Zdravím, hledal jsem už snad úplně všude, ale ani Google nepomohl. Mám e90 a v TP mám zapsáno asi 10 různých rozměrů kol + pneu. Už to tam bylo, když jsem to koupil. Ty rozměry jsou nadepsány nápisem "Variabilní provedení vozidla" a polovina těch rozměrů je vždy nadepsaná nějakým kódem (konkrétně *44 a *45). Ví prosím někdo, co znamenají ty kódy? Chápu to správně, že *44 je pro přední a *45 je pro zadní nápravu? (nebo opačně?) Takže by to znamenalo že na celé auto nemůžu koupit 4ks úplně stejných kol a pneu a po sezóně je přehazovat mezi nápravami? Třeba u dvojkové Ochcávky v eresu jsem to měl nadepsané jako rozmezí *44-*45, ale nikdy jsem nezkoumal, co to znamená. Jde mi hlavně o plnění pojistky v případě nehody, proto to musí sědět.
Díky za jakékoliv info!
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Rozměry kol v TP
-
- Klubové ID: 2481
- Kontaktovat uživatele:
celkem nedávný topic ohledně této problematiky
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... highlight=
Máš možnosti výrobcem předepsané na přední a zadní nápravu. Když půjdeš do 225/45 R17 tak ty můžeš mít na všech kolech stejné, nebo vzadu 255/40 r17. Když chceš R18 měly by být 225/40 vepředu a vzadu 255/35...19 palců taky akorát s nižší gumou...
Měnit průběžně po 2 gumách není zas tak velký problém, pokud se mění včas .... Já mám třeba na zimu všechny 4 stejné, protože zimní zadní jdou dřív do kopru a tak je přehodím třeba i v průběhu zimy...
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... highlight=
Máš možnosti výrobcem předepsané na přední a zadní nápravu. Když půjdeš do 225/45 R17 tak ty můžeš mít na všech kolech stejné, nebo vzadu 255/40 r17. Když chceš R18 měly by být 225/40 vepředu a vzadu 255/35...19 palců taky akorát s nižší gumou...
Měnit průběžně po 2 gumách není zas tak velký problém, pokud se mění včas .... Já mám třeba na zimu všechny 4 stejné, protože zimní zadní jdou dřív do kopru a tak je přehodím třeba i v průběhu zimy...
-
- Klubové ID: 2481
- Kontaktovat uživatele:
Právě že ne, nebo alespoň já mám v TP pro přední nápravu 18 palců 225/40 r18 a pro zadní 18 palců je tam rozměr 255/35 R18 tzn že dle TP neexistuje možnost mít na zadní nápravě 225/40 pokud to teda ty v TP nemáš jinak, ale o tom dost pochybuji.... Já mám poslední stejný rozměr na všechny čtyři 225/45 r17(což jezdím v zimě)