Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Slušná E34 a jaká?
-
- Klubové ID: 1373
ja mam M30B30 - třílitr tenhle motor, a do města to fakt neni, když to vezmu Prahou v 5 odpoledne tak to sežere i koně na Václaváku.
Jinak se stim dá jezdit v klidu za 10-12 litrů průměr, ale jak na to šlápneš je vír v nádrži.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... &gearing=1
spolehlivé ty mototry jsou , ale přestaly se dělat začátkem devadesátých let. Ten motor v tom autě bude min. 22 let.
To už prostě záleží jen na údržbě.
Jinak se stim dá jezdit v klidu za 10-12 litrů průměr, ale jak na to šlápneš je vír v nádrži.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... &gearing=1
spolehlivé ty mototry jsou , ale přestaly se dělat začátkem devadesátých let. Ten motor v tom autě bude min. 22 let.
To už prostě záleží jen na údržbě.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
nejlepší motory v E34 jsou opravdu 2,5ka benzín doporučovanej všema.Hagen píše:Mam otazku, planuju ted koupit E34 a mam vyhlidnutou vazne peknou 535i. Dotaz k motoru, jak je na tom se spolehlivosti? A piseste ze zere stejne jako 540i takze mesto v LPG tak 16l/100km ?
Já mám skoro 400tis najeto a z toho snad 2kila stočené takže skoro 600tis z 525i 24v a ten motor prostě jede slušně nežere a navíc opravdu na motoru se nic nedělalo je to držák.
Pak jedině bych šel už do 540i ale to pokud bych jezdil jen občas a hlavně dálky. Tam si to ve městě opravdu vezme dost.
Jde o to co chceš ale podívej se na všechny recenze testy atd. I 9 znalců z 10 ti ti doporučí 525i a ten poslední 540i protože má zase výkon A vlastní ji. Je to jen o penězích a kolik tomu věnuješ měsíčně.
Dneska benál za 40kč asi bych neřešil a pokud najdeš pěknou 2,5ku jdi do ní.
S vanosem se dělala od 92/10měsíc počítám.
Do staré 3,5ky bych dneska už opravdu nešel. Spotřeba je tam až o 3litry větší v běžném provozu a město tedy tuplem.
Tam kde já pojedu za 12-13litru město ty pojedeš mnohem větší spotřebou počítej 16-18litru a pak když jezdíš nějakej čas ty prachy se ti nasčítají.
Třeba za rok to muže bejt klidně 20-30tisic kč navíc jen díky jinému motoru pokud hodně jezdíš. A to když raději investuješ do udržby auta budeš mít stále vonavku

- Perunwit
- Klubové ID: 2962
tak pokud mluví o LPG, tak tam by se to asi dalo skousnout, ta vyšší spotřeba... spíš teda asi správně se zajímá o to, co ty motory byly vlastně zač... já mam bezvanos a dá se říct, že to jede tak akorát... když je třeba tak i celkem svižně, ale já jsem takovej relax jezdec, vyloženě za volantem odpočívam, takže pro mě je slabina snad jen zátah v nízkých otáčkách a to by měl řešit asi právě ten Vanos... takže ani bezvanosem chybu neuděláš, ale když si budeš moct vybrat, ber novější. Průměrnou tam mam asi 10,5/100 ale u mě to budou zvyšovat i 225 gumy a nepřítomnost katu.
horší je, že dneska sehnat vybavenou E34 s motorizací jakou požaduješ a v pěkným stavu, není vůbec prdel.
horší je, že dneska sehnat vybavenou E34 s motorizací jakou požaduješ a v pěkným stavu, není vůbec prdel.
neni to uplně přesny 100% jizda prahou 3,5le žere 13,8-14,1l/100, v zimě možna o litr vic, s dirou ve vyfuku mi v zimě žrala i 18-19 ale pokud je vše v pořadku tak zima cca kolem těch 15ti... chtělo by to ale dat do plynu mnoFilozof píše:Do staré 3,5ky bych dneska už opravdu nešel. Spotřeba je tam až o 3litry větší v běžném provozu a město tedy tuplem.
Tam kde já pojedu za 12-13litru město ty pojedeš mnohem větší spotřebou počítej 16-18litru a pak když jezdíš nějakej čas ty prachy se ti nasčítají.

-
- Klubové ID: 3367
Tak sem uz slysel hodne nazoru, a nejvic lidi se shodno na spotrebe okolo 15ti litru. Takze budu na nejakych 16-17ti litrech LPG. Coz je srovnatelny s 8l/100km benzinu. Tekze to je prijatelny
Urcite bych radsi bral 2,5 Vanos, a po faceliftu, jenze ta na kterou se jedu podivat je udajne dost zachovala, nerezne atd...v sobotu se rozhodne
Hlavne diky montazi LPG jsem celkem omezen kupni cenou auta, a ono sehnat fakt peknou E34 za ty penize neni lehky.....

- Filozof
- Klubové ID: 1044
Pokud nebudeš spěchat najdeš jistě i pěknou 525i a za rok ten rozdíl v penězích poznáš ....prostě do 40-50tis se dá sehnat pěknej kousek.Hagen píše:Tak sem uz slysel hodne nazoru, a nejvic lidi se shodno na spotrebe okolo 15ti litru. Takze budu na nejakych 16-17ti litrech LPG. Coz je srovnatelny s 8l/100km benzinu. Tekze to je prijatelnyUrcite bych radsi bral 2,5 Vanos, a po faceliftu, jenze ta na kterou se jedu podivat je udajne dost zachovala, nerezne atd...v sobotu se rozhodne
Hlavne diky montazi LPG jsem celkem omezen kupni cenou auta, a ono sehnat fakt peknou E34 za ty penize neni lehky.....
Bud tady nebo v DE či PL obě země jsou velké trhy a dají se najít krásné vonavky to mi věř.
Ale jak chceš jestli tak spěcháš a utíkáš hned za prvním pěkným autem ...tvoje volba.
Já jsem už vyléčenej z rychlého nákupu a klidně budu auto vybírat pul roku jen abych našel to co chci.

třeba tato nevypadá zle a je to z posledních modelů rok 95
http://auto.bazos.cz/inzerat/15642574/P ... 4-rv95.php
a tohle taky pěkné ...
http://www.aktualnivozy.cz/osobni/proda ... s-2971448/