Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
OBC v 525tds
-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
hm e34 ma stejnej pocitac jako e32 a na 15, 16 a 17 jsou uplne jiny veci (
na 15cce devet nakejch diagnostickejch hodnot v hexadecimalu nikdy se nemeni jsou odlisny od modelu auta, 16 je devet vstupnich hodnot, opet hexdex, meni se podle modelu auta a podle toho jak bezi motor, a 17 je nakejch trinact PROM udaju od toho pocitace)
na 15cce devet nakejch diagnostickejch hodnot v hexadecimalu nikdy se nemeni jsou odlisny od modelu auta, 16 je devet vstupnich hodnot, opet hexdex, meni se podle modelu auta a podle toho jak bezi motor, a 17 je nakejch trinact PROM udaju od toho pocitace)
Ten OBC je orig. a před odpojením bat. fungoval. Potom psal PPPP a po odblokování typem 5-13 jaksi nepočítá spotřebu. Někde na netu jsem našel nejaké info, že je potřeba natankovat palivo ??? Ty hodnoty jsem chtěl jen zkontrolovat, jesli není v háji vnitřní EEPROM. Taky nevím jestli typ 5-13 odpovídá 525dts. Vili.
Vili píše:Ten OBC je orig. a před odpojením bat. fungoval. Potom psal PPPP a po odblokování typem 5-13 jaksi nepočítá spotřebu. Někde na netu jsem našel nejaké info, že je potřeba natankovat palivo ??? Ty hodnoty jsem chtěl jen zkontrolovat, jesli není v háji vnitřní EEPROM. Taky nevím jestli typ 5-13 odpovídá 525dts. Vili.
Zdravim..sorry, ze se vracim k tak starymu tematu, ale sehnal sem si BC, kterej podle ETK v TD/TDs funguje (mam rok 95). Krom toho, ze to ma jinou hloubku, coz ani neresim, mi to ukazuje ono zminovane PPPP a nesviti ani tlacitka, ani display.. Co mam zkouset dal? vsude se pise neco jinyho...Diky predem..
PPPP znamena error. jedine pozitivum je, ze to neni uplne mrtvy a jde do toho aspon proud. zjistim, jestli to ma zezadu toho svaba (codierstecker) a pak budu resit. ma smysl ho dokupovat nebo se dal jeste o neco snazit v ty elektroinstalaci? nechci to rozhrabat pokud nebude zaruceny, ze to neco delat bude....skautik píše:prvne je treba zjistit co znamena PPPP
pak by to chtelo nejake tds s BC a kouknout na zapojeni konektoru

-
- Klubové ID: 449
jak´s to vyresil??Martinéz píše:PPPP znamena error. jedine pozitivum je, ze to neni uplne mrtvy a jde do toho aspon proud. zjistim, jestli to ma zezadu toho svaba (codierstecker) a pak budu resit. ma smysl ho dokupovat nebo se dal jeste o neco snazit v ty elektroinstalaci? nechci to rozhrabat pokud nebude zaruceny, ze to neco delat bude....skautik píše:prvne je treba zjistit co znamena PPPP
pak by to chtelo nejake tds s BC a kouknout na zapojeni konektoru
To PPPP je reset BC. Je potřeba mít vzadu tu zelenou krabičku (CODING PLUG) a stiknout potvrzovací tlačítko S/R, BC načte data z coding plugu a měl by fungovat. Mimichodem nemáte někdo na zapůjčení za finanční odměnu CODING PLUG part number 65 81 8 360 999 pro 525tds? Mimochodem BC stačí připojit na napětí v autě, nakódovat a CODING PLUG vytáhnout a dokud ho neopojíte od napětí (např. výměna baterie) BC funguje i bez CODING PLUGu. Teď používám CODING PLUG part number 65 81 8 364 731 a ne vše funguje, nevím ani do jakého auta to je. Vilém.