Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Prasklej rozvodak u M50??
Lukáš píše:skautik píše:mno ja jen, ze kamos ted menil rozvodak (retez) na Oplu omega 2,5 TD
coz je vlastne motor M51 bmw a krom toho, ze je to drbacka si nestezoval, ze by ho to stalo nejake strasne penize... s ohledem na to ze s tim najel pres 300k
jo ale tady na tom motoru je to opravdu drbarna, je to prace na celej den
mno ja vim, ale nerikej mi ze prace bude jako za "novej motor"

- TURBO_KrteK
skautik píše:Lukáš píše:skautik píše:mno ja jen, ze kamos ted menil rozvodak (retez) na Oplu omega 2,5 TD
coz je vlastne motor M51 bmw a krom toho, ze je to drbacka si nestezoval, ze by ho to stalo nejake strasne penize... s ohledem na to ze s tim najel pres 300k
mno ja vim, ale nerikej mi ze prace bude jako za "novej motor")
ja nerikal ze za to budu mit novej motor, ja psal ze za to budu mit jetej motor
navic sem tam chtel dat vsechno origo, precijen na tomhle by se setrit nemelo
-
- Kontaktovat uživatele:
Pavel 528 píše:Pivson píše:na M20 jsem u uhlíka měnil řemen a dělalo se ještě něco.
Měl to za den hotovy, cena cca 3500,- kč
řetez bude víc
kdyz jsem mel jeste starou petku,tak u M20 jsem si remen menil sam a fakt prace na den,remen tehda-cca 3r zpet vysel na 700Kc,takze pohoda...
jenže m20 měla řemen, a tam bylo počítáno s tim, že se bude měnit, takže práce tak na 2 hodky, ale u řetězu se s tim nepočita

TURBO_KrteK píše:skautik píše:Lukáš píše:[quote="skautik"]mno ja jen, ze kamos ted menil rozvodak (retez) na Oplu omega 2,5 TD
mno ja vim, ale nerikej mi ze prace bude jako za "novej motor")
ja nerikal ze za to budu mit novej motor, ja psal ze za to budu mit jetej motor
navic sem tam chtel dat vsechno origo, precijen na tomhle by se setrit nemelo[/quote]
no jasne origo, ale ne v origo servise

mozna jsem temi uvozovkami chtel naznacit ze vlastne nemyslim novej zabalenej motor, ale jetej z jineho auta. (a tezko ho sezenes dobrej za 10k)

-
- Kontaktovat uživatele:
Me ten muj mechos rikal ze by ta oprava byla krome vymeny tech pokroucenych ventilu lautr to stejny.Rozdelani hlavy,prsou motoru a zafrezovani hlavy, to se musi pokazde kdyz ji sundas a pokud uz to je rozdelany tak se delaji ty klasicke veci jako sedla atd.proste nevim kolik stoji ventily, ale pokud je odectes od 30 papiru tak mas cenu vymeny rozvodaku.Prodavam jak jsem koupil.
pristi tyden se tam pujdu podivat tak reknu nove informace.jeste nevim co je na hlave, jeste tam muze byt nejaky problem....
A jestli se to spravi, tak jsem nejvic zvedavej jak to pojede.Stejne , lip, hur??Kazdopadne testnu a napisu to sem.
pristi tyden se tam pujdu podivat tak reknu nove informace.jeste nevim co je na hlave, jeste tam muze byt nejaky problem....
A jestli se to spravi, tak jsem nejvic zvedavej jak to pojede.Stejne , lip, hur??Kazdopadne testnu a napisu to sem.
- TURBO_KrteK
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak zitra si pro to jdu!!
Abych zatim udal info, tak byly vsechny ventily pozohybane, nektere nepatrne(nebylo to od oka ani poznat) a nektere do ESICKA!! fakt docela brutal.Pretrzeny byl retez rozvodovy dlouhy a take kratky k olejovemu cerpadlu.Byly sjeta ozubena kola, pravdepodobne byl vytahly retez a tim se zuby stale vice hoblovaly.Pak se retez dostal a spicku a praskl.
Hlavne me zajima jak to pojede a take kolik to bude stat, protoze nevolal ta tech 30 000 to neprekrocilo.
Zitra napisu, jake jsou zmeny v charakteristice motoru.

Abych zatim udal info, tak byly vsechny ventily pozohybane, nektere nepatrne(nebylo to od oka ani poznat) a nektere do ESICKA!! fakt docela brutal.Pretrzeny byl retez rozvodovy dlouhy a take kratky k olejovemu cerpadlu.Byly sjeta ozubena kola, pravdepodobne byl vytahly retez a tim se zuby stale vice hoblovaly.Pak se retez dostal a spicku a praskl.
Hlavne me zajima jak to pojede a take kolik to bude stat, protoze nevolal ta tech 30 000 to neprekrocilo.
Zitra napisu, jake jsou zmeny v charakteristice motoru.
- TURBO_KrteK
-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
TURBO_KrteK píše:no kazdopadne si dej zalezet na zajezdu
Kam pojedeš na zájezd?

Já jsem tak daleko, že už se do další výměny motoru nebudu pouštět, pokud se teda nebude jednat o M50 a vyšší čísla. Tahali jsme ho jako kozu za rohy, ře?azem jsem omotal zespodu u vany motor/převodovku, trubkou jsem musel páčit tyčku od řízení, páč nechtěla pustit olejovou vanu. Nešel sundat fofrklacek, tak jsme ho vyrvali i s převodovkou, snad se nic nepoškodilo... Zničil jsem: 2 benzínové hadičky, 1 hadičku od topení, jsou mezi motorem a přepážkou k interiéru, sem tam nějaký to těsnění, lanko plynu, pár ulámaných nožek od konektorů, hafo různých izolací. Bylo za potřebí jak násilí, tak logické myšlení. Fota jsem neudělal, zapoměl jsem doma fo?ák. Ještě je na řadě vyšroubování dalšího motoru, tak to nafotím. Fuckt pakárna kterou bych nikomu nepřál

- TURBO_KrteK
- TURBO_KrteK