Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

520 E 39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bumira

#1 Příspěvek od bumira »

Nazdar!
Chtěl bych se Vás zeptat zda máte někdo zkušenosti s 520 E 39 a jaké.
Zajímala by mne spotřeba, jízdní vlastnosti srovnání s nějakym autem a na co si dát pozor při koupi tohohle tipu.
Mám 535 E 34 a je mi jasný , že tohle bude asi chcíplotina proti 3,5 ale tlačí mne love za benzín protože s autem jezdim každej den.
Dík předem za odpovědi!
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

bumira píše:Nazdar!
Zajímala by mne spotřeba, jízdní vlastnosti srovnání s nějakym autem a na co si dát pozor při koupi tohohle tipu.
Mám 535 E 34 a je mi jasný , že tohle bude asi chcíplotina proti 3,5 ale tlačí mne love za benzín protože s autem jezdim každej den.
Dík předem za odpovědi!

Pokud ti jde o lowe za benzín kup si 318is nebo nějaké TDI co umí jezdit za 5l nafty.... 520i je téměř neprodejná kára v e39ce pár známých se stím trápila hodně dlouho,jeden típek kousek ode mně má 520i a prodávato snad rok a je jak nová !
bumira

#3 Příspěvek od bumira »

na 318is a diesely kašlu.
Proč je to neprodejná kára?
A za kolik ji prodává ten tvůj známej jakej rok atd.
Víš něco o tý spotřebě?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

bumira píše:na 318is a diesely kašlu.
Proč je to neprodejná kára?
A za kolik ji prodává ten tvůj známej jakej rok atd.
Víš něco o tý spotřebě?

nechápu na 318is kašleš,prostě když nemáš na provoz 6ti válce bmw tak nesmíš kašlat na 4hrnky. Nevím,ale mi se zdá dost málo 150k na tak těžkou káru,jako ono to jede 220 jak se to rozjede ,ale do sportovní jízdy to má daleko myslím. Baxon ji má ten ti řekne víc, myslím že jezdí kolem 8,5litrů ,ale podle mě na pohodu... žádný en,eeeen 2,3,4,3,4 plnej,brzdy atd.Bawo je o nádherném zvuku a ten se dostavuje až za 4000 a mě by nebavilo jezdit do 4000 :D protože tak musíš jezdit aby to nechlastalo.Kámoš má 520i ale rok 2002 a ten už má 170 koní a jakš tzakš jede,ale žádný zázrak,je to přece jen kus poctivýho plechu.Myslím,že normální jízdou kdy si sem tam užiješ to bude jezdit za 10.Ten známej s tou 170ps verzí jezdí za 9,5-11 l.A tento stejný průměr má známý na e39 528i takže u mě by bylo rozhodnuto,nehledě k tomu že 2,8mu jen tak neutaháš oproti 2,0.Tam kde budeš mít u 528my čtvrt plynu budeš u 520 mít půl a tam kde a tam kde pojedeš na 3/4 plynu budeš dávat podlahu....Pokud ovšem jezdíš klobouka a předpisově táto kára ti bude stačit :D

P.S. už se těším na Baxona :D
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RedBaron »

Dík předem za odpovědi!

Řešení tvého problému se jmenuje E39 528i, a to myslím vážně. Pokud s tím budeš jezdit jako se čtyřválcem, bude to jako čtyřválec žrát. Náramně zdatný motor, co se týče poměru výkon/spotřeba.
bumira

#6 Příspěvek od bumira »

Mno zajímavá odpověď.
Myslim , ale že každej spatřujeme kvality bawora někde jinde.
Mě osobně se moc často nepoštěstí jet naplno , nebo? to jaksi nejde.A nechce se mi platit 13 000 ročně PR a s průměrnou spotřebou kol 17 litrů po městě mě to taky už moc nebaví.Možná někde na vesnici se dá jezdit pořád podlaha ale ve městě to prostě nejde.
A myslim že kvalita bawora neni otom , že při 4000 otáčkách řve motor.
Ale dík s 318 a podobnejma jsem taky kdysi jezdil to už mám za sebou.
Ještě jednou dík za tip na Baxtna
bumira

#7 Příspěvek od bumira »

Řešení tvého problému se jmenuje E39 528i, a to myslím vážně. Pokud s tím budeš jezdit jako se čtyřválcem, bude to jako čtyřválec žrát. Náramně zdatný motor, co se týče poměru výkon/spotřeba.[/quote]

Ok.
A naco si dát bacha při nákupu?Je to stejný jak u E 34 nebo to skýtá ještě další úskalí?
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Baxon »

Dík předem za odpovědi!

Já měl ten samej přestup z e34 535i do e39 520i.
Říkal jsem si, že to nebude žádná pila, ale byl jsem mile překvapen :)
Jede to slušně, což ti potvrdí i pár lidí z klubu. Spotřeba kolem 8l, poslední dobou pořád někam pospíchám, tak tam mám teď 8,3l/100km.
Podvozek úžasnej.
Já nesdílím názor, že 150PS/8l je na hovno.
Nevím proč by to bylo neprodejný, ono hlavně záleží na stavu.
Na co si dát pozor? Netuším já jsem za rok provozu žádnou žumpu neřešil. Pozor si můžeš dát hlavně na to, aby jsi nekoupil nějakou vymlácenou popelnici.
M - ko to není, ale to si kažej musí přebrat sám, jestli chce auto na ježdění nebo na kravení.

Kolik chceš investovat?
bumira

#9 Příspěvek od bumira »

Já měl ten samej přestup z e34 535i do e39 520i.
Říkal jsem si, že to nebude žádná pila, ale byl jsem mile překvapen :)
Jede to slušně, což ti potvrdí i pár lidí z klubu. Spotřeba kolem 8l, poslední dobou pořád někam pospíchám, tak tam mám teď 8,3l/100km.
Podvozek úžasnej.
Já nesdílím názor, že 150PS/8l je na hovno.
Nevím proč by to bylo neprodejný, ono hlavně záleží na stavu.
Na co si dát pozor? Netuším já jsem za rok provozu žádnou žumpu neřešil. Pozor si můžeš dát hlavně na to, aby jsi nekoupil nějakou vymlácenou popelnici.
M - ko to není, ale to si kažej musí přebrat sám, jestli chce auto na ježdění nebo na kravení.

Kolik chceš investovat?[/quote]
Mno já myslim, že tak kol 250k se dá už pořídit slušná , ale rád se nechám poučit:))
Moc jsem se ještě nedíval tak dík těm pár kusům to můžu mít dost zkreslený
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Baxon »

Každej si musí sám spočítat kolik nalítá ročně KM a jestli 2-3l navíc ve spotřebě při dnešních cenách benálu jsou pro něho zanedbatelný nebo ne :).
Moje 520i udělá dvě kilíčka celkem svižně, otázka je, kolik ti umožní letět dnešní provoz. V tom bych už zas takovej optimista nebyl. O švestkách s radarama ani nemluvě.
Protože má každej nějakej svůj styl jízdy, tak ve finále zjistí, že z bodu A do bodu B se dostane za stejnej čas s 520i jako s 540i, akorát za rozdílný náklady :) .

Hezkou e39 za 250k nebude asi legrace, ale třeba budeš mít štěstí.
Já před rokem sjezdil kde co a byl docela znechucenej co se prodává po bazarech za ludry, a to jsem měl připravený trochu jiný peníze než ty.
Jediný na čem bych bazíroval je serviska :wink: .

Hodně štěstí s nákupem
Odpovědět