Jak jste si už většinou všimli sháním Navi do e39, ale protože nechci "zasírat" otázkama téma v sekci koupě řešil bych to tady.
Jedná se mi o celkové hodnocení bez ohledu na model auta. Čím víc totiž zjištuji o navigacích televizích HF sadách je těžší si vybrat, proto bych rád znal vaše názory a zkušenosti.
Popíšu svoje subjektivní pocity a když mi je někdo objektivně vyvrátí budu rád
Originály:
perfektně sedí v palubovce funguje na nich většina věcí, ale podle informací co mám dosud jsou rychlostí a softwarem srovnatelné nebo dokonce horší než neorigo. Nevím jak je to s dodatečným připojením dalších přístrojů.... třeba komunikace s mobilem.. zobrazení volajícího.
U některých modelů je umístění před řadící pákou nevhodné protože je mimo zorný úhel a člověk se nestačí dokonale věnovat a hledat v mapě. Jazyk většinou bez češtiny, ovládání hlasem nespolehlivé a zdlouhavé.. většina uživatelů stejně používá voliče a tlačítek.
Neoriginál:
O vzhledu lze leckdy pochybovat (místo origo rádia se mi prostě nelíbí), ale aby bylo srovnatelné budem uvažovat stropní displeje a Navi přichycené na palubovce.
Umístění v zorném poli řidiče. U vybavenějších modelů rychlejší zobrazování, český soft, možnost připojení v podstatě čehokoli (kamerového PDC, mobilu, MP3 přehrávače...)
U některých modelů výhoda brát i na cesty třeba na motorce, ale taky možnost používat ve více autech, případně jako kapesní počítač... naopak nevýhoda lehkého odcizení... nutno brát s sebou.
Nevím co vybrat, ale zatím mi nejlépe vychází stropní displej před zpětné zrcátko, a k němu napojené Navi (musí mít audio výstup), Bluetooth pro mobil, kamerové PDC, DVD, TV....atd
Co vy na to? zatím jsme dostali nabídku z http://www.autodesign.cz ale pokud se tímto někdo zabýváte budu skutečně rád za připomínky, rady a doplnění dalšího vybavení které jsem nepopsal
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Prostě jsou dvě nebo max 3 rozumný možnosti. Za 1. origo bmw 16:9 za 2.pioneer avic X1R nebo jak se to jmenuje,umí naprosto vše a vejde se do 1dinového krabičko o rozměru klasického rádio tzn.( přehrává dvd,má navi ,koncevej zesík...solidní českou mapu,výstup na couvací kamery atd) podle mě je super v tom že za něj dáš sice dost peněz,ale už jen přendáváš z auta do auta. Za 3.něco jako má MAD MAX (garmin,tomtom....)tzn. něco ce se mi ovšem moc nelíbí ,ale je to praktické,že to kdykoli hodíš z auta do auta atd. Tvoje úvaha o stropním monitoru je pro navi totální kokotina,teda pokud se nechceš u prvního navigování vysekat podle mě má monitor super vyřešený volvo ,vyjede z palubovky a je v soper zorném poli řidiče...viz můj parník tady
asi nejlevnější varianta navi je ten tom tom,kámoš ho má a je spokojenej,ale já bych si raději udělal radost tím pioneerem ,přece jen vypadá lépe a umí toho daleko víc
volvo to má opravdu fajn, ale nevím jak něco podobného nainstalovat do e39 , každopádně o tom zkusím popřemýšlet
nápad s navi do stropního monitoru není můj ale doporučení odborníka, podle jehož popisu mi to připadlo fajn. René že píšeš že je to kokotina je možná pravda, ale napiš proč? prodavač tvrdil, že právě místo na stropě je dobře uzpůsobené k instalaci i k vidění... oko je zvyklé koukat do zpětného zrcátka. Já nikdy podle navigace nejel takže to nemůžu správně zhodnotit. Co se mi na tom líbilo je že displej sklopíš a natočíš přesně jak potřebuješ, což u výsuvných z palubovky nejde.
Alpe.. super popis ale ke konci jsem se v těch výrazech začal trochu ztrácet , nicméně jsi potvrdil slova všech že origo navi není to 100% nejlepší, ikdyž u ní možná skončíme . TV do opěrek určitě dávat nebudem (ikdyž pro pasažéry je to asi nejlepší místo)... protože v autě bude jezdit převážně sám... tudíš vše by se mělo odehrávat na jednom displeji zejména z místa řidiče (TV není ani tak důležitá). Co je naopak důležité je Navi, kamera PDC v zadu, HF na bluetooth....
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
To Huska - stropní tv nedavej , montovali jsme si to do audi ( SONY) sklopnou a ridic ma uplny hovno z toho a maximalne muzes spolujezdcum na zadnich poustet Matrix
GeorgosAc píše:To Huska - stropní tv nedavej , montovali jsme si to do audi ( SONY) sklopnou a ridic ma uplny hovno z toho a maximalne muzes spolujezdcum na zadnich poustet Matrix
už je to moc blízko?
co by jsi doporučoval ty?
jinak zatím nemáme vybráno proto se tu ptám... zdá se mi lepší neoriginál, protože asi vyjde levněji a přitom bude více nadupaná, ale nehci zkazit tak krásný interiér co e39 má nějakým bastlem... bud bude nějaké dobré řešení nebo originál.
GeorgosAc píše:To Huska - stropní tv nedavej , montovali jsme si to do audi ( SONY) sklopnou a ridic ma uplny hovno z toho a maximalne muzes spolujezdcum na zadnich poustet Matrix
souhlas. nedovedu si představit monitor na stropě(ve předu). to ej hrozná kokotina.
bud na origo místo kam patří nebo na palunbku. jinak nemá celá navigace smysl.
už je to moc blízko?
co by jsi doporučoval ty?
jinak zatím nemáme vybráno proto se tu ptám... zdá se mi lepší neoriginál, protože asi vyjde levněji a přitom bude více nadupaná, ale nehci zkazit tak krásný interiér co e39 má nějakým bastlem... bud bude nějaké dobré řešení nebo originál.
je to blizko jako prase a navic pod uhlem , takze se musis naklanet abys neco videl , takze k hovnu a neni to dvakrat bezpecne.
a bohuzel ti nic nedoporucim , protoze tomu nerozumim , jsem jen pouhy konzument
GeorgosAc píše:[je to blizko jako prase a navic pod uhlem , takze se musis naklanet abys neco videl , takze k hovnu a neni to dvakrat bezpecne.
OK stropní asi není správný směr kterým se dát.
... jen nerozumím tomu naklánění abys viděl .. co jsem se díval na netu, tak všechny byly sklopné dolů a pak s možností natočení vlevo/vpravo.
To že je to blízko je pravda a bez přiložení a vyzkoušení v daném autě bych do toho taky nešel.
Too: Lukas... bohužel s tebou nesouhlasím, protože když si přečteš příspěvky výše tak origo taky není 100% výhodná, spíše vhodné řešení při podmínkách jaké technici v automobilce měli (jinak e39 má stejnou jako e38 a X5... další kompromis)... dnes ji taky cpou nahoru do středu palubovky nebo promítají na čelní sklo.
Tudíš jaké další přístroje než popsal Alp a M3maniac doporučujete?
Ja nevím,buď nemáš co dělat...nebo si myslíš že jsou i jiné možnosti,ano ...třeba si kup takovej ten tuningovej barevnej držák na nějakej nadupanej obrovskej telefon a máš navi nebo si hod no?as na sedačku spolujezdce možností je hodně
Taková kontrólní otázka,jak často jezdí tvůj tchán nebo čí to je to auto do zahraničí? nebo metropole jako je Praha?
Takže třeba ta navi 16:9 za 50k co tu dával někdo odkaz není špatná,ale trval bych na ceně včetně montáže,protože to je vopruz. 50k je adekvátní cena.
Huska píše:
Too: Lukas... bohužel s tebou nesouhlasím, protože když si přečteš příspěvky výše tak origo taky není 100% výhodná, spíše vhodné řešení při podmínkách jaké technici v automobilce měli (jinak e39 má stejnou jako e38 a X5... další kompromis)... dnes ji taky cpou nahoru do středu palubovky nebo promítají na čelní sklo.
no vzhledem k tomu že sem s origo navigací jezdil, tak ji nepovažuju až za tak špatnou variantu. dá se dle ní v poho jet, a samozřejmě z 90% jedeš na hlasovou navigaci, jen ve složitější situacxi se podivaš na velkej display.
Nevim jak u e39-ky, ale u e46-ky ti na místě kde máš celkovy počet naj.km ti ukazuje display za kolik metrů máš odbočit
M3maniac píše:Taková kontrólní otázka,jak často jezdí tvůj tchán nebo čí to je to auto do zahraničí? nebo metropole jako je Praha?
Takže třeba ta navi 16:9 za 50k co tu dával někdo odkaz není špatná,ale trval bych na ceně včetně montáže,protože to je vopruz. 50k je adekvátní cena.
podle mě ji nepotřebuje, ale když ji chce a je ochoten zaplatit přes 50k já to nebudu rozmlouvat, aby měl pocit že mu to nepřeji... problém není v penězích spíše čeština, podrobná mapa, Bluetooth HF, PDC kamera dozadu, protože si nějak není jistý jakou má vzadu vzdálenost. Je to stejné jako se ptát na co potřebuje plazmovku Vieru. Vydělal peníze které si chce užít a takové "ptákoviny" potěší zřejmě to u origo skončí... to jsem psal hned z kraje, ale mě to připadá jako vyhozené lowe.
Nikdy jsem nebyl privrzencem NO NAME vyrobku, ale v posledni dobe vychazi velice dobre v testech Autohifi znacka Zenec (u nas zastupuje firma ACR). A za polovicni ceny...
GeorgosAc píše:[je to blizko jako prase a navic pod uhlem , takze se musis naklanet abys neco videl , takze k hovnu a neni to dvakrat bezpecne.
OK stropní asi není správný směr kterým se dát.
... jen nerozumím tomu naklánění abys viděl .. co jsem se díval na netu, tak všechny byly sklopné dolů a pak s možností natočení vlevo/vpravo.
To že je to blízko je pravda a bez přiložení a vyzkoušení v daném autě bych do toho taky nešel.
Na stránkách In-Pro nabizí SET Head Up Display (promítání obrazu na čelní sklo) jak mají nové E60. Co všechno se dá/nedá přes to promítat nevím.