Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

problém - ASC+T

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
major
Klubové ID: 677

#1 Příspěvek od major »

Pánové potřebuji radu než vyrazím na diagnostiku. Včera po umití auta v myčce (nevím zda to má souvislost) se mi rozvítila kontrolka ASC a svítí stále. Mám e39 528i touring z 97ho roku. Tedy ABS/ASC+T. Usuzuji, že čidlem to asi nebude neb jsou pro ABS a ASC společná a ABS nesvítí. Nemohla se dostat voda do nějakého konektoru? Vyčetl jsem zde na fóru, že jsou nějaké konektory umístěné v podbězích, ale psali to o e36. Má to e39 stejné a kde přesně se nacházejí.
HEEELP PLEASE.
Fugo

#2 Příspěvek od Fugo »

nevím jak na e39 ale na e32 lze vyčíst závadu pomocí asc kontrolky, mám pocit že se to aktivuje tak že sešlápneš brzdový pedál zárověn držíš stisklé tlačítko asc a přitom ještě zapneš klíček do polohy II a kontrolka asc ti vybliká chybový kod, pak si v tabulce dohledáš co je za problém asc+t má 21 chybových kodů.
Baxon
Klubové ID: 208
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Baxon »

major píše:Pánové potřebuji radu než vyrazím na diagnostiku. Včera po umití auta v myčce (nevím zda to má souvislost) se mi rozvítila kontrolka ASC a svítí stále. Mám e39 528i touring z 97ho roku. Tedy ABS/ASC+T. Usuzuji, že čidlem to asi nebude neb jsou pro ABS a ASC společná a ABS nesvítí. Nemohla se dostat voda do nějakého konektoru? Vyčetl jsem zde na fóru, že jsou nějaké konektory umístěné v podbězích, ale psali to o e36. Má to e39 stejné a kde přesně se nacházejí.
HEEELP PLEASE.
S největší pravděpodobností čidlo ABS. Hledej u kola :wink: .
Maca
Klubové ID: 57

#4 Příspěvek od Maca »

Mě se jednou taky stalo, že se mi rozsvítila kontrolka ASC a nešla nijak zhasnout a bylo to tím, že v levý části (z pohledu řidiče) v motorovém prostoru je takovej čtvrtkruhovej otáčecí bazmek s vodící drážkou ve který je lanko a to lanko bylo z tý drážky vypadlý. Stačilo nandat a ASC kontrolka zhasla. :)
John
Klubové ID: 239
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od John »

Maca píše:Mě se jednou taky stalo, že se mi rozsvítila kontrolka ASC a nešla nijak zhasnout a bylo to tím, že v levý části (z pohledu řidiče) v motorovém prostoru je takovej čtvrtkruhovej otáčecí bazmek s vodící drážkou ve který je lanko a to lanko bylo z tý drážky vypadlý. Stačilo nandat a ASC kontrolka zhasla. :)
mám obdobnou zkušenost, ale to lanko mě prasklo. Je to od škrtící klapky vzduchu. Výměna originál asi 150 Kč. A pak kontrolka také sama zhasla. :D
major
Klubové ID: 677

#6 Příspěvek od major »

John píše:
Maca píše:Mě se jednou taky stalo, že se mi rozsvítila kontrolka ASC a nešla nijak zhasnout a bylo to tím, že v levý části (z pohledu řidiče) v motorovém prostoru je takovej čtvrtkruhovej otáčecí bazmek s vodící drážkou ve který je lanko a to lanko bylo z tý drážky vypadlý. Stačilo nandat a ASC kontrolka zhasla. :)
mám obdobnou zkušenost, ale to lanko mě prasklo. Je to od škrtící klapky vzduchu. Výměna originál asi 150 Kč. A pak kontrolka také sama zhasla. :D
Tak jsem na to dnes vlítnul a mám také ruplé to lanko. Tak zítra objednám a snad to bude OK. Kluci díky za pomoc.
Odpovědět