Jsem úplná lama.Na zpátečku mi auto normálně couvá,ale když dám D tak se až do čtyř až pěti tisíc otáček nic neděje.Pak to škubne a auto se zlehka rozjede.Lamelová sada je ok,měnič taky.Tak už fakt nevím.
KDY JSI BYL NAPOSLEDY POD AUTEM ,,, NEZAZNAMENAL JSI ŮKAP OLEJE ,,MÁS PLASTOVÉ KRYTY POD AUTEM? A HLAVNĚ KOLIK TO MÁ NAJETO ,A KDY JSI NAPOSLED MĚNIL OLEJ S FILTREM , DĚLAL JSI ASPON VIZUALNÍ KONTROLU NA KVALITU A MNOŽSTVÍ V PŘEVODOVCE?
Pod autem jsem byl,když jsem to kupoval.Nic zvláštního jsem tam nenašel-olej nikde viditelně netekl.Má najeto 200 000km,myslím,že na to auto to je docela v klidu.Hned jak jsem to koupil,tak jsem nechal vyměnit všechny náplně vč.oleje v převodovce.Diagnostika BMW to nebyla,ale ten člověk co to opravuje vypadá,že tomu docela vládne a servis má docela vybavenej-vč.diagnostiky.
zajeď do bmw na diagnostiku a nech si udělat test almary, když jsi měnil olej v převodovce daly jste tam ten správný ??, to co popisuješ je většinou buď málo oleje, nebo přicpaný filtr v převodovce nebo špatný olej ( nejpravděpodobnější závady)
Dnes jsem vyměnil olej v automatické převodovce včetně fitru a těsnění, vedlo mě k tomu zvyšující se hučení převodovky na neutrál. Olej byl úplně černý, mám najeto 155000 a po výměně mám klid. Všechny nežádoucí zvuky jsou pryč. Při výměně musíš dolejt po hrdlo nastartovat a pak opatrně dolejvat až to začne mírně přetejkat, pak dát zátku a je hotovo. Vešlo se tam cca 5,6 litru.
Sandál píše:zajeď do bmw na diagnostiku a nech si udělat test almary, když jsi měnil olej v převodovce daly jste tam ten správný ??, to co popisuješ je většinou buď málo oleje, nebo přicpaný filtr v převodovce nebo špatný olej ( nejpravděpodobnější závady)
nevim jak je to u steptronicu, ale v automatu co jsem mel v e34 TDS (petikvalt) pri nedostatku oleje tohle delal zpatecka...