvek od momento »

chtěl bych koupit 525tds (525td), ale zatím nemám s BMW zádný zkušenosti
ročně najezdim kolem 40 000-50 000 km a auto potřebuju denně
jsou to spolehlivý auta? na co si mám dát při koupi pozor a co sledovat?
je 525tds mechanicky stejný jako 525td, jen má jiný software, nebo je tam něco jiného
předem všem díky
tds

#2 Příspěvek od tds »

jsou to velmi dobré auta na tu dobu, ješte dnes ale nezaostávají, samozřejme kup tds, je živější a dynamyčtější než td. tds motor je stejný jako td jen má jinou řj + intercooler.buhužel tyto vozy u nás jsou vetšinou v zuboženém stavu o to větší pozor se musí dávat při koupi.v první řadě musí motor chytat jak za studena tak za tepla na brnk jakmile musíš točit víc jak 2s tak už je to hodně špatný, hlavně za tepla.(odchází vstř.čerpadlo) při plném plynu nad 3,5 tis/ot nesmí kouřit,škubat ani žádné jiné podivnosti musí být plynulý jednoznačný zátah až po 5 tis./ot.samozřejmě nejlepší je auto s jasným původem nejlépe se serv.knihou.při brždění nesmí kopat do volantu ani ujíždět ze stopy(jinak g.o. př.nápravy cca.13 tis.)dále asi základní věci při koupi auta.nezapoměn zkontrolovat veškeré vin kódy atd.nejlepší si vzít kryt z pojistek kde je nalepenej zkontrolovat podle něj kastli,a vin kterej vypíše palubní deska. jinak já mám tds na čipu a mám průměr 7,5l a to docela lítám.tak přeju dobrou koupi
momento

#3 Příspěvek od momento »

VIN co vypíše palubka?....jako displej na budíkách?...jak ho vyvolám?
tds

#4 Příspěvek od tds »

momento píše:VIN co vypíše palubka?....jako displej na budíkách?...jak ho vyvolám?
podržíš nulovací tlačítko denního počítadla kilometrů při vypnutém klíčku,a pří stisknutém tlačítku otočíš klíček do polohy 1 a pustíš tlačítko udělá to test palubky a místo kilometrů běhají čísla myslím že jako (5-té) v řadě ti to ukáže posledních 5-čísel VINu
tds

#5 Příspěvek od tds »

P.S. hele kdyby jsi chtěl tak bych možná prodal to moje tds. je t r.v.96 touring plná výbava- šedá kůže+výhřev, tmavé dřevo,auto klima,loketní opěrky, ski vak,nákladové rolo( to pevnější), tempomat,lyžiny,chromované rámečky kolem oken,el.šíbr dvojitý,alarm s dovíráním oken a šíbru,elektrické okna 4x,5brzd.světlo,plastové prahy,alu kola 16´´, 15 plechy na zimákách (nových),na autě jsem měnil: př.nápravu komplet,vstřiky, turbo,vstř.čerpadlo (nové),rozvody,brzdy (kotouče desky+pakny),výfuk,barva orientblaumetallic.zatmavené skla bílé blinkry.čip 172 ps, kn filtr.najeto poctivých 198tis.mám i origo nářadí.vypadá jak z fabriky.
momento

#6 Příspěvek od momento »

to je ale e39...zapomněl jsem to na začátku napsat sháním e34...moje blbost sorry
pepus

#7 Příspěvek od pepus »

ja jsem s TDSem taky velice spokojen, na tvoje jezdeni dobra volba. Na okreskach (treba silnice jicin-boleslav) se da velice pekne predjizdet s rozumnou spotrebou. Nejvic mi zere ve meste, na nejake stani v kolonach a popojizdeni to neni. Jinak to co by mel motor delat napsal dobre tady tds, ja mam rv. 92, menil jsem vstrikovaci cerpadlo (za fungl nove), od te doby to jede jak nove (starty na skub, tahne od 2000 do 4700).
momento

#8 Příspěvek od momento »

kolik jsi měl najeto, že bylo potřeba úplně nové čerpadlo?
pepus

#9 Příspěvek od pepus »

200 000 podle servisky, ktery cca verim. V servise mi rikali, ze je to nejspis tim, ze je auto kupovany v CR a zdejsi nafta nebyla prilis kvalitni (jestle buhvi kde s tim predchozi majitel tankoval), tak slo cerpadlo brzo do kytek.
pepus

#10 Příspěvek od pepus »

ale kilometru se neboj, stejne u nas budes kupovat nejspis stoceny :). To cerapdlo se pozna, ze je u konce s dechem docela dobre podle tech startu. A potom jeste pri zahratem motoru musi na neutral drzet volnobeh, cca 10 000km predtim nez mi cerpadlo odeslo mirne skakaly otacky (+-20 otecek), takovy hup hup.
momento

#11 Příspěvek od momento »

byla by šance se někde sejít a svést se v tvým BMW, abych měl porovnání?
máš automat, nebo manuál?...mě docela láká automat, ale nevím jestli je to správná volba
pepus

#12 Příspěvek od pepus »

klidne te svezu, jenom mam ted v servise inspekci II a brzdy, takze tak za tejden odhadem... kdyztak napis PM nebo na ICQ.

co se tyce automatu, tak na dlouhy jezdeni volba dobra, do mesta bych to s timhle motorem nebral, protoze (nato ze je to diesel) tahne mizerne z malejch otacek a bude to desne liny.
tds

#13 Příspěvek od tds »

momento píše:to je ale e39...zapomněl jsem to na začátku napsat sháním e34...moje blbost sorry
zdarec je to ještě E34
Legend1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Legend1 »

pepus píše:ja jsem s TDSem taky velice spokojen, na tvoje jezdeni dobra volba. Na okreskach (treba silnice jicin-boleslav) se da velice pekne predjizdet s rozumnou spotrebou. Nejvic mi zere ve meste, na nejake stani v kolonach a popojizdeni to neni. Jinak to co by mel motor delat napsal dobre tady tds, ja mam rv. 92, menil jsem vstrikovaci cerpadlo (za fungl nove), od te doby to jede jak nove (starty na skub, tahne od 2000 do 4700).
Můžu se zeptat, kolik stálo fungl nové vstřikovací čerpadlo? Mám mizerné studené i teplé starty. Vypadá to na padání nafty, případně žhavicí svíčky, nebo nějaký vstřik.. Ale abych se připravil na nejhorší...
Odpovědět