Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

525 M20 Troubleshooting

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od BeXTeR »

Seslo se mi predevcirem nekolik problemu najednou. auto nechtelo nastartovat, smrdel benzin a kdyz uz se to povedlo natocit, tak se to pomalu neudrzelo na nohach - houpalo to, volnobeh strasne nizko..

Zjistili sme, ze to bude teplotni cidlo, pac sem s ipak vsiml ze neukazuje teplota ( :) ), pak sme vymenili svicky i s kabelama (ty svicky co tam byly bych vam pral videt.. brrr ) , proverili civku, na rozdelovac uz nebyl cas. Potom byl problem ve volnobeznym ventilu, byl zahumusenej a navic byla napraskla hadicka, takze to prisavalo vzduch (ted uz je to utesneny tak, jak to jeste nikdy nebylo :D )

problem je ted nasledujici. Kdyz je auto studeny, tak spatne startuje, coz je asi pravdepodobne tim teplotnim cidlem. Jenze, cidlo jsem vymenil, odpor ukazuje asi spravny, na konektoru k cidlu je asi 5V coz by melo byt co jsem nekde slysel snad taky spravne.. budik funguje, takze ted jsem tak nejak v hodne slepy ulicce a nevim kudy ven

no a potom je jeste jeden problem, kterej se projevuje jak pri studenym tak pri teplym behu. Je to jako by obcas nektery z valcu vynechal, nevim jak to presne popsat, proste motor bezi ciste a obcas, treba i parkrat zasebou je slyset takovy jakoby tlumeny bouchnuti, projevi se to i na otackach, nepatrne klesnou vejfuk vysle prerusenej kourovej signal :) . Pak se to nejak srovna a za kratky moment zase. nevim, checknul jsem znova jestli jsou spavne kabely zapichany do svicek a zda se to okej. jeste me napada ten rozdelovac, no.. nevim

diky za kazdou radu

SPECIAL THANX to Alp:
zavolal jsem mu chudakovi v noci uplne nestastnej a on nevahal, prije a poradil abych mohl alespon dojet domu, fakt diky!
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWAK »

no asi by to chtělo vyčistit ten rozdělovač...to čidlo by mělo být jiný než čidlo na budík...pokud vím tak je tam jedno pro budík a jedno pro řj....
Odpovědět