Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě sedmičky - obecné rady:

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Shiseido

#1 Příspěvek od Shiseido »

Ahojte ve spolek,

jsem tu nová, tak doufám, že to sem zakládám správně. Pánové s mužským jsme si vyhlídli vysněnou sedmičku a už ji okukujeme skoro sedm měsíců. Nyní nastal zvrat a rozhodli jsme se pro její koupi. On je rozhodnut do ní jít na sto procent, já ještě váhám, protože se mi to úplně nezdá a celkově mě osobně přijde dost drahá.

Vzhledem k tomu, že on je rozhodnut a já ne zcela úplně, ráda bych oslovila prostřednictvím tohoto fora nějakého spolehlivého znalce, který by ji se mnou jel omrknout a případně projet. Přeci jen je za podle mnohým za hodně peněz a nerada bych koupila "kasičku" - jinými slovy, jak se říká "důvěřuj, ale prověřuj..."

Můžete mi zde někoho prosím doporučit, případně byl by někdo ochoten se tam se mnou jet podívat?

Předem moc děkuji za odpovědi i názory. Tina

Ještě bych zapomněla, odkaz je zde: http://www.tipcar.cz/inzerat/bmw-735-ia ... 51856.html

Veškeré dostupné informace jsou uvedeny v inzerci. Co jsem se dívala zde, tak prodejce nemá zde na foru úplně dobrou pověst, proto se na vás také obracím.
hurvajs77

#2 Příspěvek od hurvajs77 »

nevim, ale asi by to melo byt spise v threadu 7er.

Me osobne se tam hnusi ten volant a to paskvilni radio. Moc se mi osobne nezamlouva koupe auta z roku 1991... Jinak auto neznam.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Shiseido

#3 Příspěvek od Shiseido »

Hurvajsi tady jde spíš o srdcovou záležitost mého muže, takže ráda bych mu to akceptovala a nemám ve zvyku mu do toho mluvit, ale osobně se mi to zdá dost drahé a mám obavu z toho potencionálního servisu/poruchovosti, proto nemám problém mu to posvětit, protože BMW chceme oba, ale zase uvažuji hlavou na rozdíl od mužského, ten spíš srdcem :D .
loyd-krismas

#4 Příspěvek od loyd-krismas »

Auto je docela drahý, takže pokud byste se pro něj rozhodli, tak musí být opravdu v dobrém stavu. Hodně věcí je zde shodných s pětkovou řadou a dá se to pořídit relativně levně. Servisu bych se zase tak nebál. Spíš opravdu pečlivě vybírat ten kus. :wink:
Shiseido

#5 Příspěvek od Shiseido »

Loyde, v zásadě, jak jsem psala výše, vybíráme dlouho, akorát nebyly prostředky, které se musely došetřit. Teď je to aktuální. Situace s nabídkou E32 je zde tristní, stejně, jako u většiny BMW v ČR. Ale u sedmičky to platí dvojnásob :( . A ano, máš pravdu, je skutečně drahá, proto bych ráda přizvala někoho, kdo se vyzná.
hurvajs77

#6 Příspěvek od hurvajs77 »

nemyslel jsem tak, ze bych se bal poruchovosti, ale je to proste stare auto. Já mam r.v. 2003 a i kdyz se mi to nechce rici, tak je to proste staré. Co pak '91. Na druhou stranu rok výroby nemusi nic znamenat a pokud je to srdeční záležitost, tak proč ne. Jen opravdu vybírat pečlivě.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hurvajs77

#7 Příspěvek od hurvajs77 »

Shiseido píše:...kdo se vyzná.
tak je tu pár místních borců. V Praze např. Snejk. Pokud by on posvětil auto, nebál bych se ho :-)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Shiseido

#8 Příspěvek od Shiseido »

Hurvajs, pochopila jsem to dobře, nebylo to myšleno nějako zle, ale jde o to, že E32 má ten krásný "žraločí" kukuč a tahle konkrétně je i hezky sladěná, myslím barevně. Jinak nejvíce mě osobně se líbí E38 po faceliftu, jenže tam je to za pěkný hezký kus do garáže o jiných penězích a to je problém.

Snejk? To je místní uživatel?
loyd-krismas

#9 Příspěvek od loyd-krismas »

Pokud se vám to auto líbí, prvně bych se na něj jel podívat, a až jestli se vám bude líbit i po prohlídce, pak lze zkusit oslovit někoho kdo by to ještě posvětil. V zásadě bude záležet, kde to auto je, nevšiml jsem si v inzerátu.
Shiseido

#10 Příspěvek od Shiseido »

No tak auto už jsem viděla, já jsem s ním nejela, muž ano. Prý to jede na jeho pocit dobře.

Jinak auto stojí, ehmm u BMW Krotil v Měcholupech, právě proto jsem psala, že prodejce tu nemá moc dobrou pověst. Toto mě neodrazuje(internet je plný různých "plků, ale zamřila jsem na toto pozornost), ale proto jsem se rozhodla oslovit někoho, kdo se vyzná, kdyby byl tak laskav a jel se tam se mnou podívat.
hurvajs77

#11 Příspěvek od hurvajs77 »

Aha, Krotil. Osobně mám dobrou zkušenost s náhradními díly. Ale o servisu jsem četl jen špatné věci. V Měcholupech jsou docela rozmlácené silnice, takže by se mělo projevit i chování auta. Chce to někoho s sebou.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Shiseido

#12 Příspěvek od Shiseido »

Přesně tak. Podle toho co píšeš, svědčí i to, co je zde dostupné na foru. Ano, silnice jsou tam horší, čili dalo by se to poznat. Ale jak píšeš, určitě to chce někoho s sebou.
Srandik32

#13 Příspěvek od Srandik32 »

Krotil tu mám negativy na servis,na prodej mám osobně tu nejlepší zkušenost.Po 4 a půl letech,co mám od něj E65 jsem nezjistil jedinou nesrovnalost nebo skrytou závadu.
Shiseido

#14 Příspěvek od Shiseido »

Děkuji za názor na prodejce.

Teď jsem mluvila s manželem a opět drobná nesrovnalost. Jemu říkal pan Krotil, že tam byly dělány brzdy v kompletu a teď jeho prodejce konstatuje, že je potřeba je udělat, tak já jsem z toho trochu bezradná :? .

Když nad tím tak uvažuji, říkám si, jestli není lepší vznést nějakou poptávku na BMW přímo zde a jednat přímo s majitelem.
Sweden

#15 Příspěvek od Sweden »

myslím si že tahle 735i je jedna z nejhezčích které se momentálně nechají v ČR pořídít,proto myslím že je i cena o něco vyšší.Ale pro zajímavost není špatné srovnání třeba s mobile.de kde jsou ceny ješte daleko za touto hranicí.Asi bych šel hlavě po korozi a základních mechanických věcech jako je podvozek,brzdy.O motoru se dá pouze spekulovat,ale člověk který kupuju oldtimer musí počítat se vším.

Jenom taková otázka, tato 735i má být pro manžela a pro tebe jako srdcová-víkendová záležitost nebo hodláte tuhle krásku používat jako denní auto? :?
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Shiseido

#16 Příspěvek od Shiseido »

Sweeden: rozhodně nééé :D , tohle autíčko má být hlavně pro manžela, jako mazel a na víkendovky. Vlastně i mě se hodně líbí. Nicméně jsem opatrnější. Roční nájezd počítáme kolem 4-6.000km, čili skutečně víkendovka. Zima v garáži a to samé platí o denním stání, prostě i za normálních okolností bude garážovaná. Nebude jezdit v zimě, plánovaný provoz je od dubna do září.
Sweden

#17 Příspěvek od Sweden »

Tak to je fajn,ze začátku tvýho topicu se mi to lehce nepozdávalo a přišlo mi že s tím hodláte jezdit pro rohlíky apod. :D
Věřím že jsem ti vůbec nepomohl ale tahle 7er je naprosto krásná,sháním něco podobného ale "pouze" e34.

Hodně štěstí a pokud si tuhle krasavici odvezete domu tak nezapomeňte hodit reference nebo i popř.nahodit do klubových aut. :wink:
Shiseido

#18 Příspěvek od Shiseido »

Jejda, to ozhodně ne, ani nevím z čeho to takto vyznělo. Ale rozhodně půjde do garáže, bohužel začínám mít obavu, že to nedopadne, je kolem toho poměrně dost otazníků. Nicméně BMW bude určitě. Je to škoda, tahle krásná, ale i drahá. Což o to, cenu respektujeme, ale kdyby k tomu byla jasná servisní historie - nebo aspoň jasně řečeno, že co je uděláno a co ne, ale tady to úplně jasné není. Nevím.
Sweden

#19 Příspěvek od Sweden »

tak předpodejní prohlídka je to nejjednosušší co se dá udělat,pokud tomu manžel nebo ty alespoň malinko rozumíte dá se spousta věcí odhalit.Hodit na zvedák sundat kola a koukat zda jsou brzdy udělaný,nejsou,šup s cenou dolu,vzít za nápravy a hledat vůle.Nicméně nevím co vše vám prodejce napovídaj,ale pokud není on přímo majitelem tak bych požadoval kunzultaci přímo s ním,tohle auto musel mít nějaký srdcař :D
Shiseido

#20 Příspěvek od Shiseido »

Je to dovoz z CH. V podstatě je tady auto od roku 2003 a pokud vím, snad se na něm najezdilo pouhých 100km zde v ČR, tak nějak mi to podal manžel po konzultaci s majitelem.

K té prohlídce si myslím, že to nebude tak jednoduché, jak se zdá. Ani jeden se v tom právě moc nevyznáme, mánžel měl dosud jako mazlíka vůz Volvo a rozhodnul se přesedlat na BMW a když už tak rovnou něco hodně takového. Jenže 7 má rozdílné odlišnosti, čili v tomto se nevyznáme ani jeden.
Odpovědět