Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pojistky.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Chci se zeptat, na mé pojistkové skříni, u pojistky číslo 9 je psáno, že je to pojistka ke klaksonu, k pomocné podávací pumpě a k ventilaci (nebo klimatizaci?) tyhle dvě poslední věci se mi pletou, ale jedna z nich tam je jistě. A teď problém. Pojistka mi boucha, jen se dotknu tech konektoru v pojistkovce, kam pojistka patri, pri vymene za novou. :cry: Zkoušel jsem vyměnit kabel ke klaksonu, protoze ten původní byl trochu mimo. Teď potřebuji zjistit, kde je pomocná vodní pumpa, jakou část klimatizace (nebo ventilace) ta pojistka ještě ovládá. Jelikož je tam někde stále zkrat... :cry:
A jěště něco. dkyž z pojistky vychází jeden drát, a pojistka chrání tři spotřebiče, kde se ten drát směrem za pojistkou rozděluji k těm třem spotřebičům??

Poradí mi někdo? Předem díky.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mkalous »

jak popisujes pomocnou vodni pumpu-neni to nahodou header ventily, ci jak se to piše?? kdyz to rozdelam, jde mi dovnitr jedna silnejsi trubka, pak je tam takovej valec na lezato, jedna krabice smerem ven a pod ni jsou dva valce na stojato a z nich mi jdou dve vodni hadice...... myslime jedno a to same? je to hnedka pod prednim sklem vedle pojistkovky. jestli jo,tak mi bylo tvrzeno, ze jsou to ty ventily..
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mkalous »

Dobra...... Pak kdyztak posli foto.....
Mike

#4 Příspěvek od Mike »

mkalous píše:jak popisujes pomocnou vodni pumpu-neni to nahodou header ventily, ci jak se to piše?? kdyz to rozdelam, jde mi dovnitr jedna silnejsi trubka, pak je tam takovej valec na lezato, jedna krabice smerem ven a pod ni jsou dva valce na stojato a z nich mi jdou dve vodni hadice...... myslime jedno a to same? je to hnedka pod prednim sklem vedle pojistkovky. jestli jo,tak mi bylo tvrzeno, ze jsou to ty ventily..

Je to ten valec na lezato, uvnitr je el.magneticka vrtule, ty magnety praskaj a zastavy tu vrtuli, na konci toho valce z nej lezou dva draty ktere se zacnou hrat a muzou se skratovat, v lepsim pripade to vyhodi pojistku, v horsim jako me to i chytne plamenem, jeste ze jsem mel lahev dobry vody v aute :roll: ted uz vozim hasicak :) .
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mkalous »

nema nekdo foto?? Ted z toho mam v hlave bordel.... Je to samej valec, samej drat a ja jsem z toho :listen:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od darmon »

a co takhle se kouknout do schemat kam presne vedou draty od ty pojstky ?
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mkalous »

To je dobrý nápad :banana: , ale mám pocit, že schématak se mi někam ztratila, stejně tak jako knížka Jak na to..... Marně přemejšlím, kde jsem jí o víkendu prochlastal :D
Ty snad nějaké schémátko máš?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

mkalous píše:To je dobrý nápad :banana: , ale mám pocit, že schématak se mi někam ztratila, stejně tak jako knížka Jak na to..... Marně přemejšlím, kde jsem jí o víkendu prochlastal :D
Ty snad nějaké schémátko máš?
jen na sedmu, ovsem muze to bejt hodne podobny
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mkalous »

to by mozna stacilo.....
predem děkuji.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

tak tady
Obrázek