Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Netočí ventilátor klimatizace

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
BMWM5

#1 Příspěvek od BMWM5 »

Přestal se točit ventilátor. Přijdu ráno k autu, otočím klíčkem a ani vánek. Nijak nereaguje v žádné poloze. Mám atomatickou klimatizaci orig. BMW. Pojistky zdají se být v pohodě. Jde o blbost nebo si mám zajet do servisu? Předem děkuji za reakce.. :(
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pivson »

BMWM5 píše:Přestal se točit ventilátor. Přijdu ráno k autu, otočím klíčkem a ani vánek. Nijak nereaguje v žádné poloze. Mám atomatickou klimatizaci orig. BMW. Pojistky zdají se být v pohodě. Jde o blbost nebo si mám zajet do servisu? Předem děkuji za reakce.. :(

Nejde ani na maximalní rychlost?
BMWM5

#3 Příspěvek od BMWM5 »

Pivson píše:
BMWM5 píše:Přestal se točit ventilátor. Přijdu ráno k autu, otočím klíčkem a ani vánek. Nijak nereaguje v žádné poloze. Mám atomatickou klimatizaci orig. BMW. Pojistky zdají se být v pohodě. Jde o blbost nebo si mám zajet do servisu? Předem děkuji za reakce.. :(

Ani se nehne. Když dám max, tak všechna elektronika se v pohodě nastaví, ale ventilátor ani nehlesne.
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pivson »

BMWM5 píše:
Pivson píše:

Ani se nehne. Když dám max, tak všechna elektronika se v pohodě nastaví, ale ventilátor ani nehlesne.

Hmmm muže bejt KO motorek, mužou bejt KO jeho uhlíky
Někde přerušný vedení

U normál topení bych tě odkázal na předřadné opory ventilatoru co jsou v telese topení.

Ale u automat klima to bude jinak, hold musí se vyjadřit někdo znalej ty automat klima
BMWM5

#5 Příspěvek od BMWM5 »

Uhlíky by se pravděpodobně nějaký den loučily. Ale tohle vypadalo na pojistku. Všechny jsem omrk a na nic jsem nepřišel. Kdyby to byla pojistka, chodilo by vše ostatní v pohodě nebo bych klima vůbec neovládal? Autoelektrikář mi po telefonu řekl, že to vypadá na nějakej odpor. Abych si ho na vrakárně sehna. To být může, ale taky nemusí. Kdo máte podobnou zkušenost, tak prosím poraďte. Díky. :(
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pavel 528 »

BMWM5 píše:Uhlíky by se pravděpodobně nějaký den loučily. Ale tohle vypadalo na pojistku. Všechny jsem omrk a na nic jsem nepřišel. Kdyby to byla pojistka, chodilo by vše ostatní v pohodě nebo bych klima vůbec neovládal? Autoelektrikář mi po telefonu řekl, že to vypadá na nějakej odpor. Abych si ho na vrakárně sehna. To být může, ale taky nemusí. Kdo máte podobnou zkušenost, tak prosím poraďte. Díky. :(

jj vypada to na ten odpor...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Mě se stalo u E39 před časem to samý, odešel elektronický regulátor otáček - 64116923204.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
BMWM5

#8 Příspěvek od BMWM5 »

Vlasta píše:Mě se stalo u E39 před časem to samý, odešel elektronický regulátor otáček - 64116923204.

Kolik si mam pripravit? A jak to overim? Zrejme v servisu, co? Jinak diky..
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

BMWM5 píše:
Vlasta píše:Mě se stalo u E39 před časem to samý, odešel elektronický regulátor otáček - 64116923204.

Já jsem to potřeboval mít rychle hotový, tak jsem to dal do servisu a stálo to něco málo přes čtyřku, bylo to zhruba před rokem, ale teď jsem koukal do ceníku a podle čísla to stojí cca 1800 bez DPH.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
BMWM5

#10 Příspěvek od BMWM5 »

Vlasta píše:
BMWM5 píše:

Já jsem to potřeboval mít rychle hotový, tak jsem to dal do servisu a stálo to něco málo přes čtyřku, bylo to zhruba před rokem, ale teď jsem koukal do ceníku a podle čísla to stojí cca 1800 bez DPH.

Díky. Taky s tim asi zajedu do servisu. Abych něco nekoupil a nebyly to fakt třeba jen uhlíky nebo uklepaný konektor na ventilátoru. :?
BMWM5

#11 Příspěvek od BMWM5 »

Ještě jsem znova proměřil všechny pojistky a jsou v pohodě. Po otočení klíčku je slyšet malinko ruch pod přístrojovkou, jako by se ten ventilátor o něco snažil. Divné je, že mi přitom nepravidelně nabíhá otáčkoměr z nuly na 2 tis.ot. I když motor neběží. Ta elektronika... to je mazec... :(
michal

#12 Příspěvek od michal »

to vypada opravdu na ten el.regulator otacek
se spatnejma uhlikama by to jednou slo,pak zas ne...
a ten otackomer,to je fakt mazec

aspon se nenudis nekde v hospode :)
BMWM5

#13 Příspěvek od BMWM5 »

Mám dost. Ráno otočím klíčkem a všechno chodí naprosto v pohodě. Možná fakt uhlíky nebo špatnej kontakt na ventilátoru... Zatím druhej den a klima běhá jako nová.. :D
Maxiczech

#14 Příspěvek od Maxiczech »

BMWM5 píše:Mám dost. Ráno otočím klíčkem a všechno chodí naprosto v pohodě. Možná fakt uhlíky nebo špatnej kontakt na ventilátoru... Zatím druhej den a klima běhá jako nová.. :D

Tenhle typ závad jsou nejhorší. Chvilku jde, chvilku ne.. Tohle se hledá fakt pohodově... :? Taky to vidím na uhlíky... :roll:
Odpovědět