Chtěl bych vědět co s těchhle dvou motoru je lepší na pocity z jízdy a taky kolik oba berou v klidu a pri kládě a průměr.
Co se nejvíc u těchto aut sere třeba jestli je 525i spolehlivější a méně poruchový než 525tds atd.
Díky za vaše názory
PS: Zajímá mě názor toho kdo měl nebo má nějaké auto z těchto dvou a řekne mi své poznatky na co si má člověk dávat bacha atd.
525i M50 - pocit/radost z jízdy
525 TDS - pohodová, někdy i trochu sportovnější jízda, za docela nízké náklady
525i měl tatík, odešla při 244k vodní pumpa, jinak všechno v poho.
Mam druhou 525i a v 525 tds jsem se jednou projel.Pokud jsi zvyklej na benal, tak TDS je mrtvola.Hlavne nad 100/km za hodku uz to slo pomaleji.Ovsem pokud to dobre cipnes, tak uz to muze byt dost o necem jinem.Ja jezdim ostre (60% mesto) a prumer mam 11l/100km.
Ovsem proti 540i je zas to moje mrtvola, takze je to o prioritach.
No takže pokud se dá jezdit z 50% v klidu a z 50% těžká noha za nějakých 11l tak to by šlo.Myslím u toho benálu 525i. A jelikož se tyto auta daji sehnat už kolem 80k r.93 tak je asi jasno jakej motor to bude.
1. Jinak by mě zajímalo (525i) ještě toto, kolik si to veme při kládě ve městě či venku, a kolik když pojedu fakt na pohodu.jestli to jde i kolem 7.5l na dálku atd.
Zatim moc díky za vaše informace.
2. Ještě jsem chtěl vědět jestli tyto auta nečím trpí nebo na co si má člověk dávat bacha při koupi, aby nemusel pak jednou tolik do toho ještě vrazit. A jak jde zjistit, že motor je ok a že nebude žrát olej a 17l benálu na sto
jezdim dost kladu...za 7,5 nepojedes nikdy, mozna 90 z kopce...
Pozor si dej na vsechno, jak u jinyho auta, koroze, podvozek, brzdy.Motor musi bezet rovnomerne jak pri volnobehu tak i pri prechodech.
Ze to zere olej zjistis podle mastnyho cernyho vyfuku, a ze to zere benal?
Fajnsmekri to poznaji ze si nechaji naustit z vyfuku do dlane a cuchnou si.
Jinak doporucuju to hodit na kompl a mas klid.
A jinak pro priklad byvala 525 zrala 1l/1000km oleje, ale zas jezdila za 10 mesto.Sucasna neveme ani zblo oleje, jede lip, ale spotreba je o 2 litry jinde, pritom na pocitaci to mam bez jedine chyby.Tak si vyber.
ja volim na 100% druhou verzi.
Otec má 525tds touringa že by TDSo byla mrtvola to bych neřekl. Pšeňova spotřeba se mi zdá nižší než běžně tyto auta žerou, ale je fakt že má dobrej motor...jinak 525i po městě 12,5l/100km při skutečné zátěži 15l/100km. S TDSem je to trochu jinak, ale pocitově při záběru turba jede líp (ovšem pouze do okamžiku než stojíš na sprintu vedle benzínáka). Otec má TDSo opravdu v excelentním stavu a jezdí za každých okolností do 10l/100 něco kolem 8,5litrů ve městě. Určitě než koupíš jeden z těchto modelů se projed s oběma a sám hodnot ....v tomto ti stejně nikdo nedokáže říct co bude pro tebe lepší.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d