Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

problém startování u 325 TDS

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pukys

#1 Příspěvek od pukys »

Zdravím, mám BMW E36 325 TDS Kombi ,automat, Chci se zeptat jestli někdo u tohoto auta řešil tento problem a jak. Při studeném startu chytne na první otočení,ale když je motor teplý a nesvítí žhavení tak musím dlouho točit než chytne. Mám najeto 230000 km, a když mi řekli v servisu,že by to mohlo být čerpadlem tak jsem ho vyměnil za nové.
Problém však zůstal a mám dojem,že se ještě zhoršuje.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#2 Příspěvek od Lucifer »

Ty si měnil vstřikovací čerpadlo za funglovku ? 8O Nebo jaký čerpadlo si měnil ?

Jinak to že dlouho točí tak musíš nechat přetěsnit VP44 vstřikovací čerpadlo stojí kolem 8 v servisech, i s montáží a demontáží
Tompo
Klubové ID: 1762

#3 Příspěvek od Tompo »

Mě zas po sesazení motoru dělá to, že startérem to neroztočím, když ho roztáhnem, tak chytne, ale do 2tis ot/min se to hádá a neudrží se. Na vstřikách při startu jednou nafta je, pak zas není :(. Už mám domluvené jiné vstřik čerpadlo, doufám, že to bude ono. Napadá někoho něco jiného?
pukys

#4 Příspěvek od pukys »

Měnil jsem vstřikovací čerpadlo za nově zrepasované přímo od Bosche.
Bylo to chvíli o něco lepší ,ale postupně se teplé starty zhoršují.
pukys

#5 Příspěvek od pukys »

Já si taky myslel,že to bude tím čerpadlem a nechal jsem ho celé seřídit a přetěsnit,ale moc to nepomohlo.Proto jsem sehnal nové a je to stejné. Takže mám jedno čerpadlo navíc a statuju za tepla delší dobu pořád.
Myslím,že to bude spíš někde v softveru počítače nebo nějaké čidlo.
Tompo
Klubové ID: 1762

#6 Příspěvek od Tompo »

Tak u mě tedy čerpadlo... Sehnal jsem rok a půl staré a šlape jak Schweizky :D
dede789
Klubové ID: 3008

#7 Příspěvek od dede789 »

Taky mi to na TDS dělalo a nakonec to chtělo jen seřídit předvstřik 8)
fubutomas

#8 Příspěvek od fubutomas »

Já měnil čerpadlo (za starší,ale ok) a nové vstřiky a pořád to točí celkem dlouho za tepla... za studena jsou ty starty taky takový všelijaký nastartuje to jakoby např. jedna žhavička nežhavila :? ještě zkusím přehodit čerpadlo v nádrži za jiný,jestli bude nějakej rozdíl a pak prej jde přidat startovací dávka přez diag...
Odpovědět