FreeMaroStyle píše:Mám stříbrný kabel K+D-Can, nainstalovanou INPA 5.0.1 a nejde mi diagnostika E71 ... na E87 to vcelku šlape.....
Asi chci update na 5.0.6 který mám, jak provedu update?? Pouze přepsáním souborů??
.... zkoušel jsem rozjet i ISTA/P a ISTA/D přes VMWare na win7x64
Už jsem několik diagnostik "viděl", přečti si můj příspěvěk z 11-02-2013 23:22 tady
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... 62&start=0 . E71 je X6 nebo taky L6 s motorem N63, vyráběly se 2008-2010. E87 je 1er a vyráběla se 03/2005-02/2007 a jako verze LCI 2006-2011. Auta od 03/2007 nekomunikují po K-Line, ale po DCAN. Pokud máš interface K+DCAN, musíš ho po připojení do zásuvky OBD-II do 1 minuty uvést do režimu DCAN dávkovými příkazy. Jinak funguje v režimu K-Line, proto tu E87 načteš, E71 ne. Pokud máš interface od Ice Blade, tak ty dávkové příkazy jsou na tom CD. Pro E71 budeš potřebovat Ediabas 7.03, který je součástí balíku 2.11 nebo 2.12 (=INPA 5.06). Na E87 stačí verze 6.47.
Aktualizace se provádí instalací výše uvedeného balíku programů a aktualizací dat v C:\Ediabas\ECU, C:\INPA\CFGDAT a SGDAT, C:\NCSEXPER\DATEN a SGDAT z balíku SP-Daten, poslední aktuální verze je 50.2, přepisuje se cca 800MB.
Win7x64 je pro ISTA/P a ISTA/D správná volba, důležitý je trochu silnější procesor, aby z toho nebyly přesýpací hodiny. Ale nezapomeň na modul ICOM, pro který potřebuješ tzv. USB-Dongle (hardwarový klíč od DarkSys), jinak ty virtuální mašiny nebudou s autem a mezi sebou komunikovat. A opět pro auta od 03/2007 musíš použít DCAN a interface musí rozeznávat zapnutí zapalování, příkaz Ubatt=Off v tomto případě nic nevyřeší. Pro smazání závad v ISTA se musí vypnout a zapnout zapalování a interface to musí rozpoznat, jinak s ISTA nic nesmažeš. Můžeš to sice smazat pomocí INPA a znova startovat VM, ale mezitím Ti naroustou fousy

. Myslím, že Ice Blade verzi s rozpoznáním zapalování ještě nemá, protože mi ji taky slíbil a zatím není, že ANO?
Počešťovat INPA je nesmysl, těch 20-30 výrazů se musíš naučit. I v té slovenské verzi jde pouze o přejmenování Menu v 1. a 2. úrovni, ale ostatní, včetně výsledků, už vždy bude v němčině nebo angličtině. To Menu Ti můžu počeštit, ale pouze z lásky k penězům. A pokud Ti to dává pouze HEXa kódy, tak se jedná o neúplnou verzi, kterých je na internetu několik stovek. Navíc koukám, že bratia slováci přidali na čínský interface (za pár Euro) přepínač od Conrada za 10 korun a prodávají to za 89 Euro.