Chystám sa na prvú výmenu oleja po kúpe 525tds - povie mi prosím niekto čo tam mám nalia? ? Samozrejme - neviem čo tam bolo predtým - predávajúci bol čistý blb
Rád by som tam dal obyčajný minerálny ARAL určený aj pre turbo motory....šlo by to?
majo píše:Chystám sa na prvú výmenu oleja po kúpe 525tds - povie mi prosím niekto čo tam mám nalia? ? Samozrejme - neviem čo tam bolo predtým - predávajúci bol čistý blb
Rád by som tam dal obyčajný minerálny ARAL určený aj pre turbo motory....šlo by to?
zdravím, tak už ti to auto jezdí jak má?
já tam dávám MOBIL synt S 5W-40 a max spokojenost!
motor krásně čistoučký, servis mám nastavený po 15 tis. a vše je naprosto v poho.
pokud nevíš co tam je tak to je kámen úrazu,jestli to lítalo na minerál a dáš tam syntu tak za chvílu zkurvíš motor.ale myslím že tím minerálem asi nic nezkazíš.
p.s. já osobně bych ho tam ale nedal.
Auto ešte neštartuje ráno úplne tak ako by malo, ale som spokojný teraz ked už viem že motor je v poriadku - zháňam už iba jedno relé, ktoré napája riadiacu jednotku - myslím že tým sa to vyrieši...
Do oleja nechcem zase vrazi? niekoľko tisíc - skôr naopak - dám tam asi ten minerálny Aral a potom ho skôr vymením...
Dúfam, že to zvládnem na dvore - trochu mám obavu z tých protihlukových deklov pod motorom....
Jestli můžu dát dobrou radu, tak na oleji na BMW nikdy nešetři. BMW mají na olej velmi vysoké nároky. Minerál nikdy!
Pokud preferuješ Aral a máš e34, tak tam dej Aral BasicTronic SAE 10W-40. Pokud máš ale e39, tak jeden z těchto: Aral HighTronic SAE 5W-40, Aral SuperTronic SAE 0W-40, Aral SuperTronic B SAE 5W-30.
Ďakujem všetkým - píšem si ten Aral basic - ináč - nepreferujem ho, ale známy má servis a má ho v sudoch - len dúfam že to bude minimálne ten Basic.....Doteraz som mal XM tak som musel preferova? "Total" - na iný tie Citroeny dobre nejazdia
...a to s tým deklíkom na vypúš?anie oleja ma potešilo.....
KRYT ODDĚLEJ CELÝ, ALESPOŇ SE KOUKNEŠ JESTLI TI NETEČE OLEJ KOLEM VANY.NEMUSÍŠ MÍT STRACH NIC TO NENÍ. ALE BUDE LEPŠÍ KDYŽ POD TO AUTO VLEZEŠ, NA DVOŘE SE POD TÍM PLAZIT NENÍ TO PRAVÉ OŘECHOVÉ PRO DOCELA NÍZKÉ BMW.A TEN MANÍK TI NESDĚLIL CO TAM JE ZA OLEJ?ANI TAM NENÍ ŠTÍTEK?
Ještě jedna věc. V jakém stavu je stávající olej, alespoň od pohledu? Je hodně tmavý? Aral jsou kvalitní aditivované oleje s detergenty, navíc po vypuštění část oleje v motoru zůstane a smísí se s olejem nový. Proto doporučuju po výměně kontrolovat, jak rychle olej tmavne a další výměnu udělat co nejdříve, aby se motor vypláchl. O nezbytnosti výměny olejového filtru se snad nemusím zmiňovat...
Jasné!!! Ten olej je už čierny ako čierna diera....určite má min.15 tis.km za sebou. Predošlý majiteľ niečo splietal že tam je Shell....ale neviem aký....tak som myslel, že tam dám ten základný Aral a vypustím ho možno po 7-8 tis.km....
majo píše:Jasné!!! Ten olej je už čierny ako čierna diera....určite má min.15 tis.km za sebou. Predošlý majiteľ niečo splietal že tam je Shell....ale neviem aký....tak som myslel, že tam dám ten základný Aral a vypustím ho možno po 7-8 tis.km....
Dej tam BasicTronic a vypus? ho po 3 - 5 tis. Pak najeď na normální cyklus.
majo píše:Tak na toto sa musím ešte opýta? - TEXACO polosyntetický za veľmi dobrú cenu - znáša sa TEXACO s BMW ???
Byl bych opatrný a pokud do toho půjdeš, tak si v každém případě vyžádej mazací plán (tabulky) Texaco a najdi si tam svoje auto a jaký konkrétní olej je pro ně doporučen. Ten Aral je určitě lepší volba.
Jednou ses dal na BMW, tak na něm nešetři! Jestli ti jde o peníze, tak si kup fáčko na plyn a budeš spokojenej...