Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

diagnostika motoru 2.4TD

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lenoch »

Čau lidi. Chtěl bych se zeptat. Mám 524TD r.v. 91. Někde jsem zaslechl, že by to auto mohlo mít autodiagnostiku. Že by stačilo propojit nějaké konektory a někde na palubovce by mi ledka vyblikala chybový kód. Nevíte prosím o tom někdo něco?
Bairischen

#2 Příspěvek od Bairischen »

čus jak jsis asi přečetl ode mně.....něco o tom vim....todle je blbost!!! autodiagnostika není!!! :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od darmon »

Bairischen píše:čus jak jsis asi přečetl ode mně.....něco o tom vim....todle je blbost!!! autodiagnostika není!!! :D
no tak to o tom vis velky hovno a ne neco :wink: protoze jak DDE1 tak DDE2 autodiagnostiku maj
michal

#4 Příspěvek od michal »

darmon píše:
Bairischen píše:čus jak jsis asi přečetl ode mně.....něco o tom vim....todle je blbost!!! autodiagnostika není!!! :D
no tak to o tom vis velky hovno a ne neco :wink: protoze jak DDE1 tak DDE2 autodiagnostiku maj

tak to by ses o tom mohl vic rozepsat...
tohle me totiz taky zajima a ty porad nic :)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

uz jsem to tu nekde psal a nehodlam se furt dokola se vsim opakovat
michal

#6 Příspěvek od michal »

jo tak to potom jo :D

tos mu pomohl :idea:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

forum neni blby a ma funkci hledat.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od lenoch »

OK. Zkusím něco najít:) Já jen vím, že e30 to měla - stačilo snad jen dát třikrát plyn na podlahu při poloze klíčku v I a tuším že kontrolka CHECK vyblikala chybovej kód, kterej po přečtení tabulek řekl, co je v prdeli... nevím tedy přesně ten postup, ani co blikalo, ale vím natuty, že ty novější modely e30 tohle prostě umí:)
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od lenoch »

jen, co to je DDE1 a DDE2??
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

dde - digital diesel electronic, proste ridici jednotka pro dyzly, jestli je ma hlava v poradku tak v e34 jsou jen verze dde1 a dde2, a ty to stoprocentne umi, protoze k nim mam tabulky chybovejch kodu :) nehlede na to ze dde vznikla driv nez e34ka. Tvoje 91cka to tedy umi 100%.
Obecne se da rict ze kazdy bmw po roce 88 to umi.
Bairischen

#11 Příspěvek od Bairischen »

hmmmm tak to se tea nechám poučit!!! :oops: no jasně když u 524td e34 zmáčkneš 4x nebo 5x plyn na podlahu tak se ti tam rozbliká kontrolka vstřiku... už nevim kolikrát mi blikala....no ale že by ti kontrolka vstřiku říkala nějakej chybovej kod?? :roll: tak to teda nevim. Fajn....tak nám tady napiš když kolikrát blikne tak co je co...no? a když tady někomu nejde otáčkoměr a momentální ukazatel spotřeby tak to tam malá řídící jednotka nemusí bejt!! jak tady někdo tvrdil že je to na sto procent ona!!!
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

Bairischen píše:hmmmm tak to se tea nechám poučit!!! :oops: no jasně když u 524td e34 zmáčkneš 4x nebo 5x plyn na podlahu tak se ti tam rozbliká kontrolka vstřiku... už nevim kolikrát mi blikala....no ale že by ti kontrolka vstřiku říkala nějakej chybovej kod?? :roll: tak to teda nevim. Fajn....tak nám tady napiš když kolikrát blikne tak co je co...no? a když tady někomu nejde otáčkoměr a momentální ukazatel spotřeby tak to tam malá řídící jednotka nemusí bejt!! jak tady někdo tvrdil že je to na sto procent ona!!!
vo naky maly ridici jednotce jsem se tu ani nikde nedohadoval, a samozrejmne ze to dostanes blikanim kontrolky, co jsi myslel, ze zmacknes tlacitko a prijde pan z bmw a rekne ti to ? :D dyt je to takhle u kazdyho auta co ma samodiagnostiku a to je od nakyho 88 skoro kazdy rozumny auto
524td

#13 Příspěvek od 524td »

Já když jedu na diagnostiku s otcovou 524td, tak chlapík, který tu diagnostiku má se napíchne přímo do zásuvky vedle pojistkové skříně a zjistí také vše co potřebuje. Byl jsem tam už několikrát na smazání chyb z řídící jednotky.
Odpovědět