Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Povinné ručení
Čau kluci, koukal jsem, že už se to tu řešilo, bohužel vlákna jsou už poněkud stará, tak bych se chtěl zeptat....Je mi 23let, jsem z Prahy a mám E36 328i, povinné ručení (holé) mám zřízené přes známého u Triglavu a i když mám 60% slevu tak platím 8000kč ročně.Je to v pořádku a nebo platim zbytečně moc na můj věk apod.Pokud by se tu našel člověk co povinné dělá a měl by lepší nabídku budu jedině rád.Díky moc Marek 

marecekoi píše:Čau kluci, koukal jsem, že už se to tu řešilo, bohužel vlákna jsou už poněkud stará, tak bych se chtěl zeptat....Je mi 23let, jsem z Prahy a mám E36 328i, povinné ručení (holé) mám zřízené přes známého u Triglavu a i když mám 60% slevu tak platím 8000kč ročně.Je to v pořádku a nebo platim zbytečně moc na můj věk apod.Pokud by se tu našel člověk co povinné dělá a měl by lepší nabídku budu jedině rád.Díky moc Marek
Zdarec, hele já bych byl v normálním případě u Allianzu, ale jsem u Český Pojišťovny, protože ta jediná převádí rodinný bonusy. Je mi 22let a mám přetážený bonusy od matky (jí samozřejmě taky zůstanou), která má během cca 10ti let plnej bonus. Je to jenom formalita, kde ti podepíše papír o tom, že souhlasí s přenesením bonusů. Jinak mám E34 525i r.v.90 a platím ročně 3940,- Kč. Jsem teda z Jičína, což je oproti Praze spíš vesnice a je tu tím pádem menší rizikovost, ale nemyslím si, že by to mělo ve finále dělat půlku ceny pojištění. Kdyby ti hubajzed nepomohl, dej vědět a udělám ti nabídku.

Walli píše:marecekoi píše:Čau kluci, koukal jsem, že už se to tu řešilo, bohužel vlákna jsou už poněkud stará, tak bych se chtěl zeptat....Je mi 23let, jsem z Prahy a mám E36 328i, povinné ručení (holé) mám zřízené přes známého u Triglavu a i když mám 60% slevu tak platím 8000kč ročně.Je to v pořádku a nebo platim zbytečně moc na můj věk apod.Pokud by se tu našel člověk co povinné dělá a měl by lepší nabídku budu jedině rád.Díky moc Marek
Zdarec, hele já bych byl v normálním případě u Allianzu, ale jsem u Český Pojišťovny, protože ta jediná převádí rodinný bonusy. Je mi 22let a mám přetážený bonusy od matky (jí samozřejmě taky zůstanou), která má během cca 10ti let plnej bonus. Je to jenom formalita, kde ti podepíše papír o tom, že souhlasí s přenesením bonusů. Jinak mám E34 525i r.v.90 a platím ročně 3940,- Kč. Jsem teda z Jičína, což je oproti Praze spíš vesnice a je tu tím pádem menší rizikovost, ale nemyslím si, že by to mělo ve finále dělat půlku ceny pojištění. Kdyby ti hubajzed nepomohl, dej vědět a udělám ti nabídku.
Mám 525i 24v rok 93 141KW a platím 3196kč bez skla...
Taky jsem plati 4400kč a když jsem si propočítal kolik mi kdo dá zavolal jsem své pojištovně že ruším a jdu jinam že mám lepší nabídku at to přehodnotí ....a hle najednou po 2 přepočtech 3196kč a není to problém.
Musí člověk trochu tlačit na ty pojištovny ...jinak ho sedřou ..kde mohou ..letos se chci dostat pod 3tisice ...budu bojovat aspon na 2600kč je moje meta ... Neboural jsem nikdy a auto mám 6let bez nehody co je na mě a město menší psané vyškov.
Kdo mi nabídne povinné ručení za 2500kč tak se domluvíme

Mám taky e36 328i a taky Triglav, 60% slevu (asi 150 mesíců ježdění) je mi 24 a s autem jezdím od listopadu. Platím asi 6700. Ted nevím, co znaméná "holé" ale já tam prý mám i pojištění sedadel a nevím čeho ještě. Plus nějaký vyšší level nebo co. Moc tomu nerozumím. Dělal mi to chlápek, kerý otci ve firmě, kde dělá pojišťuje firemní vozy. Kdybych neměl slevu tak by byla cena kolem 17 tis. Pojišťovnictví nerozumím, ale těch 6700 se mi za 2.8litr motor zdál docela akorát. Ale když to tak čtu, tak se s tím dá jít ještě dost dolů 

-
zdar borci,
na bmw jiné než allianz kooperativa a nebo česká pojištovna nemá smysl dávat.
Tady těm věcem vcelku rozumím.
Je jasné že povka nebudou 2 tis. Ale zase mám jistotu že když už nehoda tak mě nebudou krátit ve většině případů. Protože pak uplně jednoduše se může stat že kvůli nekvalitnímu povku budete muset doplacet cash peníze servisu.
na bmw jiné než allianz kooperativa a nebo česká pojištovna nemá smysl dávat.
Tady těm věcem vcelku rozumím.
Je jasné že povka nebudou 2 tis. Ale zase mám jistotu že když už nehoda tak mě nebudou krátit ve většině případů. Protože pak uplně jednoduše se může stat že kvůli nekvalitnímu povku budete muset doplacet cash peníze servisu.
To je sice pravda, nicméně každá pojištovna potom má právo uplatnovat amortizaci.A to je právě ten problém.Je totiž rozdíl v náhradních dílech kde se uplatnuje nová cena nebo obecná cena.
Dělám ve financích a už jsem se s tím několikrát setkal.
To s tím ústavním soudem nevyvracuji ale ani nepotvrzuji.
Realita je vetšinou jiná...
Dělám ve financích a už jsem se s tím několikrát setkal.
To s tím ústavním soudem nevyvracuji ale ani nepotvrzuji.
Realita je vetšinou jiná...
HonzaPl píše:Na základě nálezu Ústavního soudu ČR sp. zn. II ÚS 2221/07 ze dne 19.3.2008 je pojišťovna povinna uhradit 100% výše nákladů na uvedení vozidla do původního stavu v jakém bylo před nehodou!
Je to pouze judikát, čili doporučení, ne povinnost. Jinak stále platí současné znění občanského zákoníku, dle kterého se hradí u odpovědnostních škod "skutečná škoda", čili uvedení do původního stavu.
Ty nálezy jsou dva, je potom ještě jeden, kterej se zabejvá problematikou dostupnosti aftermarket dílů. Kdyby si to lidi přečetli pořádně, tak se dočtou že by se neměly uplatňovat plošně hodnoty tech. skupin dle znaleckého standardu a od toho se odvíjející amortizaci, ale každý případ by se měl posuzovat individuálně s ohledem na to, jestli se opravou vozidla skutečně dojde ke zhodnocení.
Abych to shrnul. Je pěkný že máme nález ústavního soudu a je to určitej posun, ale nezle paušalizovat "nález = amortizace neexistuje, pojišťovna platí všechno", to v něm opravdu nestojí a takhle jednoduchý to není

Jinak v zahraničních zemích, kde v zákonné úpravě amortizaci neuvažují, je taky násobně vyšší pojistné než u nás. Každá sranda něco stojí.
Pokud by někdo s touhle problematikou potřeboval pomoct při řešení sporu s pojišťovnou, může se na mě obrátit, jsem přímo z oboru.
z tveho povka ti tezko bude nekdo opravovat TVOJE auto... takze je uplne jedno jaky mas..[/quote]
ano tak to většinou bývá....
nicméně dám příklad:
existuje takzvaně přímá likvidace kterou má nejlíp vyšperkovaná allianzka. to znamená. je bourák já nejsem viník ale nabourá mě někdo kdo má slavii( nejlevnější a nejmín plní).
Díky příme likvidaci mi auto zaplatí allianz standartně do týdne někdy i dřív. Plní podle svých tabulek( největší plnění na trhu).
A pak začne tahat peníze ze slavie. Allianzka si bere na krk případnou ztrátu v rozdílném plnění. Důležité je to že já jsem v klidu a auto mám už dávno spravené neřeším vůbec nic. A to je ten hlavní rozdíl v povkách.
Něco jiného je když já jsem viník... ale od toho povko přece není,
ano tak to většinou bývá....
nicméně dám příklad:
existuje takzvaně přímá likvidace kterou má nejlíp vyšperkovaná allianzka. to znamená. je bourák já nejsem viník ale nabourá mě někdo kdo má slavii( nejlevnější a nejmín plní).
Díky příme likvidaci mi auto zaplatí allianz standartně do týdne někdy i dřív. Plní podle svých tabulek( největší plnění na trhu).
A pak začne tahat peníze ze slavie. Allianzka si bere na krk případnou ztrátu v rozdílném plnění. Důležité je to že já jsem v klidu a auto mám už dávno spravené neřeším vůbec nic. A to je ten hlavní rozdíl v povkách.
Něco jiného je když já jsem viník... ale od toho povko přece není,
čau hledám někoho kdo mi udělá povinný ručení od 25.12 tedkom mi přišel dopis od slavie že sem moc mladý a už mi neprodlouží smlouvu ( 5000kč ročně ) ale můžu si u nich udělat novou takže sou to pěkní hajzli páč ví že tedkom budu platit víc tak mi starou zruší a udělaj mi novou a drahou
tak kdyby někdo věděl o něčem... bydliště Zubří 756 54 narozen 1992 a nějak 2 roky zpátky sem měl jednu pojistnou událost jinak auto je bmw e36 323i r.v. 1997 , 2499ccm , 125kw