při lehkým brždění se mi rozkmitaj přední kola a to jen pokud jedu rovně a myslím tak nad 50km/h, necítím to ani v pedálu a ani ne moc ve volantu. V zatáčkách to nedělá a pokud na pedál dupnu razantněji tak to neudělá, nebo přestane. Co jsem tu vyčetl mohli by to být tyčky stabilizátoru a pokud jo nevíte někdo kolik stojí origoš a neorigiš a je jejich výměna jednoduchá, že bych si je vyměnil sám. Díky za rady. BMW E34 520i 1989
MartinT píše:při lehkým brždění se mi rozkmitaj přední kola a to jen pokud jedu rovně a myslím tak nad 50km/h, necítím to ani v pedálu a ani ne moc ve volantu. V zatáčkách to nedělá a pokud na pedál dupnu razantněji tak to neudělá, nebo přestane. Co jsem tu vyčetl mohli by to být tyčky stabilizátoru a pokud jo nevíte někdo kolik stojí origoš a neorigiš a je jejich výměna jednoduchá, že bych si je vyměnil sám. Díky za rady. BMW E34 520i 1989
Tohle dela vetsina E 34.Stalo me to dost casu a penez nez jsem to temer vychytal.
seradim to jak to mas postupne zkontrolovat
1. litaky+ pneu
2.sikmy ramena + silentbloky na nich
3.tlumice
2.pricne ramena
nepocitam kotouce kdyz pises ze pri razantnejsim brzdeni to prestane, tak to jimi nebude.
Táké mi to Báwo dělalo jak popisuješ. Měnil jsem tyčku stabilizátoru a záklonová ramena. Mám klid. Ceny dílů značkových/neznačkových nevím, nemám o tom přehled.