Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vaří M50B20 !!!!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mcjawaski

#1 Příspěvek od mcjawaski »

Vím že už totu bylo. Mám malinkej problémek :) mám E36 motor M50B20 a váří mi asi po 5km . ted to hlavní mám to bez termostatu ted ale je PŮLKA chladiče horká a druhá pulka studená . jsou natlakované hadice ale asi ne vodou . když jsem to rozdělával tak jsem sundal hadice a ani kapka . když jsem. sundal domeček tak ůplně sucho ... já už fakt nevím děkuji za každou radu :)
vlastnemec

#2 Příspěvek od vlastnemec »

Žeby něco ucpaného, stalo se mi to u jiného auta, vyhodil jsem chladič, vystříkal vapkou, vytekla tuna sraček a pak OK, ale to byl veterán z 66roku.
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FiliposII »

No bez vody to asi bude krapet vařit. Takže nejprve tam dej dost vody a nezpomeň to odvdušnit. Vaření po 5km znamená, že tam není mnoho vody, nebo že někam rychle mizí. Můžeš se také zkusit podívat na vodní pumpu. Důležité je však systém pořádně odvzdušnit. A nalét tam potřebné množství vody. Návodů na odvzdušnění je tu mraky.
mcjawaski

#4 Příspěvek od mcjawaski »

a prosím vás jak na to odvzdušnění polopatě. jako vody jsem tam mel vzdycky dost . a chladič by měl být novej i tak vypadá :)
mequi

#5 Příspěvek od mequi »

Tohle napsal MIRDA 328. :muj funkcni postup:

1.povolim odvzdusnovak na chladici, leju chladici kapalinu, z odvzdusnovaku uchazi vzduch je to i slyset v momente kdy je nadobka chladice plna a z odvzdus. tece voda ho zavru doleju po uzaver a zavru chladic

2. matocim motor jelikoz je studeny lehce zvysim otacky cca pul minuty a vypnu motor,otevru chladic doleju do plna a sednu do auta zapnu topeni na max, a projedu ho Smile mam nato tady u nas pekny kopec ,motor se ohreje a pomalu zacina lehce topit topeni, pak mu lehce nalozim do kopce, auto zacne topit a je hotovo jestlize teplota drzi na pulce vse ok (kopec neni podminka)

3.zkontroluju kapalinu jeste v chladici pro jistotu a pripadne doleju dle rysky a je to cajk, doporucuju to chvili projet aby jste meli jistotu Smile ono pak v praze v kolone uz je pozde Smile
jinak celá diskuze je tady: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... t=netop%ED
Odpovědět