Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak ZMĚNIT nastavení servisních intervalů u vozů 2008+ ?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jadot
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jadot »

Zdravím!
Provedl jsem u své X5 vynulování servisního intervalu po výměně oleje.
Hodnoty nové výměny (kilometrová i časová) se ale načetly automaticky podle přednastaveného servisního intervalu (u mne 30.000 km).
Chtěl bych tento interval výměny změnit a nastavit si hodnoty výměny oleje podle vlastního požadavku (např. na 10.000), stejně tak u ostatních intervalů (brzd atd). Je mi jasné, že v servisu to určitě umí - ale pokud si to chci udělat sám?
Nemáte někdo odzkoušené nějaké jednoduché diagnostické zařízení za rozumnou cenu, které umí nejen načíst a resetovat intervaly výměn, ale také PROVÉST ZMĚNU těchto intervalů u aut 2008+ ?
Pokud se to tady už někde řešilo, tak se omlouvám, ale listuju tu už třetí den a zatím jsem nic nenašel.
Dík za všechny rady, doporučení či odkazy.
all

#2 Příspěvek od all »

na to bys musel mít jednoduchou a levnou ISTA D
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FiliposII »

Toto téma jsem chvíli řešil pro své auto E90 2007. A dopátral jsem se, že to lze pomocí Tool32 (Ediabas ToolSet 32). Nečteš si *.PRG file pro svou jednotku a pak je tam určitý JOB (nyní si jej nepamatuji - běco s cbs) který když se provede se správnými parametry, tak ze právě změní toto nastavení. Myslím, že jsem to viděl na BimmerForums nebo na E90Post.

(Potřebuješ nějaký kabel např D+CAN, ICOM + SW např BMW tool set - INPA + Ediabas ...)

Samozřejmě ISTA D je pohodlnější řešení, ale tu ještě nemám rozběhanou pro můj D+CAN kabel.

Edit: zde je odkaz:
http://www.bmwcoding.com/showthread.php ... 20interval
Odpovědět