Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna volantu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Mám dotaz..... ve svém mazlovy mám klasický čtyřramenný volant s pytlem, průměr mega velký a potřeboval bych ho vyměnit za něco s menším průměrem (mám necelé dva metry a nevejdu se pod něj) a s pytlem.... Jak je to náročné na výměnu... nebo spíš, jak vyměnit volant vím, ale bojím se toho pytle...... 8O :lol:
Poradíte??
Kdyžtak sem můžete hodit foto, jaký volanty máte vy i s průměrem. Byl bych vděčný za každou fotky, abych měl představu a měl bych co hledat...
:lol:
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

Hehe... :lol: Ja mam ten samej... Je to obruc jako krava... :lol: Ja pres nej zase nevidim... :lol: :lol: :lol:

Jo jinak ja sem ho sundaval uz miliardkratosmkratapulkrat... je to lehky... Odpoj baterku, zezadu volantu mas 2 torxy, ty povolis, oddelas pytel (je tam malej oranzovej konektor) a pak je tam uprostred sroub na 17ku vorech, ten povolis a je to dole... :wink: jo a pak jeste odpojit drat od te prechodky na kontakty od pytle... to uz poznas co a jak... :wink:
Dande
Klubové ID: 54

#3 Příspěvek od Dande »

Cece ses tak malej 8O ,tak proc tak velkou karu 8).
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zave »

Dande píše:Cece ses tak malej 8O ,tak proc tak velkou karu 8).
e30 sem uz mel, a e36 byla moc draha... :wink: To byl cenovej kompromis... :lol: Byl to dobrej kup... Skoda ho nevyuzit... :wink:
Dande
Klubové ID: 54

#5 Příspěvek od Dande »

Tak to jo nemyslim to vazne nudim se tak pisu samy nesmysly.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mkalous »

Presně tak, je to obruč jak od tatrovky...... Stále se pod něj musím soukat, pak zase vysoukávat a v rychlejších zatáčkách bez přehmatu se mi ruce nevejdou pod volant, jelikoz je nedostanu pres nohy.... Urychleně vymenit......Fakt sila.
Jinak k sundani.... Baterku odpojit zvladnu :lol: dva torxy zezadu snad taky :lol: a ted, jak blbej......prostredek volantu, kde je pytel a vlastne tim ovladam houkacku, tak proste z toho volentu vytahnu smerem k řidiči???
a jestli dobře předpokládám (i když takhle po ránu), tak by tam měla zůstat jen obruč, odkrytá ramena a střed volantu a tam už bude ta super velka matka na držení volantu na ose řízení...
Tka to bych mohl zvládnout....... Ted jen sehnat menší volant s pytlem (funkčním) :lol:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#7 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Tak toto jsem včera vyřešil :D koupil jsem si do emka malý momo :D jen sháním nábu do e36ky kdyby někdo o nějaký věděl.... nevíte jaký jsou rozdíly? někde jsem četl že je jiná pro auto s bagem a bez....což se mi zdá divný :? jo a je stejná z e36 ještě s jiným báwem? Dík za info.
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pivson »

mkalous píše:Presně tak, je to obruč jak od tatrovky...... Stále se pod něj musím soukat, pak zase vysoukávat a v rychlejších zatáčkách bez přehmatu se mi ruce nevejdou pod volant, jelikoz je nedostanu pres nohy.... Urychleně vymenit......Fakt sila.
Jinak k sundani.... Baterku odpojit zvladnu :lol: dva torxy zezadu snad taky :lol: a ted, jak blbej......prostredek volantu, kde je pytel a vlastne tim ovladam houkacku, tak proste z toho volentu vytahnu smerem k řidiči???
a jestli dobře předpokládám (i když takhle po ránu), tak by tam měla zůstat jen obruč, odkrytá ramena a střed volantu a tam už bude ta super velka matka na držení volantu na ose řízení...
Tka to bych mohl zvládnout....... Ted jen sehnat menší volant s pytlem (funkčním) :lol:
krasne jsi si odpovedel

tady mas obrazek jak to vypada po sundani pytle
Přílohy
8d_1_b.jpg
8d_1_b.jpg (22.84 KiB) Zobrazeno 1772 x
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pivson »

jeste další
Přílohy
58_1.jpg
58_1.jpg (36.04 KiB) Zobrazeno 1767 x
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pivson »

a dál
Přílohy
2.jpg
2.jpg (33.62 KiB) Zobrazeno 1764 x
Martinéz
Klubové ID: 356

#11 Příspěvek od Martinéz »

to mkalous...prosim te, jak se tam muzes nevejit? Mam taky neco pod dva metry, ale kdyz si v e34 dam sedacku co nejvic k zemi, hovim si jak v limuzine..i kdyz teda za me si jen tak nekdo nesedne.. Nemas nahodou sedacku vysoko? a nemas nahodou e36? :)
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od mkalous »

neboj, mam e34...... to jsem si naprosto jistej :lol:
ale, jesti nejsem moc vysoko se sedackou?? vidis, to me nenapadlo.... Z auta jsem tak unesenej, ze jsme se ani nestacil podivat, jestli nemam sedacku moc vysoko...... az pojedu z prace,hned to vyzkousim.....
ale i tak..... klidne bych volant vymenil, stejne je moc velkej... v minulem aute jsem mel takovej krasnej drevenej, jenze bez pytle.... tak uvidime....
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mkalous »

to Pivson: deěkuji za názorne ukázání na fotografiích..... foto vzdy napoví.....
Martinéz
Klubové ID: 356

#14 Příspěvek od Martinéz »

ja bych volant s bagem za volant bez bagu nemenil..navic mam eMkovej (ma 4 ramena a prumer jako obyc-spis jen hezkej pocit), ale kdyz si dam tu sedacku uplne dolu (zmacknes dolu tu paku na sklapeni operadla), hovim si a prumer mi vubec neva. Je fakt, ze sem si dal sedacku dolu asi teprve pred pul rokem, do ty doby me to nenapadlo a nevidel sem poradne na tacho :) Kazdopadne jestli vazis 100kg, bude to rozdil proti mejm 80ti..
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RedBaron »

No, asi nejblbější ze všeho je, že když jsem si do šestky místo originálního dal sportovní volant s menším průměrem, neviděl jsem pořádně na budíky a kontrolky :(
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od mkalous »

no, v prvním mazlovi jsme měl sedačku nahoře, malej průměr volantu a neviděl jsme na přístrojivku zhruba od 1500 otacek a od rychlosti 60 km/h a hlavně kontrolku dalkovejch..... a pak jsem se jednou vrtal v aute a ejhle..... sedacka sla dolu a ja videl skoro i kontrolku dalkovejch... ale v tomhle jsme to nezkousel...... :lol:
až odpoledne...
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mkalous »

Martinéz píše:ja bych volant s bagem za volant bez bagu nemenil..navic mam eMkovej (ma 4 ramena a prumer jako obyc-spis jen hezkej pocit), ale kdyz si dam tu sedacku uplne dolu (zmacknes dolu tu paku na sklapeni operadla), hovim si a prumer mi vubec neva. Je fakt, ze sem si dal sedacku dolu asi teprve pred pul rokem, do ty doby me to nenapadlo a nevidel sem poradne na tacho :) Kazdopadne jestli vazis 100kg, bude to rozdil proti mejm 80ti..
ja jsme taky volant s bagem nemenil za volant bez bagu... minule auto jsme uz tak koupil..... ted bych potreboval mensi prumer volantu, ale jedine s fungujicim bagem.... bez bagu ani ranu.. :lol:
Odpovědět