Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zvláštní zvuk od převodovky....523i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vally
Klubové ID: 567
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od vally »

Já vim, že tohle jsou takový ty "nejoblíbenější dotazy", ale chtěl bych se na něco zeptat... Mam E-39 523i a když se rozjíždím na jedničku a naložim tomu, ozve se přibližně v nějakých 3 tis. přímo z místa, kde je řadicí páka (možná ještě trochu za ní), takový zvláštní zvuk. Při jiných rychlostních stupních, nebo při pomalejším rozjezdu, to nedělá. Ten zvuk je takovej divnej, neni kovovej, spíš jako by tam něco zarachotilo... Tak by mě zajímalo, jestli jste se s tím už někdo setkal... Mam podezření na tu gumovou spojku, co je na kardanu...
Catalyst

#2 Příspěvek od Catalyst »

Nebucha ti kardan ? V tych miestach je jeho ulozenie. Alebo by to mohla byt este aj hardyspojka
vally
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vally »

Tu hardyspojku jsem měl namysli, protože mě nenapadá nic jinýho, co by to mohlo dělat...
Maxiczech

#4 Příspěvek od Maxiczech »

Tak tak. Bude to hardyspojka. Hoď to na kanál a budeš hned vidět. 8O
Pokud by byla v pohodě, tak snad jen vůle v diferáku. Ale to by se ozývalo bouchání při řazení 1 a 2 převod. stupně. Nikoliv při naložení. Mno, začal bych kanálem a zkontroloval bych rovnou i ten kardan. :)
Dej vědět, jak ti to dopadlo. Dík. :wink:
vally
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vally »

Ještě 14 dní to musí vydržet... holt se budu při rozjezdech krotit....:). Diferák to nebude, jak si psal, to by se ozvalo i při řazení... No zkouknu to a pak dam vědět... :wink:
vally
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od vally »

Tak je to zkouknutý a hardyspojka to nedělá... ještě mě napadá, nevíte někdo, jestli jde u E-39 kardan z převodovky rovnou do diferáku nebo se cestou někde láme přes kloub.. ten zvuk je skoro, jako by byl v pr... takovej ten držák, co to drží u toho kloubu...
Catalyst

#7 Příspěvek od Catalyst »

Ale mozes mat este vymlatene ulozenie kardanu ( to je ten drzak pri klbe hehe ) . Hardy zvuky ani robit nevie pokial je ok... je to taka guma ktora je medzi prednou a zadnou castou kardanu... ak ju mas dotrhanu bude buchat... ak mas dotrhane ulozenie kardanu bude to buchat... najlepsie to uvidis na zdvihaku ... zdvyhni si to .. a poriadne tym zatras ... uvidis co je na salat hehe :-)...

Jo a este teoreticky ... mas aj silenbloky na prevodovke... to by tiez stalo za kontrolu...

Jo a este si dobre pozri ci ten kardan neni doskrabany... ak je, tak uz nebude vyvazeny a mlatit ti bude o vrch tak ci tak.
Odpovědět