Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

volant v BMW !?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
V-sky

#1 Příspěvek od V-sky »

Zdravim,

měl bych možná zvláštní dotaz, ale.... :|

Jak je to s volantem v BMW ? standadní typ volantu je s "obdélníkovým" středem, pokud se nepletu. Ovšem našel jsem i pár vozů s modernějším volantem s "kulatým" středem.
A já se ptám : tyto volanty se montovaly až od nějakého roku ?

Nejdřív sem si myslel že byly použity ve faceliftované (FL) řadě, ALE párkrát jsem je objevil i v autě před FL stejně jako ve FL řadě jsem viděl "normální" volant :tellme: Začal jsem mít podezření že pokud se novější typ volantu objevil v autě před FL, tak mohlo být auto bourané a vyběhnutý Airbag byl nahrazen novým volantem a naopak pokud v FL aute je "starý" volant tak po bouračce byl nahrazen poškozený nový typ volantu s vyběhnutým airbagem starým typem volantu.

A nebo se pletu a je celkem jedno v jakem typu auta (FL, no FL) je jaký volant? :blink:

Ptám se abych mohl lépe určit před nákupem, v jakém stavu auto je či bylo :sad2:

Díky za objasnění. V-sky
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matal Moderátor »

Nemyslíš náhodou tento? Je to M5kový a byl za příplatek i před faceliftem..
Přílohy
M5inetriet.jpg
M5inetriet.jpg (27.43 KiB) Zobrazeno 1758 x
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
V-sky

#3 Příspěvek od V-sky »

omlouvám se .....ale já nevim jestli ten volant není kouzelnej ?!..........já že ho nevidim ! :dontgetit:

tím nový volant myslim tohle:
http://www.bmwinfo.com/pictures/00510.jpg

a tím standardní volant mám na mysli toto:
http://www.bmwinfo.com/pictures/00044.jpg

JO a aby toho nebylo málo tak jsem našel ještě jeden "typ" volantu!
Teď už fakt nevim :blink:
http://www.auto.cz/prodej_vozu/karta_vo ... 7732&out=0

snad to pomůže k rozlišení
PLS - co je co?! :?:
skautik Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od skautik Čestný člen »

ten poseldni se daval do M5 a za priplatek jinam

ten prvni je novejsi typl bych si ze se daval to od roku 2000 ale treba kecam

a to 4raminko je naprostej standart, daval se vsude idkyz treba bez te multifunkce

pak se daval jeste sportovni ala M3 (daval se do e36)

ty poseldni dva se davali do prvnich rocniku
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

Fotky nevidíš, protože nejsi platící, to my nedošlo..
1. volant je myslím fecelift M5
2. volant je klasika
3. volant je starší M5, to bylo za příplatek i v jiných modelech
Martinéz

#6 Příspěvek od Martinéz »

ten prvni je hlavne focenej v e46. do e39 se sice taky daval, ale neverim tomu ze do M5, spis to bude Mpaket...
Maca

#7 Příspěvek od Maca »

Martinéz píše:ten prvni je hlavne focenej v e46. do e39 se sice taky daval, ale neverim tomu ze do M5, spis to bude Mpaket...

Tak ten první je zaručeně focenej v E39 ! 8) a spíš bych to tipoval na sport packet a dával se až od nějakého roku - myslím, že ETK by to vědělo líp :)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

Maca píše:
Martinéz píše:ten prvni je hlavne focenej v e46. do e39 se sice taky daval, ale neverim tomu ze do M5, spis to bude Mpaket...

Tak ten první je zaručeně focenej v E39 ! 8) a spíš bych to tipoval na sport packet a dával se až od nějakého roku - myslím, že ETK by to vědělo líp :)

ano e39..... bral bych ho, fakt se mi libi :-)
fix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od fix »

Zajimalo by me jestli vsechny tyhle volanty maji stejny prumer (obvod) :?: Mam klasicky ctyrraminko a zda se mi dost velky, nemuzu si nejak zvyknout...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RuDoSh »

fix píše:Zajimalo by me jestli vsechny tyhle volanty maji stejny prumer (obvod) :?: Mam klasicky ctyrraminko a zda se mi dost velky, nemuzu si nejak zvyknout...

ja mam hnusne stare (jako v e36) triraminko a taky je to jak z liazky :-) ale ten prvni na obrazku vypada mensi..... hodil by se :-)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matal Moderátor »

RuDoSh píše:
fix píše:Zajimalo by me jestli vsechny tyhle volanty maji stejny prumer (obvod) :?: Mam klasicky ctyrraminko a zda se mi dost velky, nemuzu si nejak zvyknout...

ja mam hnusne stare (jako v e36) triraminko a taky je to jak z liazky :-) ale ten prvni na obrazku vypada mensi..... hodil by se :-)

Ten tvůj volant sem měl v E34, tam mu to slušelo.. :D
Přílohy
E34-volant.jpg
E34-volant.jpg (80.86 KiB) Zobrazeno 1086 x
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matal Moderátor »

M5 volant facelift
Přílohy
a_cfoto-M5.jpg
a_cfoto-M5.jpg (37.16 KiB) Zobrazeno 1087 x
Martinéz

#13 Příspěvek od Martinéz »

Maca píše:

mate pravdu volove.. ja se kouknul jen na tu horni cast palubky a ta mi prisla stejna..zbytek je dost podobnej, takze sem vocas :oops:

jinak ten volant pokud je to ten samej co se daval do poslednich e46 je fakt super musim rict..malej prumer, tlustej venej a navic takovej akorat mekkej..
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matal Moderátor »

Mě se líbí ten starší M5kovej..viz foto1
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RuDoSh »

matal píše:
RuDoSh píše:

Ten tvůj volant sem měl v E34, tam mu to slušelo.. :D

jo, v e34 a v e36 je v pohode, ale do e39 se to nehodi :-)
fix
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od fix »

RuDoSh píše:

volanty na starsi rocnik dle etk http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=32&fg=35 ...ty mas ted asi ten 2.odshora co?

zajimalo by me jestli by ten pofaceliftovej volant do starsi E39 sel? etk rika FOR VEHICLES PRODUCED FROM 09/01/2000 nekdo tu zrovna resil problemy s nekompatibilitou uchyceni a taky airbagu ale jek je to v E39 nevim... :roll: mate nekdo nejake zkusenosti?

a co volant č.3 - starsi M5 - jde pouzit misto ctyrraminka (1998)? A daly by se pripadne dodelat multifunkce? ovladani Business RDS je asi otazka kabelaze, tempomat - no idea :idea:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RuDoSh »

fix píše: volanty na starsi rocnik dle etk http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=32&fg=35 ...ty mas ted asi ten 2.odshora co?

zajimalo by me jestli by ten pofaceliftovej volant do starsi E39 sel? etk rika FOR VEHICLES PRODUCED FROM 09/01/2000 nekdo tu zrovna resil problemy s nekompatibilitou uchyceni a taky airbagu ale jek je to v E39 nevim... :roll: mate nekdo nejake zkusenosti?

a co volant č.3 - starsi M5 - jde pouzit misto ctyrraminka (1998)? A daly by se pripadne dodelat multifunkce? ovladani Business RDS je asi otazka kabelaze, tempomat - no idea :idea:

jo presne ten mam..... a jeste k tomu fialovy :-)

jestli by sel po faceliftu netusim, ale multifunkcni M5 by mel jit urcite.... ptal jsem se po tom a nechtelo se jim do toho (ovladanai radia by snad mela byt jen otazka kabelu, s tempomatem by to asi bylo slozitejsi, ale nemozne to urcite neni)
Odpovědět