Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

termostat M62

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#1 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Tak se nám zase ochladilo k nule a už mi stoupla spotřeba na 15-16l.Takže jsem se začal pídit proč a zjistil jsem,že pokud jedu piánko tak neohřeju motor ani na 90 stupňů (po ujetí cca 14km) a to ani když je motor vlažný a měl po startu 45 stupňů.Lezlo to po 2 stupních za kilometr,pak se to dlouho drželo přesně na 85 stupních a když jsem tomu trochu naložil tak stoupala zase pomalu k 90.Potom následovala jízda z kopce několik km,a teplota zase slezla na 85.
Přes léto jsem s tím neměl problém,prostě to drželo teplotu mezi 102-107°C.Ale je pravda že se ohřívalo to auto celkem pomalu a i na plyn přepínalo až po cca 1,5-2km.
Takže termostat je k.o. to je bez diskuse.Je nějaký doporučený výrobce nebo je to jedno,a je nějaký problém s výměnou,nebo to zvládnu sám?

Děkuji :)
atimen
Klubové ID: 1386
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od atimen »

kupoval jsem origo a vydržel 2 mesíce , následovala reklamace a opět výměna za origo a ted už snad drží :) hodně jsem četl , že pulka origo termostatů je od výroby nefunkční tak já nevím :( druhovýrobu jsem nezkoušel... po zkušenostech s vodní pumpou ...tam teda zlatý origo ...
Birkoff
Klubové ID: 989

#3 Příspěvek od Birkoff »

Já jsem měnil už 2x a vždy jen originál. Náhražka nebyla, nebo stála víc.
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#4 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Už jsem objednal origo-cca 1800kč,tak doufám že bude o.k. Někde jsem četl že je problém s odvzdušněním,je to pravda?
Odpovědět