Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 325td(s) asi turbo dela bordel

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
reichswagen

#1 Příspěvek od reichswagen »

Zdravim,nevite nekdo o nejakem mechanikovi,nebo nekom sikovnem z okoli Ostravy-Noveho Jicina?Mam problem se svoji E36 325td.pri neutralu jde slyset turbo pri pridani plynu,ale pri jizde vubec nezabira,jestli je tam pry nejaka jednotka nebo nejake cerpadlo k turbu a kdyz jsem byl v jednoum "servisu" ,tak mi rekli,ze to muze mit vliv i na studene starty,protoze rano nastartuju na 3 pokus a odpoledne treba az po 5 minutach.Diky moc
blackjack
Klubové ID: 3035

#2 Příspěvek od blackjack »

jak si přišel na to že nezapíná turbo... u TD je ten nástup turba velmi plynulý a méně znatelný, na rozdíl od TDS kde vyloženě kopne. Máme doma obě auta a myslím si že lajk by u toho TDčka při zátahu ani turbo nepoznal.

Studené starty bývají většinou žhavičkama.

O žádné sofistikované elektronice turba u tohohle motoru mluvit nemůžeme, jediné co ho nějak ovládá je westgate, a ten si myslím že je dokonce ovládaný mechanicky za pomocí táhla. Když tak mě někdo opravte, mě turbo ještě drží, takže jsem ho neměl důvod studovat, takže poloteorie :)
Obrázek
Odpovědět