Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 523i olej

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
SEWAS-art

#1 Příspěvek od SEWAS-art »

Zdravim chlapy, mám problém a chtěl bych slyšet názor vice hlav.
U mé 523 začal mizet razantně olej tak jsem to odhadoval na hlavu po bližším prozkomání se ukázalo že to zřejmě bude těsnění pod ventil deklem. Načež jsem tedy koupil tesnění demontoval víko a opravdu staré těsnění bylo na odpis tak jsem provedl výměnu. Po dolití 5l oleje jsem to šel projet abych zjistil jak na tom jsem ale čekalo mě nemilé překvapení a na cca 20km mi všech 5l zmizlo a auto skončilo do nouzáku. Olej podle všeho teď mizí na ridičově strasně ale absolutně nevím kde ho tolik může tak rychle mizet. Zda je to hlava nebo přetlakovka od vanosu nebo něco jiného. Tak doufám že mi někdo bude nápomocen a nebudu číst nehezké posty že to je hlava :( :D
Předem díky moc.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od paveld »

Pokud víš jistě, že neteče někudy ven, ale jde do válců, nemusí to být hlava, taky to může být separátor oleje. Jen nevim, jestli by dokázal tak rychle vcucnout 5l oleje.
SEWAS-art

#3 Příspěvek od SEWAS-art »

Právě že jde někudy ven ale kudy to je mi záhadou. Právě že těch 5l zmizlo tak rychle že mi je to divný a hlavně před výměnou těsnění to mizelo postatně méně. Takže jestli to akorát nevyvinulo tlak na něco jinýho co nebylo OK a to prostě odešlo.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

A teče Ti to někde po motoru ven, tj. vidíš olej někde na povrchu motoru nebo vznikne pod autem louže? Nebo Ti to ten olej spaluje, tj. kouří to z výfuku jako dýmovnice? Pokud Ti třeba nebude fungovat odvětrání klikové skříně, tak ten tlak v karteru nadzvedne měrku oleje a vytlačuje tu tudy - a máš to taky na pravé straně. Víc od klávesnice neposoudím.

Dolej olej, natoč to a pootevři nalévací víčko oleje. Zjisti, jestli to saje dovnitř, nebo to fouká ven. Pokud to víčko úplně sundáš, tak by měl benzín chcípnout. Že bude dírou stříkat olej ven je normální - připrav si hadr.
SEWAS-art

#5 Příspěvek od SEWAS-art »

No olej je vidět někde pod sáním mezi všema těma hadicema co tam vedou a louži dělal no když vněm asi ještě byli zbytky, je trochu cejtit že se vypaluje na svodech ale nic horentního. Ale asi tedy zkočim do garáže a zkusím co to bude dělat. Byl bych moc rád aby to bylo cokoliv jinýho než hlava jelikož do tý se tady už asi pouštět nebudu a radši vyměním celej motor za jinej.

Byl jsem se na to podívat. Z laufu žádnej kouř, nikde se nic nepálí, a vypadá to že saje. Tak nevím, bojím se co objevím až ho odstrojim.
Odpovědět