Ahoj,setkal se už někdo s tím,že při studeném startu je cítit benzín?....stalo se mi to o víkendu už 2x po sobě,nastartuju a když otevřu dveře a následně kapotu tak je hrozně cítit benzín,pak to ustane cca po 5min,nebo už to nevnímám.....když je ohřáto tak nic....
Koukni jestli ti nevypadla hadička od nádobky s aktivnim uhlím, nebo jestli už třeba nepřestalo fungovat. Dále zkontrolovat hadice od benzínu, to je asi jasný, ale smrad se odvětrává přes to uhlí.
George_D píše:Koukni jestli ti nevypadla hadička od nádobky s aktivnim uhlím, nebo jestli už třeba nepřestalo fungovat. Dále zkontrolovat hadice od benzínu, to je asi jasný, ale smrad se odvětrává přes to uhlí.
jen doplním že nadobka je vlevo vepředu tešně za světlem. Černej valec a dvěma hadičkama
Sem ted řešil to samé,za studena smrad a teplý nic. byly volné spony hadic přívodu paliva,nahrábni to a hýbej se všema spojema jeden po druhém,někde se možná objeví lehký únik.
divinol píše:Ahoj,setkal se už někdo s tím,že při studeném startu je cítit benzín?....stalo se mi to o víkendu už 2x po sobě,nastartuju a když otevřu dveře a následně kapotu tak je hrozně cítit benzín,pak to ustane cca po 5min,nebo už to nevnímám.....když je ohřáto tak nic....
PŘESNĚ TENTO PROBMÉM JSEM MĚL A BYLA POVOLEMÁ HADIČKA NAD SACÍM POTRUBÍM HNED POD PŘEDNÍM OKNEM.JE TAM BENZÍN VEDENÝ V TRUBIČKÁCH A ASI 3CM JE TAM HADIČKA.PŘI STAROVANÍ TO TAM PŘES POVOLENOU PÁSKU STŘÍKALO,PO NASTARTOVANÍ NIC.NA POTRUBÍ ZUSTÁVAL FLEK.MOJI DVA KÁMOŠI UŽ TO MĚLI TAKY,JESTLI MÁŠ MOTOR M30 TAK SE TAM PODIVEJ NEJDŘÍV.
divinol píše:Ahoj,setkal se už někdo s tím,že při studeném startu je cítit benzín?....stalo se mi to o víkendu už 2x po sobě,nastartuju a když otevřu dveře a následně kapotu tak je hrozně cítit benzín,pak to ustane cca po 5min,nebo už to nevnímám.....když je ohřáto tak nic....
PŘESNĚ TENTO PROBMÉM JSEM MĚL A BYLA POVOLEMÁ HADIČKA NAD SACÍM POTRUBÍM HNED POD PŘEDNÍM OKNEM.JE TAM BENZÍN VEDENÝ V TRUBIČKÁCH A ASI 3CM JE TAM HADIČKA.PŘI STAROVANÍ TO TAM PŘES POVOLENOU PÁSKU STŘÍKALO,PO NASTARTOVANÍ NIC.NA POTRUBÍ ZUSTÁVAL FLEK.MOJI DVA KÁMOŠI UŽ TO MĚLI TAKY,JESTLI MÁŠ MOTOR M30 TAK SE TAM PODIVEJ NEJDŘÍV.
mi to smrdelo u M50 ...
benzin prolinal z hadicky, co byla zepredu na motoru nahore - tesne pod plastovym krytem, napojuje se to tam tusim na trubku ...
prisel na to nahodou kamos ...
citit to bylo jenom pri stani, za jizdy ne ..
ale smrdel (asi) i teply motor ...
petr
Vždyt už sem to psal,mám taky M50. A teklo mi to přesně tam a pak ještě i přímo na vstřikovací liště,zkontroluj prvně ty spoje,mělo by stačit když je jenom víc utáhneš pokud jsou ty pásky ještě dobré.
tak mi to prosakuje nahoře na motoru pod tím plast krytem,,,,dotahl jsem sponu ,14dní klid a ted znova.....je tam blbej přístup,po sundání plast krytu motoru je i tak malo místa.......smrdí to ,dá se tam sahnout a je to poznat pak na prstech,nestříká to ale jen při nastartování za studena to chvíli prosakuje a pak je sucho.....zkusím vyměnit sponu ale nevíte někdo jestli to je pod stálým tlakem?....zkoušel jsem povolit při teplém motoru a vystříklo to .....
Jo tlak je tam porád...je to přepad ze vstřiků zpět do nádrže...za klidu tu hadici klidně sundej , vyteče zbytek benzínu a nahraď ji novou , měl jsem ten samý problém a i když jsem přitáhl sponu tak to začalo smrdět po čase zase , protože ta dadička už byla stěřelá a prosakovalo to kolem...a ke sponě se dostaneš delším šroubovákem skrz otvor mezi sacím potrubím...mluvím o M50...a horní spona je dostupná...to? vše.
Čus Streetfighter.