Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kolik oleje do E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Maxiczech

#21 Příspěvek od Maxiczech »

momento píše:já teda nemám BMW dlouho, ale podle mých zkušeností je mezi ryskama většinou něco kolem 1-1,5 l oleje, proto se můžou informace lišit...já osobně bych tam nalil těch 6,5l...motor natočil, nechal, a? se olej dostane všude kam má, pak chcípnul motor, nechal stéct olej a zbytek dolil podle potřeby
Přesně tak. A dostal by ses na rovných 7 litrů. :idea:
Tedy myslím u e-39. Jinak mezi minimem a maximem na rizce je rovný 1 litr. :)
Nevím jak u starších modelů, ale u BMW 520i Touring r.v. 2002 je to tak. 8)
Ostatní se poserte. Je to i v manuálu.. :x
Mno jo. Jenže kdo má origo manuál k Báwu, že :?: :lol:
:twisted: Spekulanti :twisted:
Milda

#22 Příspěvek od Milda »

Maxiczech píše:
momento píše:já teda nemám BMW dlouho, ale podle mých zkušeností je mezi ryskama většinou něco kolem 1-1,5 l oleje, proto se můžou informace lišit...já osobně bych tam nalil těch 6,5l...motor natočil, nechal, a? se olej dostane všude kam má, pak chcípnul motor, nechal stéct olej a zbytek dolil podle potřeby
JA HO MAM A JE TAM 6,5L ,BUDE LEPŠÍ KDYŽ SE VRÁTIŠ DO 100W ŽÁROVEK,TAMSI UŽÍVEJ.NALÍT DO MOTORU 7,5L V ZIMĚ TAK TI ZARUČUJI PŘI PRVNÍM RANNÍM STARTU /-10 ST.CEL./ TI VYLETI GUFERO NA KLICE.POKUD VÍŠ CO TO ZNAMENÁ. TY NEMÁŠ V BMW POČITAČ KTERÝ TI HLÍDÁ MNOŽSTVÍ OLEJE?
Maxiczech

#23 Příspěvek od Maxiczech »

Milda píše:
Maxiczech píše:
JA HO MAM A JE TAM 6,5L ,BUDE LEPŠÍ KDYŽ SE VRÁTIŠ DO 100W ŽÁROVEK,TAMSI UŽÍVEJ.NALÍT DO MOTORU 7,5L V ZIMĚ TAK TI ZARUČUJI PŘI PRVNÍM RANNÍM STARTU /-10 ST.CEL./ TI VYLETI GUFERO NA KLICE.POKUD VÍŠ CO TO ZNAMENÁ. TY NEMÁŠ V BMW POČITAČ KTERÝ TI HLÍDÁ MNOŽSTVÍ OLEJE?
Děkuji. :lol:
7 litů oleje je na max. rizku. Opravdu divné, když ty máš 6,5L. 8O
Počítač na olej mám. A co jako? :?
Gufera na klíčích jsem si nevšiml. Možná jsem se pořádně nekoukal. :lol:
Jinak ta zmíňka o oleji byla SAE 0W-x na zimu. A SAE 5-10W-x na léto. Máš snad jiné zkušenosti? :P
Milda

#24 Příspěvek od Milda »

Maxiczech píše:
Milda píše:
Maxiczech píše: Přesně tak. A dostal by ses na rovných 7 litrů. :idea:
Jinak ta zmíňka o oleji byla SAE 0W-x na zimu. A SAE 5-10W-x na léto. Máš snad jiné zkušenosti? :P
1.KLIKA,VÍŠ TO JE TAKOVÝ MOTORISTICKÝ VÝRAZ,ODBORNĚ JE TO KLIKOVÝ HŘÍDEL.
2.JÁ MĚNÍM OLEJ PODLE UJETÝCH KILOMETRŮ
3.6,5 LITRŮ UDÁVÁ VÝROBCE MOTORŮ,NEDĚLEJ SI SVOJE RISKY NA MĚRCE NENÍ TO DOBRÉ PRO MOTOR.POČÍTAČ TI OHLÍDÁ SPRÁVNÉ MNOŽSTVÍ A VIZKOSITU OLEJE.DOUFÁM ŽE ZNÁŠ SLOVO VIZKOSITA.POKUD NE TAK NAPIŠ JA TI TO VYSVĚTLÍM. ČAU PRDE A UŽ NEZLOB NEBO DOSTANEŠ NA ZADEK.
Maxiczech

#25 Příspěvek od Maxiczech »

Milda píše:
Maxiczech píše:
Milda píše: JA HO MAM A JE TAM 6,5L ,BUDE LEPŠÍ KDYŽ SE VRÁTIŠ DO 100W ŽÁROVEK,TAMSI UŽÍVEJ.NALÍT DO MOTORU 7,5L V ZIMĚ TAK TI ZARUČUJI PŘI PRVNÍM RANNÍM STARTU /-10 ST.CEL./ TI VYLETI GUFERO NA KLICE.POKUD VÍŠ CO TO ZNAMENÁ. TY NEMÁŠ V BMW POČITAČ KTERÝ TI HLÍDÁ MNOŽSTVÍ OLEJE?
1.KLIKA,VÍŠ TO JE TAKOVÝ MOTORISTICKÝ VÝRAZ,ODBORNĚ JE TO KLIKOVÝ HŘÍDEL.
2.JÁ MĚNÍM OLEJ PODLE UJETÝCH KILOMETRŮ
3.6,5 LITRŮ UDÁVÁ VÝROBCE MOTORŮ,NEDĚLEJ SI SVOJE RISKY NA MĚRCE NENÍ TO DOBRÉ PRO MOTOR.POČÍTAČ TI OHLÍDÁ SPRÁVNÉ MNOŽSTVÍ A VIZKOSITU OLEJE.DOUFÁM ŽE ZNÁŠ SLOVO VIZKOSITA.POKUD NE TAK NAPIŠ JA TI TO VYSVĚTLÍM. ČAU PRDE A UŽ NEZLOB NEBO DOSTANEŠ NA ZADEK.
Nemám tě za idiota, ale za docela slušného BMWáka. :roll:
Kdyby jsi používal diakritiku, tak se tady nemusíme dohadovat, zda-li myslíš klíče nebo kliku. :lol:
Mám BMW pouhý rok a uznávám, že nemusím mít vše tak vymakané, jako majitelé Baworáků, kteří ho mají deset let. :?
Hádám se tady s Vámi zatím "jen" rok. :D
Zatím se mi objevila pouze žlutá olejnička, což znamená min. na rizce (dolít olej). Jinak se řídím tím, co mi udává výrobce v manuálu. To? vše.
:idea: Bohužel se i v základních věcech s mnoha ostatními liším. :idea:
Zda-li mi měří i vizkositu nevím. Asi ne. Mám ho v socce. :lol: 8)
Jak tobě měří vizkositu? 8O
Milda

#26 Příspěvek od Milda »

PSAL JSEM "GUFERA NA KLICE" POKUD JSI TO HLEDAL NA DVEŘÍCH TAK TO BYLO ŠPATNĚ.DO DVEŘÍ SE OLEJ NELIJE,TEN SE LIJE NAPŘ. DO MOTORU.ZAKLADNÍ SOUČÁSTKOU MOTORU JE "KLIKA" NEBO KLIKOVKA NEBO KLIKOVÝ HŘÍDEL.VÍCE VÝRAZŮ PRO JEDEN Z NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH DÍLŮ MOTORU,BEZ NĚJ AUTO FAKT NEJEDE.JAK TĚ NĚKDO PUSTÍ DO NĚJAKÉ DÍLNY TAK JE POŽÁDEJ A? TI TO UKÁŽOU.NO A PROTOŽE JE PÁTEK JDU POŽÍVAT ALKOHOLICKÉ NÁPOJE.ZÍTRA JE TAKY DEN.
Maxiczech

#27 Příspěvek od Maxiczech »

Milda píše:PSAL JSEM "GUFERA NA KLICE" POKUD JSI TO HLEDAL NA DVEŘÍCH TAK TO BYLO ŠPATNĚ.DO DVEŘÍ SE OLEJ NELIJE,TEN SE LIJE NAPŘ. DO MOTORU.ZAKLADNÍ SOUČÁSTKOU MOTORU JE "KLIKA" NEBO KLIKOVKA NEBO KLIKOVÝ HŘÍDEL.VÍCE VÝRAZŮ PRO JEDEN Z NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH DÍLŮ MOTORU,BEZ NĚJ AUTO FAKT NEJEDE.JAK TĚ NĚKDO PUSTÍ DO NĚJAKÉ DÍLNY TAK JE POŽÁDEJ A? TI TO UKÁŽOU.NO A PROTOŽE JE PÁTEK JDU POŽÍVAT ALKOHOLICKÉ NÁPOJE.ZÍTRA JE TAKY DEN.
Ze tvého výlevu je zřejmé, že jsi již požil. :(
Zase vylitej jak váza. :?
Mno nic.. Jen tak dál..
Jinak díky za maturitu :lol:
Dobrou chu? k nezřízenému pití alkoholu. :lol: 8)
major
Klubové ID: 677

#28 Příspěvek od major »

No maxi, tak tedy polopaticky:
V motoru je olejová náplň, sloužící mimo jiné k mazání a chlazení různých součástí motoru. Olej je na potřebná místa dopravován čerpadlem, čerpadlo vyvíjí tlak. V motoru se k utěsnění rotujících součástí (hřídelů) používají těsnící prvky které se zovou gufera. Tyto jsou schopny svoji funkci plnit jen do určité specifické výše tlaku v olejovém systému motoru. Na kontrolní měrce pro olej jsou dvě rysky. Spodní označená "min" a horní "max". Ty nám říkají při jakých hodnotách množství oleje je tlak v olejovém rozvodu motoru optimální. Jako standartní množství olejové náplně je brána u všech automobilek na světě vždy střední hodnota mezi minimem a maximem optima. Tudíž správná hladina oleje se nachází mezi těmito dvěmi ryskami. Tedy u BMW 520i e39 (ale i jiných) je to prostě 6,5litru. V případě překročení minima či maxima dochází v olejové soustavě k mezním stavům. Buď je tlak nízký a systém není schopen dostatečně domazávat exponované části motoru či naopak vysoký a dochází tím k neůměrnému namáhání těsnících komponentů. Takže když máš v motoru 7 litrů oleje a atakuješ horní rysku s nápisem max, jsi prostě na maximální hranici optimálního tlaku v mazací soustavě motoru. Jinak si do motoru klidně nalej třeba 10litrů oleje, ono se to tam už nějak vejde 8) .

Ostatním se omlouvám, ale už jsem nevěděl jak jinak to našemu "milému" kolegovi vysvětlit :? .
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od matal Moderátor »

Major:To chce klid.. :wink: :D
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od CharlitoCZ »

Maxiczech píše:Tak si tam příště nachčij a neptej se na základní otázky. Zase ses chytl ostaních. Seš stejně blbej jako další tady na serveru. Ta náplň je rovných 7 litrů. Tedy.. pokud se bavíme o e-39. :?
Aby to nebyla debata jak s těma 100W žárovkama. :roll:
Inteligence sama..
Zvláštní, že na překlepy a gramatické chyby upozorňujete jenom mě.
Nejsem ubožák, abych tady řešil překlepy jiných. :x
Si vyser voko a dej si tam třeba 5 litrů, když ti to tady někdo poradí.
Sbohem. :evil:
:roll: Obrázek
krakatit

#31 Příspěvek od krakatit »

kdyz si neni jistej tak at nalije min, treba 5-6 litru, pak nastartuje motor, pocka az to spadne dolu a podle potreby doleje ne, proc delat takovou vedu z tohodle kdyz je na to jednoduchy reseni....
stanley07
Klubové ID: 1032
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od stanley07 »

:potlesk:
Pavel H
Klubové ID: 98

#33 Příspěvek od Pavel H »

Co kdyby nam maxiczech poslal k tem fotkam auta i to co ma v tom svem manualu? Zacinam uz opravdu verit, ze si z nas jen utahuje a nema tu socku ani na obrazku. A prosim, maxiczechu nekomentuj to, diky. A jinak se pridavam k odpovedim viz vyse: je tam skutecne jen 6,5 litru motoroveho oleje.
Maxiczech

#34 Příspěvek od Maxiczech »

Tak právě jsem ho dnes nafotil. :D
Nechceš poslat náhodou ještě servisní knížku? Že by sis to vocink a udělal si jí taky. Už si nadále prosím neházej klacky pod nohy. Každý tvůj příspěvek je hrubá chyba. Ty k tomu tvému šperku nemáš ani manuál? Tak to se jdi bodnout, kamaráde... :lol:
Fakt je s Vámi sranda.. :lol: :lol:
Chtěl bych si pokecat se skutečnými majiteli BMW :!:
Kde jsi Borce :!: Nebo vally :!: Haalllooooo..... :cry:
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 117

#35 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Maxi..... nedodrzels slib , ze uz tady nepachnes.... OK , ale co jako chlap dodrzet slovo a ty fotky sem dat.... posledni vymlua byla ze jej nemas umyte.....
At uz ses jakejkoli ,( muj nazor na tebe znas) ................ :P

pokud nevis jak dat foto , staci ti http://www.imageshack.us/ s tim by sis s tvymi vedomostmi mohl poradit........
Pavel H

#36 Příspěvek od Pavel H »

GeorgosAc píše:Maxi..... nedodrzels slib , ze uz tady nepachnes.... OK , ale co jako chlap dodrzet slovo a ty fotky sem dat.... posledni vymlua byla ze jej nemas umyte.....
At uz ses jakejkoli ,( muj nazor na tebe znas) ................ :P

pokud nevis jak dat foto , staci ti http://www.imageshack.us/ s tim by sis s tvymi vedomostmi mohl poradit........
To nedokaze. Neumi to ani poslat na email, natoz to nahrat na server. Chudacek.
Pavel H

#37 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:Každý tvůj příspěvek je hrubá chyba.
Ty jsi HRUBA CHYBA a omyl prirody.
stanley07
Klubové ID: 1032
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od stanley07 »

Maxiczech píše:Tak právě jsem ho dnes nafotil. :D
Nechceš poslat náhodou ještě servisní knížku? Že by sis to vocink a udělal si jí taky. Už si nadále prosím neházej klacky pod nohy. Každý tvůj příspěvek je hrubá chyba. Ty k tomu tvému šperku nemáš ani manuál? Tak to se jdi bodnout, kamaráde... :lol:
Pane bože, to je kreten 8O
Maxiczech

#39 Příspěvek od Maxiczech »

stanley07 píše:
A co nebo kdo jsi ty :?:
Taky tě mám rád.. :lol:
Pavel H

#40 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:
stanley07 píše:
A co nebo kdo jsi ty :?:
Taky tě mám rád.. :lol:
Narozdil o tebe je normalni. A prestan se sakra cpat nekam, kam nepatris. Tady jsou normalni lidi. Mentalove maji jiny web. Hledej.
Odpovědět