Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
525žhavenie
Viem,že táto téma nie je teraz v lete až tak aktuálna,ale....ako pre koho...Mal som v minulosti dve 524td na ktorých bola veľmi príjemná funkcia a síce po nažhavení na prístrojovke rozsvietenie zelenej kontrolky "štart"-ak sa táto rozsvietila bolo isté,že všetkých 6 žhavičov je v poriadku.Vie niekto spoľahlivo poveda? či má túto kontrolku aj 525tds???Resp.nemá tds podobnú kontrolu?Kto vie kde sú žhaviče na 525 určite chápe prečo sa to pýtam a nesnažím sa rovno ich vymontova?.DAKUJEM
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
když jsme auto koupili tak jeden žhavič nefungoval, ale nic neblikalo ani nesvítilo

ANO-vyzerá to už tak...TDS pravdepodobne žiadnu signalizáciu vadných žhavičov nemá-je to škoda,bola to super vec. Počul som že po napichnutí v servise na PC je možné vadné žhaviče zisti?, ale ja ich budem musie? asi poodpája? a odmera? - už sa na to "teším", tak blbý prístup som ešte na žiadnom motore nevidel 

majo píše:ANO-vyzerá to už tak...TDS pravdepodobne žiadnu signalizáciu vadných žhavičov nemá-je to škoda,bola to super vec. Počul som že po napichnutí v servise na PC je možné vadné žhaviče zisti?, ale ja ich budem musie? asi poodpája? a odmera? - už sa na to "teším", tak blbý prístup som ešte na žiadnom motore nevidel
Odpoj konektor od relé žhavení a naměříš každou svíčku zvláš?. (než budeš sundávat potrubí

majo píše::D YES ! ....môžeš prosím presnejšie ? Relé je myslím v skrinke kde je ABS a riadiaca jednotka....meria sa to proti kostre predpokladám...takže nejakých 6 pinov ? ....a.....takmer skrat...že ?Treba odpoji? batériu?
Vše máš správně, baterii nemusíš odpojovat. Odpor je cca 6 ohmů. A těch správných 6 pinů-káblú určitě poznáš jsou 3ve dvou řadách. Tak zdar