Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

silentblok

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Zave
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Zave »

cauvec... chci se zeptat jaky je problem vymenit silentblok na zadni neprave co je na obrazku - ty silentbloky na krajich cele te napravy...
Přílohy
xxx.JPG
xxx.JPG (31.12 KiB) Zobrazeno 1939 x
mayklmaykl

#2 Příspěvek od mayklmaykl »

velkej....hodně.sundat všechno rozebrat celou napravu a vylisovat a zalisovat nové...cena asi litr/kus
nebo......sundat ten plech odsroubovat a vyrezat zevnitr-ale je to porod tak jako tak.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zave »

ja se dival na online ceniku stoji 886korun.. spis ta prace teda asi bude pekne drsna... :( ja sem myslel ze bych to zvladl doma, ale jak to tak vidim tak tezko... :oops: :)
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Doktor1 »

To opravdu tezko... To je prace tak na 4h s tim ze to mas na heveru a mas na to pripravek na vylisovani a strunu na vyrezani toho prostredku. Je to celkem na pikacu prace...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zave »

prave se se na to dival a zkousel sem ho pajsrem a je uplne v haji a pri prudsim rozjezdu mi mlati do podlahy.... to je totiz to co mi tam mlati... sem to konecne objevil po pul roce... :oops: :) taxem tam nacpal mezi ten silentblok a spodek auta kus nohavice od starejch teplaku :lol: :oops: :lol: , tak to pak musim vyzkouset esi to bude lepsi, ale takto se to neda resit, musi se vymenit...
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Doktor1 »

No to je klasika,mlati to do podlahy,ale teplaky tomu asi nepomuzou :lol:
Celkem to i musi plavat,ne?
Zave
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Zave »

to je tam jen jako dovcasny nahradni reseni, sice to nepomuze, ale myslim ze to trosku utlumi... a na jizde to vubec nejde poznat, ani kdyz zrychlujes treba na dvojku apod tak nic, jen na tu jednicku kdyz trochu dam vic plynu :D
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RedBaron »

Zave_M50 píše:cauvec... chci se zeptat jaky je problem vymenit silentblok na zadni neprave co je na obrazku - ty silentbloky na krajich cele te napravy...

Ted mi to delal muj mechanik, platil jsem 3200 za dily + prace.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

tak to je dobre, kdyz jeden stoji necelejch 9stovek... :wink:
Kubajs

#10 Příspěvek od Kubajs »

dělal sem si to na jámě,vyřezal kudlou a pilkou,majzlikem a palicí vysekal,sundal sem akorát ten spodní držák,musí se to tam pak nalisovat,stačí k tomu ten šroub co tam je a náký podložky,a kupoval sem je okolo 600,- se slevou u štangla,mam 7mu ale to je snad stejný
Zave
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zave »

no ja kdyz sem to videl tak se mi to zdalo celkem slozity na vymenu v garazi... :(
Kubajs

#12 Příspěvek od Kubajs »

dá se to akorát se nebudeš moct rozpřáhnout a sundá se jenom ten spodní plech,nevim co by se tam eště mělo rozebírat!? samo pod sedačkou končí ten šroub co vede tim silentblokem,je pod krytkou,budeš ho muset vyklepnout
Zave
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zave »

takze sundat ten plech, pak vyklepnout ten dlouhel sroub a dolovat a dolovat ten silentblok ven a jak je venku tak tam akorat nabouchat novej (popr pomoct si s tim sroubem nebo vzit nejaky delsi, velky podlozky a natlacit ho tam?) no a pak tam hodit sroub z5 a pridelat plech a to je alles? zni to jednoduse... ale ne pro moje ruce... :lol:
kutil

#14 Příspěvek od kutil »

Ja to na autě vypaluji autogenem je z toho smradu jako v cařihradu ale ven to jde pak samo a bez nervú.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zave »

ze bych doma oprasil starej švajc? 8) :lol: a jak je to teda s tim nabouchanim z5? ty jsi to taky menil?
Kubajs

#16 Příspěvek od Kubajs »

vyřeřeš tu gumu a pak budeš dolovat ten zbytek-plechovej hrnek v nápravnici,chce to tak 3 majzliky a trpělivost,znam kluka co při tom zapálil sedadla-autogen nedoporučuju,je to jako hrnek v hrnku-hodně štěstí,aspoň že to mam za sebou
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RedBaron »

Zave_M50 píše:tak to je dobre, kdyz jeden stoji necelejch 9stovek... :wink:

Ta práce je pěknej voser a 1400,- Kč za ni je zcela odpovídající částka myslím. Já bych to za ni ani nedělal, to se přiznám na rovinu. Dovedu si 1400,- Kč zaopatřit jinak, nebudu u toho špinavej a bude mi to trvat poloviční čas.
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Doktor1 »

Zpet novej jde nejlip namazanej mydlem,ale hodne hodne moc namazanej,mezi kastli a napravnici dat kus dreva a natlacit tam ten silemblok pres neco treba pojizdnym hevirkem. Nejlip se to ovsem dela na zvedaku 8) Nejhorsi prace je dostat ten starej ven. Jinak nez stahovakem jsem to zaplat panbu jeste nedelal...
Kubajs

#19 Příspěvek od Kubajs »

to jak řikáš sem to zkoušel,dal sem tam palici bez násady a heverem sem zvedal auto i s 5i chlapama k nebi,nakonec sem musel použít ten šroub co tam byl a 2 obří podložky,měl sem to natřený z obou stran vazelínou,váhou auta nehrozilo
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Doktor1 »

Kubajs píše:měl sem to natřený z obou stran vazelínou,váhou auta nehrozilo

Jak rikam,nejlepsi je mydlo,tekuty...
Odpovědět