Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

HELP - BMW 535i, model 1990, motor M30

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Frenky
Klubové ID: 1042

#1 Příspěvek od Frenky »

1) chcel by som si zakúpi? nejaké zariadenie na diagnostiku môjho bmw 535i Automat M30 z r 1990 pripojiteľné k PC (notebooku), no neviem aké, aký kábel, aký software... potrebujem čo najlacnejšie, ale plne funkčné. chcem to iba na moje auto, nie do servisu... Aj keď nedokáže robi? úplne všetko, ale aspoň základné veci pre údržbu.

2) Je tam namontované LPG, má niekto skúsenosti s plynom na tomto motory a čo doporučujete upravi?, aby to vydržalo čo najdlhšie ?

3) ako sa dá tento motor upravi? oproti sériovke tak, aby mal najnižšiu možnú spotrebu (či už benzín, alebo aj plyn). Napr. odstránením katalyzátoru, zmenou programu, iným olejom, zmenou sacieho potrubia, ... čokoľvek, čo prospeje. Nepotrebujem to na závody, nemusí by? ani plných 211k. Alebo inak, je možné tú spotrebu dosta? nejak na 8L benzínu, počítanej pri jemnej jazde ? lebo som počul, že to nebol príliš vydarený motor...

4) by ma zaujímali priemerné spotreby. V papieroch je písaný priemer 10L benzínu / 100km, čo môžem už iba sníva?, a LPG mi to žerie momentálne 24L bez riadiacej jednotky, ale inak 18L, čo je aj tak stále dos?.

HEEEEEEEEEELP
Hitman
Klubové ID: 166
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hitman »

Frenky píše:1) chcel by som si zakúpi? nejaké zariadenie na diagnostiku môjho bmw 535i Automat M30 z r 1990 pripojiteľné k PC (notebooku), no neviem aké, aký kábel, aký software... potrebujem čo najlacnejšie, ale plne funkčné. chcem to iba na moje auto, nie do servisu... Aj keď nedokáže robi? úplne všetko, ale aspoň základné veci pre údržbu.
tak na to bych se vykaslal, myslim ze to bude asi zbytecne drahe
Frenky píše: 2) Je tam namontované LPG, má niekto skúsenosti s plynom na tomto motory a čo doporučujete upravi?, aby to vydržalo čo najdlhšie ?
dulezite je mit serizene ventily ja je serizoval na 520i M20 kazdejch 10 000 km, pak kontrolovat membrany ve smesovaci a obcas jezdit na benal...
Frenky píše: 3) ako sa dá tento motor upravi? oproti sériovke tak, aby mal najnižšiu možnú spotrebu (či už benzín, alebo aj plyn). Napr. odstránením katalyzátoru, zmenou programu, iným olejom, zmenou sacieho potrubia, ... čokoľvek, čo prospeje. Nepotrebujem to na závody, nemusí by? ani plných 211k. Alebo inak, je možné tú spotrebu dosta? nejak na 8L benzínu, počítanej pri jemnej jazde ? lebo som počul, že to nebol príliš vydarený motor...
no neni realne tam nahravat program co by to poddimezoval, nebo pouzivat apexi, spis bych vymenil filtry, svicky, a hlavne kouknul jak na tom je lambda
Frenky píše: 4) by ma zaujímali priemerné spotreby. V papieroch je písaný priemer 10L benzínu / 100km, čo môžem už iba sníva?, a LPG mi to žerie momentálne 24L bez riadiacej jednotky, ale inak 18L, čo je aj tak stále dos?.HEEEEEEEEEELP
pokud ti to zere o DOST vic benzinu nez mas v papirech tak bych kouknul na lambdu...
jestli to dela jen plyn tak ja napriklad mel na trubicce co ho privadela do sani takove stelovatko na principu sroubu a tim jsem ovlivnoval kolik toho plynu projde, kdyz jsem si s tim pohral tak jsem se dostal na 8l plynu beze toho abych mel mensi vykon, u tebe je realnejch tak 12-15 ale 18 a vic je spatne....jestli to mas s ridici jednoutkou a ne na sroub jak ja, tak musis za nejakym plynarem ktery ti to okoukne..... 100% ti vymeni membrany ve smesovaci, hooodne to pomuze...
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od darmon »

1) bud pouzijes self diagnostiku, DME 1.3 to umi, nebo treba http://www.peakeresearch.com/ - levnejsi verze nejsou.
Odpovědět